Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jarní kádr FC Písek čítá dvacítku hráčů

 
čtvrtek, 5. března 2020, 22:17

Písek - Celkem 20 hráčů figuruje před startem jarní části sezony 2019/2020 ČFL na soupisce A-mužstva FC Písek. Kádr opustila čtveřice hráčů, stejný počet figuruje i v kolonce příchodů.

Písek už před startem zimní přípravy opustil druhý gólman Martin Klement. Obránce Vojtěch Zeman se po dvouletém hostování stal definitivně hráčem Soběslavi. Od února vypadl ze sestavy talentovaný středopolař Karel Kulík, který se jako jeden z mála uchytil z dorostu rovnou v základní jedenáctce třetiligového A-týmu. „Je to velká škoda, ale chápeme, že studium v Brně nejde skloubit s tréninky v Písku,“ poznamenal na tiskovce kouč Milan Nousek ml. Kulík bude na jaře hostovat v divizním Startu Brno. Dlouhodobě mimo je s přetrženým křížovým vazem Tomáš Pecka.

Jedinou novou tváří na jaro je 25letý krajní záložník Roman Wermke (rozhovor čtěte zde), jenž strávil minulý podzim na hostování v Sokolově a jeho mateřským klubem je stále Dynamo Č. Budějovice. Po roce a půl ukončil hostování v druholigové Chrudimi Tomáš Froněk. Z hostovaček se vrátili odchovanci Jan Sigmund a brankář Zdeněk Vojtíšek. Ulbrich ze Slovanu Liberec pokračuje v Písku už jako kmenový hráč. Z 1.FK Příbram nadále hostuje duo Vávra – Holý.

Sousedská spolupráce s Čížovou

Po navázání spolupráce se sousední Čížovou, která měla po podzimu a odlivu hráčů potíže s úzkým kádrem, vypomohou u divizního Sokola mladíci Řehoř, Petřík a Mařík, který tam hostoval už na podzim. „Kluci mě potěšili, že vzali hostování v Čížové pozitivně a pochopili, že potřebují hrát a sbírat zkušenosti. Trénovat budou nadále u nás,“ uvedl k odcházejícímu trojlístku funkcionář klubu Milan Nousek st.

Nově nastartovanou spolupráci Nousek jenom vítá a věří, že do budoucna bude prospěšná pro oba kluby. „Písek generuje určité počty mladých hráčů, kteří potřebují hrát vyšší soutěže a třetí liga je zatím nad jejich možnosti. Teď budou dostávat příležitost naskočit do mužského fotbalu v Čížové,“ kvituje Nousek st., že divize je k tomu ideální soutěží. Nutno dodat, že oba celky o možnosti vzájemné výpomoci usilovaly i v minulých letech, ale vinou čížovské strany z ní bohužel vždy sešlo…

Tři hráči současného kádru FC Písek si zahráli, byť krátce, českou nejvyšší fotbalovou soutěž. Nováček Roman Wermke nasbíral coby benjamínek (2012-2013) osm ligových startů a vstřelil jeden gól. Zkušený Antonín Presl si připsal pět startů ve Viktorii Plzeň (2009). Jeden zápas má na kontě v příbramských barvách Štěpán Holý (2016).

Nejstarším hráčem (věkem i služebně) je 41letý odchovanec David Kubiš, který laboruje se zraněním celou zimní přípravu. V Písku pamatuje ještě účast v krajském přeboru. Aktuálně nejmladším členem soupisky je 20letý Dominik Hajdo.

Kapitánem týmu žlutomodrých je nadále Antonín Presl, jeho zástupcem Ondřej Běloušek.

Změny v kádru

Příchody: Tomáš Froněk (návrat z hostování Chrudim), Roman Wermke (host. Dynamo ČB), Jan Sigmund (návrat z host. Čimelice), Zdeněk Vojtíšek (návrat z host. Lažiště), Tom Ulbrich (přestup Slovan Liberec), Štěpán Holý a Roman Vávra (host. 1.FK Příbram)

Odchody: Daniel Petřík, Miroslav Mařík a Petr Řehoř (vš. Čížová), Karel Kulík (hostování Start Brno), Martin Klement (ukončení smlouvy), Vojtěch Zeman (přestup Soběslav)

Soupiska FC Písek pro jaro

Brankáři: Jan Satrapa, Zdeněk Vojtíšek
Obránci: Ondřej Běloušek, Tomáš Benetka, Dominik Hajdo, Štěpán Holý, Ondřej Sajtl, Filip Vacovský, David Kubiš
Záložníci: Tomáš Valenta, Jakub Held, Václav Hrachovec, Jan Sigmund, Roman Vávra, Martin Voráček, Roman Wermke
Útočníci: Tomáš Froněk, Antonín Presl, Tom Ulbrich, Martin Held

Realizační tým
Trenér:
Milan Nousek ml. Asistent trenéra: Rostislav Baďura. Trenér brankářů: Radek Charvát. Vedoucí mužstva: Miroslav Grobár. Lékař: MUDr. Vilém Svoboda. Masérka: Pavla Sajtlová. Kustod: Pavel Kačírek.

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek