Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Na úvod získali Jihočeši jedenáct bodů. Polepšily si Soběslav a J. Hradec

 
středa, 11. března 2020, 11:41

Jihočeský kraj – Zástupci našeho kraje při startu divizního jara nezklamali. J. Hradec zahájil útok za záchranou kanonádou s Berounem, který smetl šesti góly a odskočil z chvostu tabulky. Třetí Katovice zásluhou náskoku z prvního poločasu porazily Mýto podruhé v sezoně výsledkem 2:1. Soběslav přehrála venku Sedlčany a před prvním letošním regionálním derby s J. Hradcem poskočila na čtvrtou příčku. Druhé béčko Dynama ČB sice ztratilo remízou s Klatovy, ale vzhledem k tomu, že ještě šest minut před koncem prohrávalo o dva góly, zisk dvou bodů se rovná vítězství. Neuspěla jen Čížová. Nesehraná sestava se nevyvarovala chyb při bránění standardek.

Výsledky 16. kola divize A


SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Klatovy 1898 2:2 (0:1), pen. 5:4

Góly: 84. a 89. Matoušek - 31. Tříska, 55. Krejčiřík. Rozhodčí: Trska - Hlaváček, Vrchota. Delegát: Gotthard. Bez karet. Diváků: 50.

Dynamo B: Janáček – Kočí, Tomek, Míka, Kalousek – Pařízek – Bouguetouta (52. Kortiš), Malecha, Táborský, Lindák – Matoušek. Trenéři Plocek a Skála.

Nejlepší hráči: Matoušek.

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale vedoucího gólu jsme nedosáhli. Celý první poločas jsme měli míče více na svých kopačkách, ale nepodařilo se nám vstřelit vedoucí branku. Po naší chybě v obraně jsme inkasovali, po vedení se hostující obrana ještě více zatáhla a urputněji bránila. Do poločasu jsme šli za nepříznivého stavu 0:1. Klukům v kabině jsme kladli na srdce, že musejí přidat na pohybu a být dále trpěliví, že šance přijde a podaří se nám vstřelit branku. Po druhém zásahu Klatov jsme vsadili vše do útoku a díky Kubovi Matouškovi se nám podařilo vstřelit dvě branky a tím srovnat utkání, které nakonec skončilo remízou. Rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých jsme byli lepší a připsali si do tabulky dva body. Musíme poděkovat klukům za otočení utkání za nepříznivého stavu a klukům z A-týmu za jejich pomoc.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – Český lev-Union Beroun 6:1 (2:0)

Góly: 65., 70. a 83. (pen.) Kubín, 22. Toman, 36. Počta (vlastní), 69. Janák - 55. Soukup. Rozhodčí: Kříž - Szikszay, Cihlář. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:0 (Jindra, Kubín). Diváků: 60.

J. Hradec: Hulík – Škoda (84. Nováček), Votava, Völfel, Laszák – Obiang (84. D. Cettl), Cech, Jindra, Janák (77. Králíček) - Toman, Kubín (86. Princ). Trenér Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Vstup do zápasu nebyl optimální, na klukách bylo vidět, jak moc chtějí, ale právě to jim svazovalo nohy a kupili jednu nepřesnost za druhou. Potom nám vyšla jedna rychlá akce a šli jsme do vedení. Z týmu opadla nervozita a už byl pánem na hřišti. Do přestávky jsme přidali ještě jednu branku a Martin Toman nastřelil tyč. Začátek druhého dějství dvě stoprocentní šance během pěti minut bohužel nedáváme a to nakoplo Beroun k větší aktivitě. Výsledkem toho bylo snížení našeho vedení. Kluci se však oklepali a bojovnou rychlou hrou ovládli zbytek zápasu a skóre postupně navyšovali. Naše vítězství bylo naprosto zasloužené a hodně důležité. Víme, že jedna vlaštovka jaro nedělá a tak se poctivě připravujeme na další velmi těžké utkání v Soběslavi.“


SK Otava Katovice – TJ Slavoj Mýto 2:1 (2:0)

Góly: 28. Požárek, 40. Janoch - 58. Zajíček. Rozhodčí: Toman - Gunitš, Eibl. Delegát: Walter. ŽK: 1:1 (T. Hajdušek – Brož). Diváků: 321.

Katovice: Švehla – Miklas, Tušer, T. Hajdušek, Horejš – Bálek (89. Cibulka), Kahuj, Janoch, Pavlovič (81. Chylík) – Požárek (68. Repa), Uher (90. Koutský). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Kahuj, Janoch, Bálek.

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Od první minuty jsme na soupeře vlítli a přikovali ho na jeho polovinu. Vytvářeli jsme si šanci za šancí a zásluhou Požárka a Janocha jsme do poločasu vedli 2:0. Naše vedení mohlo byt výraznější. Kdyby skončila půle 4:0, nikdo by se nemohl divit. O pauze jsem hráče upozorňoval, že vedení 2:0 je ošidné a že musíme být stále aktivní a nepustit Mýto do zápasu. Bohužel přišla jedna chyba v obraně a hosté snížili. Poté jich bylo plné hřiště a my si zápas zbytečně zkomplikovali. I přesto jsme mohli výsledek pojistit, ale naše koncovka nebyla přesná. Jsem rád, že jsme nakonec tři body vyválčili a hráče musím hlavně za první poločas pochválit.“


TJ Sokol Čížová - FC Rokycany 1:5 (0:2)

Góly: 58. Zahrádka - 68. a 77. Procházka, 16. Kroc, 37. Černý, 71. Denk. Rozhodčí: Dohnal - Vnuk, Vychodil. Delegát: Pospíšil. ŽK: 2:2 (Azilinon, Mařík – Lehký, Oneman). Diváků: 154.

Čížová: Hošna – Jašek, M. Jaroušek, Rozhoň, Řehoř – Zahrádka, Mařík, Majer, Petřík, König (60. J. Jaroušek) – Azilinon. Trenér Satrapa.

Nejlepší hráči: Zahrádka, M. Jaroušek.

Milan Satrapa, trenér Čížové: „Na to, že mužstvo stále skládáme za pochodu, mám z utkání docela dobrý pocit. Soupeř byl lepší, bylo vidět, že je rozehranější. My jsme se první půli hledali. V poločase jsme prohrávali 0:2, ale v 58. minutě Zahrádka z trestného kopu snížil a ještě deset minut jsme pak živili naději na dobrý výsledek. Mohli jsme dát druhý gól, to se však nepovedlo, a když jsme pak po našich chybách inkasovali dva góly v rychlém sledu na 1:4, bylo prakticky po zápase. Na první zápas jsem i přes prohru celkem spokojený.“


TJ Tatran Sedlčany - FK Spartak Soběslav 0:3 (0:2)

Góly: 38. Kutner, 40. a 56. Vaněk. Rozhodčí: Šálková - Kastl, Cichra. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:1 (Kvěch – Suchan). Diváků: 278.

Soběslav: Kuník – Podráský, Bouchal, Suchan, Zeman – T. Mazouch (68. Žalda), Hromada, M. Mazouch (78. Svoboda), Vaněk – Kutner (87. Maršík) – Varačka (85. Brabec). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Zeman, Vaněk.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „V prvních dvaceti minutách se mužstva tak trochu oťukávala, čekalo se, s čím kdo vyrukuje. Přeci jen, dlouhá zimní přestávka byla znát. Postupem času jsme získávali více půdu pod nohama a byli aktivnější, několikrát prověřili domácího brankáře. Rozhodující momenty zápasu přišly ke konci poločasu, kdy se po centru Vaňka prosadil hlavou Kutner. Za necelé dvě minuty zakončoval Vaněk do prázdné branky přihrávku od Tomáše Mazoucha. V druhé půlce jsme si chtěli dvoubrankové vedení pohlídat důslednou obranou a z rychlých protiútoků pojistit tři body. To se povedlo poměrně brzo. Tentokrát si vzal gólovou přihrávku navrátilec Milan Mazouch a Vaněk se nemýlil. Sedlčany měly v průběhu zápasu dvě, tři slibné šance, ale Kuník nulu udržel. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, do obrany kluci hráli zodpovědně, směrem dopředu máme ještě rezervy. Velmi dobrý zápas odehráli Vojtěch Zeman a Filip Vaněk (2+1). Těšíme se na derby v sobotu od 14,30 hodin s J. Hradcem.“


Ostatní výsledky

SK Senco Doubravka – FK Hořovicko 2:1 (2:1), 3. Nový, 6. Trojanec - 44. Mach.
FK Robstav Přeštice – FC Viktoria Mariánské Lázně 2:1 (0:1), 60. Bešta, 87. Přibáň - 31. Lattisch.
FK Hvězda Cheb – SK Petřín Plzeň 2:5 (0:2), 58. Komberec, 88. Lhotský - 27. Lisý, 41. Trojovský, 52. Šimáně, 65. Bendl, 82. Provod.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama