Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Akademie obdržela od Nadačního fondu defibrilátor

 
sobota, 14. března 2020, 12:52

České Budějovice - Zástupci Akademie převzali ve středu z rukou předsedy KFS ing. Jana Jílka automatický externí defibrilátor (AED), který pro potřeby klubu věnoval Nadační fond na podporu fotbalové mládeže Jihočeského kraje ve spolupráci KFS.

„Moc si tohoto daru vážíme a chceme touto cestou poděkovat KFS a jejich nadačnímu fondu za tuto skvělou pomůcku, díky které můžeme předejít nepříjemným událostem. Zároveň chci tímto informovat také ostatní kluby českobudějovického okresu, aby nás neváhaly kontaktovat v případě pořádání nějaké větší akce, milerádi jim defibrilátor zapůjčíme,“ uvádí sportovní ředitel Akademie Petr Benát. „Přání všech samozřejmě je, abychom defibrilátor nemuseli nikdy použít, nicméně v oblasti prevence se jedná o další posun našeho klubu," dodává fyzioterapeut Akademie Pavel Jůn.

Ing. Jan Jílek předseda jihočeského KFS: „Jsem rád, že se nám podařilo zrealizovat dodávku prvních sedmi defibrilátorů do jihočeských fotbalových klubů. Myšlenku defibrilátory do klubů nosím v hlavě již téměř dva roky a toto jsou první výsledky. Vzhledem k omezenému počtu, protože cena jednoho je řádově v desítkách tisíc korun, jsme začali těmi největšími, kde také logicky bývá největší koncentrace osob při mistrovských utkáních či různých turnajích. Defibrilátor je významná pomůcka při záchraně lidského života a chtěl bych jich postupně dostat do klubů co nejvíce. V této snaze budeme nadále pokračovat, tak jak nám finanční situace dovolí.“

Defibrilátor bude nyní umístěn ve speciální nástěnné prosklené skříňce vybavené alarmem v administrativní budově tréninkového centra Složiště tak, aby byl v případě potřeby okamžitě dostupný a připravený k použití. Trenéři a další zaměstnanci Akademie také v nejbližší době v rámci pravidelného interního vzdělávání absolvují školení na obsluhu defibrilátoru a také na poskytnutí první pomoci obecně.

Napsal(a) Dan Mikulička/Akademie SK Dynamo ČB | Foto SK Dynamo Akademie