Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milevsko udrželo kádr pohromadě

 
neděle, 29. března 2020, 13:39

Milevsko – Podzim se vydařil milevskému FC ZVVZ nad očekávání. Usadil se na lichotivé páté pozici, když pouze jedinkrát opouštěl trávník bez bodů. Odrazilo se to i v anketě Sportovec Milevska, kterou pořádají Milevské noviny a město. Miroslav Strnad se stal trenérem roku, Josef Komárek skončil druhý v kategorii dospělých a ocenění družstvo roku získal A-tým vzduchotechniků.

Fotbalisté Milevska se připravovali přes zimu v domácím areálu, v polovině února vyrazili na čtyřdenní kondiční soustředění do Putimi.  „Se samotnou přípravou můžeme být vcelku spokojeni. Samozřejmě jako obvykle nás trochu trápí docházka a bohužel i některé šrámy hráčů, ale s tím se potýká většina klubů na této úrovni,“ hodnotí trenér Miroslav Strnad, jehož svěřenci sehráli pět přípravných zápasů a v generálce zdolali Veselí 2:0.

Kádr FC ZVVZ nedoznal přes zimu téměř žádných změn. V týmu i nadále zůstávají všechny opory, což dává kouči Strnadovi možnost dál s týmem koncepčně pracovat a postupně dávat příležitost mladíkům z vlastní líhně. „Do A-mužstva se snažíme zabudovávat místní dorostence a myslím, že Bártík a Souček ještě ukáží svůj potencionál. Jinak se nám podařilo udržet mužstvo pohromadě,“ těší Strnada prázdná kolonka odchodů.

Páté místo po podzimu je v Milevsku oprávněně považováno za úspěch. Pokračovat v kvalitních výkonech chtějí i na jaře. A jak zní hlavní přání kouče Miroslava Strnada? „Určitě navázat na podzimní část, ve které jsme fotbalově působili velmi dobře. Doufám, že se nám budou vyhýbat zranění. V přípravě jsme s tím měli malinko problém,“ věří, že marodka zůstane v jarní části neobsazená.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Richard Bártík, Ondřej Souček (oba z dorostu)
Odešli: nikdo

SOUPISKA FC ZVVZ MILEVSKO

Brankáři: Pavel Dvořák, Václav Mára
Obránci: Matěj Volf, Martin Málek, Jiří Kosobud, Tomáš Vakoč, Martin Novotný, Martin Hejl, Pavel Novotný
Záložníci: Josef Komárek, Jan Marvan, Roman Maršík, Lukáš Sedlák, Richard Bártík, Ondřej Souček
Útočníci: Jaroslav Hadáček, Jakub Barda, Martin Kálal

Realizační tým
Trenér:
Miroslav Strnad. Asistent trenéra: Jiří Hadáček. Vedoucí mužstva: Martin Novotný.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák