Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohár kamenického starosty získal Lom

 
úterý, 3. března 2020, 10:45

Kamenice nad Lipou - Fotbalisté Lomu si v rámci zimní přípravy odskočili na turnaj do Kamenice nad Lipou, hraný pod názvem O pohár starosty města. Dalšími účastníky byly týmy z Vysočiny, domácí Kamenice, Žirovnice a Humpolec.

V prvním utkání se Lom utkal s Humpolcem a vyhrál 4:1. "Soupeř proti nám nenastoupil v divizní sestavě, protože v neděli hraje s třetiligovou Vrchovinou a své klíčové hráče trenér šetřil právě na tento zápas. Humpolečtí tak proti nám vyběhli na trávník s béčkem," říká k prvnímu duelu kouč Lomu Marek Císař. Jihočeši nastoupili v bráně s Filipem Matouškem. Po celých devadesát minut byl Lom lepším týmem a po výhře 4:1 zaslouženě postoupil do finále.

V něm se utkal s domácí Kamenicí, která přehrála Žirovnici. Duel bohatý na góly skončil nerozhodně 4:4 a o vítězi turnaje rozhodl penaltový rozstřel. Lom podržel brankář Chylík, jenž dostal ve finále příležitost mezi třemi tyčemi. Kamenici chytil dvě penalty, a protože v dresu Lomu všichni exekutoři pokutových kopů uspěli, Lom se radoval z prvenství v turnaji.

Finále rozhodly penalty

"Kamenice vede I. A třídu s náskokem osmi bodů a proti nám ukázala, že nikoliv náhodou. Hráli jsme s opravdu kvalitním mužstvem. Kamenice byla neustále ve vedení a my jsme celý zápas dotahovali," popisuje finálový mač trenér Císař. Tři góly dala jeho týmu nová akvizice ze Soběslavi Martin Dvořák, který v Kamenici nad Lipou bydlí a otevřel si tu fitko. "Neměli jsme to jednoduché, ale myslím, že turnaj svůj účel splnil," je spokojený Marek Císař, jemuž na turnaji z různých příčin chyběli Šimák, Janů a J. Rabiňák.

Fotbalisté Lomu mají nyní před sebou už jen generálku proti Žirovnici. S tou se utkají na umělém trávníku na Soukeníku příští sobotu od 14 hodin. "Žirovnice hraje krajský přebor Vysočiny a po podzimu je druhá. Očekávám tedy, že sehrajeme další dobrý zápas," těší se na generálku trenér Lomu. Trochu ho trápí zdravotní stav některých opor. Šimák bere antibiotika, problémy s tříslem má Janů a Voneš laboruje s nataženým svalem. "Taková je bohužel realita. V kádru však máme dost kvalitních hráčů, kteří by je měli nahradit. Snad budou do úvodního soutěžního zápasu v pořádku," krčí rameny Marek Císař.

Semifinále
Sokol Lom – A.F.C. Humpolec 4:1
Střelci: Bosnyak 2, Balogh, Neužil.

Finále
Sokol Lom – Slovan Kamenice n. Lipou 4:4, penalty 5:3
Střelci: Neužil 2, Bosnyak, Balogh.

Turnajová sestava Lomu: Matoušek, Chylík – Chotovinský, Jelen, Kosobud, Vysušil, M. Rabiňák, Balogh, Trantýr, Do Trung, Bosnyak, Neužil, Voneš, Mařík, Novák, Špičák.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař