Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Koronavir útočí i na fotbal. Startu krajských soutěží se nedotkne

 
úterý, 10. března 2020, 14:08

Česko – Po zasedání Bezpečnostní rady státu v úterý dopoledne bylo vzhledem k vývoji epidemie v Evropě rozhodnuto, že se s platností od 10. března od 18:00 zakazuje pořádání veškerých sportovních a kulturních akcí v zemi s účastí přesahují sto osob. Uzavřeny budou základní a střední školy a i univerzity.

Kvůli šíření koronaviru se nebudou hrát ani sportovní utkání. Výluka se dotkne zápasů nejvyšších soutěží nejvýznamnějších kolektivních sportů. Fotbalu a hokeje nevnímaje. Podle podmínek daného nařízení bude možné sportovní akce pořádat bez účasti diváků...

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu vydal Výkonný výbor Asociace následující rozhodnutí:

VV FAČR vydává na základě úterního zasedání Bezpečnostní rady státu (10. 3. 2020), následující rozhodnutí: Soutěžní utkání organizované FAČR, KFS, nebo OFS, se neruší a pořadatel utkání (domácí klub) je povinen zabezpečit, že se soutěžního utkání nezúčastní více než 100 osob.

Diváci za plotem?!

„Žádáme pořadatelské oddíly v soutěžích KFS o přesné dodržování tohoto rozhodnutí. O ukončení platnosti tohoto závazného rozhodnutí FAČR Vás budeme obratem informovat,“ píše v oficiální zprávě klubům sekretář Jč. KFS Vladimír Eibl. „Počtem 100 osob se samozřejmě myslí včetně aktérů zápasu,“ odvětil na telefonický dotaz Jihočeského fotbalu.

V praxi to znamená, že pokud přijde na fotbal více než cca 60 diváků (zbytek tvoří hráči a rozhodčí, realizační týmy, pořadatelé), mají pozdě příchozí smůlu a nebudou do areálu vpuštěni. Zápas ale mohou sledovat aspoň za plotem. Mimořádně bude platit, kdo dřív přijde…

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach