Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC MAS Táborsko chce hrát stejně kvalitně jako na podzim

 
úterý, 3. března 2020, 22:12

Tábor – Z prvního místa a v nových dresech nizozemské firmy Beltona vstoupí A tým FC MAS Táborsko do nedělního startu jarní části Fortuna ČFL – 8. března ve 14.30 hod s Benešovem. Na úterní předsezonní tiskové besedě vedení klubu opětovně potvrdilo zájem vrátit se do 2. nejvyšší soutěže, ale trenér Miloslav Brožek zdůraznil, že cesta k cíli bude dlouhá.

„Cítím, že tým je bojovně naladěný, všichni hráči vědí, o co se hraje. Nedíváme se ale na konec sezóny, nás zajímá, co bude v nejbližším zápase s Benešovem. Pak se budeme dívat na zápas v Hostouni. Ve druhé lize zkrátka nejsme, vedeme pouze o dva body. Musíme být stejně kvalitní jako na podzim,“ míní trenér Brožek.

Ten přiznal, že odchodů hráčů je zatím více než příchodů. Z klubu odešli především zahraniční hráči Ahmed Al Sarori (hostování v Ománu), Martin Ngimbi a Cheick Conde (oba přestup Zlín), Mpondo Toutou (hostování s opcí, Teplice) a Marek Novák (získal práci v Praze, Lom u Tábora). „Musíme si uvědomit, že pro zahraniční hráče je Tábor přestupní stanicí. Není cílem, aby rychle odcházeli pryč, ale pokud si hráč myslí, že přerostl klub, je třeba mu pomoci v odchodu, zvláště pokud je to pro klub výhodné. Můžeme být pyšní, že Tábor má tři hráče v první lize,“ uvedl Miloslav Brožek, podle něhož musí přijít posily. Kromě cizinců bude nutné nahradit také Marka Nováka, který byl charakterním hráčem a měl chuť do fotbalu.

Čeká se na dvě posily

Táborsko zatím posílil levonohý Martin Janošík z Třince, klub také uskutečnil přestup Šimona Havrdy ze Slavie Praha. Zejména za Toutoua a Condeho plánuje Táborsko tento týden přivést hráčské náhrady z fotbalové akademie ve francouzském Evianu. Má se jednat o vysokého gólového útočníka a rychlostní typ záložníka. Klub věří, že se oba podaří do pátku zaregistrovat a představit je veřejnosti. „Mohli by nám pomoci už v neděli proti Benešovu, neříkám v základní sestavě, ale přijedou připraveni,“ sdělil lodivod Táborska.

Zimní přípravu Miloslav Brožek označil za kvalitní. Mužstvo se v zápasech utkalo mj. s prvoligovým Libercem, druholigovými Duklou, Sokolovem, Vlašimí. „Dávali jsme příležitost i domácím hráčům. Klub má potenciál v mladících Ichovi a Brabcovi,“ řekl trenér Brožek.

Kapitán Jakub Navrátil řekl, že mužstvo trénovalo nadstandardně. „Na třetí ligu trénujeme opravdu nadprůměrně, mám srovnání. Teď půjde jen o to prodat to na hřišti.“ Soutěž bude mít na jaře řadu vložených kol, hrát se bude často ve středu či ve čtvrtek. Tým bude muset hodně regenerovat a trenér více využije zkrácených tréninkových cyklů.

Vedení klubu očekává zlepšení ve výkonech mužské rezervy v krajském přeboru, kde zůstala za očekáváním. „Béčko“ vede nový realizační tým (Zbyněk Jaroš – Antonín Musil). „Zbynďa Jaroš vlétl do přípravy s velkou energií, věřím, že se tým podaří nastartovat. Slibujeme si lepší výsledky,“ sdělil ředitel klubu Josef Holub.

Bernard na stadionu

Ten k úvodu sezony ještě sdělil, že kromě dresů je novinkou dohoda s Rodinným pivovarem Bernard, jehož pivo se bude točit na stadionu v Kvapilově ulici. Na hřišti jsou také nové modrobílé vypínací sítě za brankami.

Co se týče výstavby tréninkového centra na Soukeníku, po zimní technologické pauze stavba opět začala. „Budují se základy a patky zábradlí, vypínacích sítí, střídaček. V červnu chceme centrum slavnostně otevřít,“ uvedl ředitel Holub. Klub bude ve dnech 22. až 24. května organizátorem celostátního turnaje přípravek U10 Ondrášovka Cup. Celý areál Kvapilova bude patřit fotbalovým nadějím.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama