Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradečtí deklasovali šesti góly Beroun, Čížová nestačila na Rokycany

neděle, 8. března 2020, 21:42

Jihočeský kraj – Parádní vstup do odvetné části divize se podařil jindřichohradeckým fotbalistům. U Vajgaru rozdrtili Beroun půltuctem gólů a opustili poslední příčku, kterou přenechali Hořovicku. Hattrickem ve druhé půli se zaskvěl Jan Kubín. Béčko Dynama ČB až v posledních minutách odvrátilo Matouškem porážku s Klatovy a po penaltách získalo dva body. Katovice udržely poločasový náskok s Mýtem, ale po přestávce museli odolávat tlaku korigujících Západočechů. Krutou domácí porážku utržil v domácí premiéře nově sestavený tým Čížové s Rokycany. V nedělní dohrávce potvrdila Soběslav jarní ambice a zaslouženě naplno bodovala v Sedlčanech.

Klatovy už bez brankáře Rojíka, který přestoupil v zimě do konkurenčních Přeštic, měly nečekaně blízko k vítězství na umělce na Složišti s favorizovanou rezervou Dynama ČB. Ještě šest minut před koncem vedly o dva góly, když dvakrát využily nedůrazu v domácí obraně. Dvě velké příležitosti měl po Matouškových přihrávkách pendl Táborský, ale nejprve pálil do břevna, podruhé do brankáře Nováka. V závěru měli Budějovičtí drtivý tlak a dobře hrajícím Jakubem Matouškem srovnali. V penaltovém rozstřelu gólman Janáček chytil Klatovským hned první pokus a jeho spoluhráči byli stoprocentní.  

Výborně vykročili za záchranou Jindřichohradečtí se třemi zimními posilami v sestavě. Proti Berounu si připsali nejvýraznější divizní vítězství v historii. Po počáteční převaze Středočechů se prosadil Toman, pak si dali hosté po Jindrově rohu vlastní gól kapitánem Počtou. Hradečtí měli další šance k navýšení skóre, ale prosadili se naopak hosté deset minut po přestávce. Svěřenci trenéra Černocha ale žádné drama nepřipustili. Kubín stihl za 18 minut hattrick, trefil se i Janák. K výbornému vstupu do jara poblahopřál hradeckému týmu i starosta Stanislav Mrvka. „Super začátek. Blahopřeji,“ napsal jim na klubový Facebook.

V nově sestaveném mužstvu Čížové se ještě ve čtvrtek objevila další posila. Do útoku se podařilo získat Michaela Azilinona (20 let), bývalého hráče juniorky Slavie Praha, který poslední dvě sezony odehrál za Mělník a Benešov. První poločas s Rokycany bylo na Čížovských vidět, že se hledají, prakticky ani neměli čas na sehrání, když se tým definitivně složil minulý týden. Slibnou možnost na vyrovnání měl unikající Azilinon, ale brankář Houdek jeho pokus zlikvidoval. Kapitán Roman Zahrádka stačil ve druhém poločase snížit na 1:2, ale veškeré naděje uhasily dvě trefy Západočechů krátce po sobě a obě po rozích hlavou.

Katovice podesáté vítězně

Třetí Katovice (bez zraněného Kaduly) hostily na hřišti U Lesa v souboji divizních nováčků čtvrté Mýto. Základ k jubilejnímu desátému vítězství v celostátní soutěži položili hráči Otavy již v prvním dějství, v němž si před více než třemi stovkami diváků Požárkem a Janochem zadělali při velké převaze na dvougólový náskok a řadu dalších šancí navíc zahodili. Hosté o přestávce sáhli k dvojnásobnému střídání a převzali taktovku do svých rukou. Snížili a domácí se báli o výsledek až do posledních minut. Skóre se již nezměnilo a Katovice zdolaly Mýto shodným výsledkem jako na podzim.   

Z jihočeské pětice cestovala na soupeřovu půdu pouze Soběslav. Jarní část divizní fotbalové sezony otevřela zápasem v Sedlčanech. Trenér Hajič vsadil na osvědčenou jedenáctku a znovu mohl spoléhat na navrátilce Milana Mazoucha. Spartakovcům vyšel dokonale závěr prvního poločasu, v němž tradiční střelci Kutner (hlavou po centru) s Vaňkem (po protiútoku dorážkou) zajistili luxusní náskok 2:0.  Po obrátce korunoval aktivní výkon Soběslavských opět Filip Vaněk a s celkovými čtrnácti góly se osamostatnil na čele divizních kanonýrů. Gólman Kuník udržel čisté konto. V závěru si zahráli všichni soběslavští náhradníci do hry.

Výsledky 16. kola divize A

SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Klatovy 1898 2:2 (0:1), pen. 5:4

Góly: 84. a 89. Matoušek - 31. Tříska, 55. Krejčiřík. Rozhodčí: Trska - Hlaváček, Vrchota. Delegát: Gotthard. Bez karet. Diváků: 50.

FK Jindřichův Hradec 1910 - Český lev-Union Beroun 6:1 (2:0)

Góly: 65., 70. a 83. (pen.) Kubín, 22. Toman, 36. Počta (vlastní), 69. Janák - 55. Soukup. Rozhodčí: Kříž - Szikszay, Cihlář. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:0 (Jindra, Kubín). Diváků: 60.

SK Otava Katovice - TJ Slavoj Mýto 2:1 (2:0)

Góly: 28. Požárek, 40. Janoch - 58. Zajíček. Rozhodčí: Toman - Gunitš, Eibl. Delegát: Walter. ŽK: 1:1 (T. Hajdušek – Brož). Diváků: 321.

TJ Sokol Čížová - FC Rokycany 1:5 (0:2)

Góly: 58. Zahrádka - 68. a 77. Procházka, 16. Kroc, 37. Černý, 71. Denk. Rozhodčí: Dohnal - Vnuk, Vychodil. Delegát: Pospíšil. ŽK: 2:2 (Azilinon, Mařík – Lehký, Oneman). Diváků: 154.

TJ Tatran Sedlčany - FK Spartak Soběslav 0:3 (0:2)

Góly: 38. Kutner, 40. a 56. Vaněk. Rozhodčí: Šálková - Kastl, Cichra. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:1 (Kvěch – Suchan). Diváků: 278.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach