Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Autor dvou gólů Tomáš Froněk správně vytušil, že brankář zůstane stát

 
úterý, 10. března 2020, 21:42

Písek – Herně neoslnili, ale výsledek udělali parádní. V premiéře jarní části ČFL rozcupovali písečtí fotbalisté na svém hřišti oslabený celek pražského Vltavínu 5:0. Na vysokém skóre se dvěma góly podílel staronový muž v domácí sestavě, osmadvacetiletý ofenzivní záložník Tomáš Froněk. Žlutomodré barvy hájil již v období 2016 – 2018.

Třetí tým šestnáctičlenné tabulky měl od počátku vrch nad Vltavínem, ale nevytvářel si úplně stoprocentní šance. Svoji územní převahu vyjádřil do přestávky jediným gólem, který si navíc po centru Štěpána Holého nešťastně srazil hlavou do vlastní branky hráč tmavé pleti Martin Biholong Abena. „Důležité bylo, že jsme získali vedení a drželi balon. Kontrolovali jsme hru. Ale vůbec nám nevyšel začátek druhé půle. K naší úlevě to soupeř nepotrestal. Přidali jsme druhý gól, Tonda Presl to trefil nádherně z trestňáku. Uklidnili jsme se a vrátili se k naší hře z prvního poločasu,“ líčil Tomáš Froněk.

Rychlonohý středopolař a rodák z Prahy následně proti svým krajanům dvakrát skóroval. Pojistku na výsledek zařídil přesnými trefami v 67. a 83. minutě. „Před prvním gólem jsem dostal přihrávku od Toma Ulbricha ideálně před penaltu a zbývala mi jednoduchá práce. Dával jsem to k pravé tyči. Podruhé jsem převzal balon z půlky a šel na gólmana. Nějak jsem tušil, že zůstane stát, a poslal to podél něho. S dobrým koncem,“ usmíval se střelec, který předložil fanouškům pětigólovou vizitku také v předjarní generálce proti Olešníku. Písečtí vyhráli 10:1. „Generálka nebyla tak náročná, měli jsme soupeře z kraje. Dnes proti Vltavínu to bylo mnohem těžší,“ poznamenal.

Písečtí stojí před velkou šancí

Vítězství 5:0 zpečetil Jakub Held málo vídanou hlavičkou a písecký tým mohl vykročit k pronásledování druhé Sparty B a vedoucího Táborska. Mužstvo od břehu Otavy díky dosavadním výkonům a výsledkům rozhodně patří na některou z medailových příček. „Čistě za sebe se nebojím říct, že v ČFL není mnoho týmů s kvalitními hráči, jaké má Písek. Jde jenom o to, aby si to sedlo herně. Pokud nám vydrží alespoň taková hra jako dnes, tak stojíme před velkou šancí,“ nebál se prorokovat fotbalista, jemuž při premiéře nijak zvlášť nevadily ztížené podmínky na umělém povrchu za nepříznivého počasí. „Foukalo to, občas balon změnil směr, ale za mě v pohodě,“ ujistil.

Tomáš Froněk se zapojil v Písku do zimní přípravy po návratu z předčasně ukončeného hostování v druholigové Chrudimi. Coby kmenový hráč jihočeského klubu nakonec podepsal novou smlouvu na půl roku, ale předcházelo z jeho strany určité váhání a přemýšlení. „Favorizoval jsem Písek, protože mám ten klub rád. Zároveň jsem ale čekal, jestli přijdou nějaké další nabídky. Potom jsme se domluvili s panem Nouskem, že tady zůstanu celé jaro,“ vysvětlil své počínání, na které měla vliv i jeho rodinná situace. „Partnerka čeká miminko, na něž se oba velmi těšíme. Žijeme v Praze a dojíždění do Písku mi nedělá velký problém. Ve třetí lize je víc času,“ upřesnil.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama