Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov přes zimu vyrazil na soustředění do Mariánských Lázní a odehrál pět zápasů

 
čtvrtek, 26. března 2020, 13:27

Jankov – Epidemie Koronaviru sice vystavila po zimní přípravě fotbalovým soutěžím stopku, ale to neznamená, že nemůžeme v době nucené pauzy nakouknout do mužstev krajského přeboru a seznámit fotbalovou veřejnost s novinkami, posilami a případnými plány. V představování účastníků elitní krajské soutěže pokračujeme celkem SK Jankov, který vede 33letý Petr Kadlec.

Jak jste spokojeni s průběhem zimní přípravy?
Co se týče průběhu zimní přípravy, tak pozitiva rozhodně převažují. Absolvovali jsme vše, co jsme si naplánovali a vedení nám k tomu zároveň vytvořilo potřebné podmínky. Přestože byla příprava dlouhá, tak bych řekl, že se nám ji podařilo udělat pestrou.

Došlo v kádru k nějakým změnám. Co si od případných posil slibujete?
V zimě kádr opustil náš nejlepší střelec podzimu Tomáš Smékal, který se vydal na zkušenou do Rakouska. Ukončit činnost se také rozhodl Petr Dolejšek. Návrat na hřiště po zranění kolene se z důvodu komplikovanější rekonvalescence odložil u Davida Maršána. Bohužel ze zdravotních důvodů také skončil masér Honza Šváb. Naopak kádr se rozrostl o zkušeného Silvestra Schwarze, který naposledy působil ve Vimperku. 

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem?
Cíle zůstávají stejné jako na startu ročníku, tedy skončit v první pětce. K tomuto cíli po podzimu nám chybí jeden bod, ale po odchodu Smékala si všichni uvědomujeme, že to bude mnohem těžší. Nicméně kádr máme široký a pořád si myslíme, že i dost kvalitní na to, abychom tento cíl zvládli. Jedním z dalších cílů je vlastní hrou bavit sebe a naše fanoušky.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Silvestr Schwarz (TJ Šumavan Vimperk)
Odešli: Tomáš Smékal (Rakousko), Petr Dolejšek (ukončení činnosti)

SOUPISKA SK JANKOV

Brankáři: Jan Komárek, Michal Hučík
Obránci: František Lošek, Jakub Zajíc, Martin Popelka, Václav Jirkovský, Jan Honner, Marek Kroneisl, Lukáš Fajtl
Záložníci: Vojtěch Bürger, Jan Šebelka, David Maršán, Pavel Beránek ml., Martin Hüttner, Petr Klíma, Martin Kollár, Martin Rytíř, Martin Lovička
Útočníci: Daniel Kočer, Matěj Prediger, Silvestr Schwarz

Realizační tým
Trenér:
Petr Kadlec. Asistent trenéra: Marek Kroneisl. Vedoucí mužstva: Petr Maxa. Sportovní manažer: Pavel Beránek.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Mikešová