Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Navázat na podzimní výsledky a předváděnou hru, přeje si do jara kouč Jaromír Plocek

 
čtvrtek, 5. března 2020, 13:31

České Budějovice – Brány jarní části divizní skupiny A se otevřou v sobotu dopoledne (10,15 hod.) soubojem SK Dynamo Č. Budějovice B s SK Klatovy 1898. A právě rezerva prvoligového nováčka figuruje po podzimu na druhém místě tabulky (jen o skóre), nejlépe z pěti jihočeských zástupců. Zimní přípravu českobudějovických mladíků shrnul trenér Jaromír Plocek.

Dvouměsíční příprava skončila. Vládne s ní spokojenost?
Musím říct, že se s kolegou Skálou už těšíme na mistrovské utkání, protože zimní příprava byla dlouhá. Doufáme, že jsme se připravili na jarní část sezony dobře a něco jsme do našich hráčů dostali. Musíme říct, že se zimní přípravou jsme spokojení.

Během zimy jste sehráli několik zápasů s mužstvy různých soutěží. Od třetí ligy po krajský přebor. Co vám výsledky ukázaly?
Odehráli jsme šest kvalitních přípravných utkání. V této fázi se na výsledky nekoukáme, spíše bereme v potaz přístup kluků k utkáním. Sehráli jsme velmi kvalitní přípravné zápasy s týmy ze třetí ligy a také z našeho kraje.

Trénovali jste výhradně v tréninkovém centru na Složišti?
Celou zimní přípravu jsme absolvovali v našem prostředí ve výborném tréninkovém centru na Složišti, kde máme k přípravě vše, co potřebujeme. Dále jsme měli tréninky na Střeleckém ostrově v nové posilovně a běhali jsme pro hráče nepopulární mosty. Abychom zpestřili přípravu, tak jsme si odskočili na spinning do posilovny Fitness Pouzar.

Došlo v zimě k nějakým změnám v kádru?
Pohyb v kádru je vždy. Odešli nám dva hráči, Etemike a Moses. Do přípravy a tréninků v A-týmu se zapojil Jan Malecha a my jsme za to moc rádi.

Co vás během přípravy potěšilo a naopak?
Jsme moc spokojení, jak naši kluci přistupují k tréninkům, utkáním, v jakém počtu chodí trénovat a věnují se fotbalu. Dále nám také hodně nahrálo příjemné počasí na tréninky (usměje se). Na druhou stranu mrzí nás a trápí zranění hráčů, které nás provázelo celou zimní přípravu. Doufáme, že se nám kluci dají do pořádku do začátku mistrovských utkání.

V tabulce jste přezimovali druzí. S jakými ambicemi půjdete do druhé poloviny soutěže?
Ambice jsou krásné, ale my jdeme do jarní sezony s pokorou a budeme se snažit navázat na výsledky a předvedenou hru z podzimu.

V prvním střetnutí narazíte na Klatovy, kterým máte oplácet podzimní porážku.
Jak jsem už zmínil, tak se moc těšíme na první jarní utkání a je to vidět už i v kabině na hráčích, jak se těší. Budeme se připravovat na každé utkání ve stejném duchu, jako na podzim. Chceme se soustředit na své výkony. S pokorou a respektem chceme vstoupit do jarní části sezony. Momentálně jsme na moc hezké pozici v tabulce, ale za pár kol to může být zase jinak. Tak proto nebudu tady říkat, že chceme to nebo něco jiného. Chceme hrát fotbal, který nás bude všechny bavit, a uvidíme, co se stane dále. Hlavně chceme s kolegou vytvořit takový servis pro naše hráče, aby neměli tendence někam odcházet.

Na přírodní trávník si asi budete muset počkat. Domácí zápas s Klatovy odehraje na umělce.
V zápise IS FAČR je napsaná UMT. Uvidíme, jaké bude počasí a okolnosti, teď je brzo spekulovat, na kterém povrchu budeme hrát.  Myslím si, že to na vliv utkání a kvalitu nemá, ale záleží na přístupu každého hráče, který zasáhne do hry. Je jasné, že každý hráč rád hraje na přírodní trávě, ale naše UMT na Složišti je perfektní.

Jarní kádr SK Dynamo Č. Budějovice B

Hráči do pole: Jan Krejčí, Lukáš Kočí, Dominik Collin, Jan Martinec, Václav Míka, Ondřej Vochozka, Adam Bouguetouta, Marek Kalousek, Daniel Kortiš, Martin Lindák, Jakub Pařízek, Rostislav Tomek, Jakub Matoušek

Realizační tým:
Trenéři:
Ing. Petr Skála, Jaromír Plocek. Vedoucí mužstva: Jan Čapek. Masér: Václav Kolář.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza