Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozhodčí chtějí vrátit „Vitamína“ zpátky do hry. Spustili sbírku

 
čtvrtek, 9. dubna 2020, 14:08

Vysočina – Fotbalový rozhodčí Pavel Nenadál (59) z Pelhřimova, který řadu let řídil krajské soutěže v jižních Čechách, prochází nelehkým životním obdobím. Kvůli pracovnímu úrazu přišel o část nohy. Kamarádi ze sboru rozhodčích z Vysočiny mu podali pomocnou ruku a založili transparentní účet, kam mohou dárci přispívat.

Peníze ze sbírky mají pomoci Pavlu Nenadálovi, známého pod přezdívkou Vitamín, aby se alespoň částečně mohl vrátit do běžného života. „Vybrané finanční prostředky pomohou především na rekonstrukci bytu, kvalitní protézu nohy, schodišťovou židli a nákup nebo předělání automobilu,“ sdělil portálu Jihočeský fotbal Miroslav Holub z OFS Pelhřimov.

59letého fotbalového rozhodčího Pavla Nenadála postihla na konci minulého roku nepříjemná událost. „V prosinci 2019, těsně před Vánoci, přišel o část nohy. Příčinou byl pracovní úraz na prstu pravé nohy. V důsledku cukrovky mu prst zčernal, odumřel a následně mu byl amputován. Bohužel tento zákrok nepomohl, a proto mu museli doktoři amputovat nohu těsně pod kolenem,“ popsal smutný konec Nenadálovy kariéry Holub.

Pětice Nenedálových kamarádů a rozhodcovských kolegů Martin Nenadál (synovec), Ivo Nádvorník, Zdeněk Dobrovolný, Marek Švehla a Miroslav Holub mu založila webové stránky nenadalpavel.cz a zřídila transparentní účet 3734763115/0300, na němž se doposud nashromáždilo přes 780 tisíc korun (zde).

Napsal(a) Redakce
 


 
Reklama