Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Písku vybojovalo premiérové jarní vítězství

 
pondělí, 10. dubna 2017, 20:37

Ondrášovka krajský přebor pokračoval jubilejním 20. kolem, v jehož rámci se na píseckém trávníku představila na jaře už desetibodová Hluboká nad Vltavou, která svým soupeřům nastřílela ve čtyřech utkáních dvanáct branek.

Aktuální formu ukazovali hosté i u Otavy, kde se tým lodivoda Františka Cipra v úvodu dostal do několika obrovských příležitostí, jenže s koncovkou se v sobotu po obědě Hlubočtí nepotkali. Neuspěl Tomáš Adam a o malou chvilku po něm ani Jakub Valenta. Za domácí to jako první zkusil v 6. minutě Petr Velek, jenže David Brašnička v bráně hostí byl pozorný.

Festival promarněných příležitostí na čas utichl, ale ve 20. minutě se v podání Hluboké znovu přihlásil o slovo. Tentokrát svou tutovku spálil Zbyněk Stráský. To o deset minut později si na druhé straně hřiště počínal mnohem lépe písecký útočník David Votava, který svůj únik zakončil přesným pokusem podél gólmana - 1:0.

Fotbalisté Hluboké chtěli střílet branky, k čemuž měli šancí více než dost, zahazovali však jednu za druhou. Ve 33. minutě pálil vedle brankové konstrukce znovu Jakub Valenta a těsně před poločasem minul před prázdnou svatyní Tomáš Tauber, jemuž míč odskočil o drn.

Po změně stran hosté seřídili mířidla, ale proti jejich radosti byl domácí gólman Jakub Jevčák, který se zaskvěl důležitými zákroky. Trefa Davida Votavy byla nakonec jedinou v utkání a znamenala první jarní úspěch pro Písek a premiérovou porážku pro hráče od Vltavy.

FC Písek B - TJ Hluboká nad Vltavou 1:0 (1:0)

Gól: 30. Votava. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. ŽK: Václavík, Keclík, Uhlík, Hrachovec - Tauber, Krátký. Diváků: 50.

Písek B: Jevčák - Velek, Keclík, Uhlík, Žurek - Hudák (63. Stráský), Váchal (87. Holub), Václavík, Petřík, Řežábek (74. Hrachovec) - Votava (90. Peroutka).

Hluboká: Brašnička (46. Vacl) - Antoš, Legdan, Stráský, Čermín – Nitrianský, Křiváček (46. Lovička), Němec, Valenta – Tauber, Adam (77. Krátký).

Napsal(a) Petr Brůha