Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na hřišti Za řekou vyhlíží záchranářské břehy

 
úterý, 24. března 2020, 23:27

Sezimovo Ústí – Hráči sezimovoústeckého Sokola se po roce vrátili do nejvyšší krajské soutěže, ale podzim jim vyšel prachbídně. Vítěz minulého ročníku I. A třídy skončil s pouhými šesti body na samém chvostu tabulky a mnohými je pasován za hlavního kandidáta sestupu. Sezimovoústečtí se chtějí vzepřít osudu.

Po podzimní části skončil u týmu zaskakující kouč Milan Barteska a trenérských otěží se ujal sám předseda klubu Ladislav Šebek. S průběhem zimní přípravy mohl být spokojený. „S většinou hráčů jsem byl v přípravě spokojen. Vydařilo se nám soustředění v Jihlavě. Podmínky pro trénování měli hráči dobré, využívali jsme umělku, regeneraci a sehráli i dost přátelských zápasů.“

Šebka trápí nucené změny v sestavě. Na soupisce mu chybí několik stálic. „V kádru došlo ke změnám, ale jde spíš o oslabení,“ míní, že do odvet půjdou s mírným handicapem. „Na operaci musel Vojtěch Říha, operace čeká Dominika Šmída, oba jsou na jaro mimo hru. Vojta Brůžek čeká na magnetickou rezonanci, ale také to nevypadá, že bude na jaro připraven. Michal Drs odešel do Sokola Želeč. Od čtvrtého kola měl doplnit tým zkušený Ivo Koníř z Jihlavska, který by měl podpořit tým svojí zkušeností,“ poznamenává na konto ostříleného matadora Dukovan.

Trenér a předseda v jedné osobě si uvědomuje, že jeho tým čeká během jara velké martyrium. Tedy pokud samotná soutěž vůbec odstartuje. „Naše výkony budeme chtít postavit na bojovnosti a hráči, kteří na to mají potenciál, to budou muset doplnit fotbalovostí,“ prozrazuje, jakou hrou se chtějí na jaře prezentovat. „Za cíl bychom samozřejmě měli rádi záchranu, ale bude to velice těžké. Půjdeme kolo po kole a uvidíme, jaký to bude mít výsledek po třicátém kole,“ říká k náročnému úkolu.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: nikdo
Odešli: Michal Drs (Sokol Želeč)

SOUPISKA TJ SOKOL SEZIMOVO ÚSTÍ

Brankáři: Radek Basík, Zbyněk Sedloň
Obránci: Jan Mrúz, Patrik Vilímek, Antonín Fišer, Petr Vinš, Petr Sazma, Daniel Červ, Pavel Sazma, Vojtěch Brůžek
Záložníci: David Hladík, Martin Doubek, Jiří Bartáček, Jakub Škarda, Václav Podroužek, Václav Hoffmann
Útočníci: Lukáš Irsa, Petr Nikl, Ondřej Žilinčík

Realizační tým   
Trenér:
Ladislav Šebek. Asistent trenéra: Josef Vošta. Vedoucí mužstva: Jiří Novák.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař