Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec Králové byl nad síly oslabeného Písku

 
neděle, 23. února 2020, 14:55

Hradec Králové - Podruhé v zimní přípravě okusil třetiligový Písek hořkost porážky. Na hřišti pátého týmu FNL prohrál 0:3. Hradečtí votroci potvrdili svou kvalitu a po rychlém gólu Martince a dalších dvou trefách Vlkanovy na konci prvního a začátku druhého poločasu zaslouženě zvítězili.

V předposledním utkání přípravného období se musel písecký tým vypořádat nejen s velkou marodkou, ale i velice kvalitním protivníkem, který pokuje po návratu do nejvyšší fotbalové soutěže. „Hradec je podobně jako my ve finiši s přípravou a netají se přáním umístit se do třetího místa a vybojovat si účast v baráži o první ligu,“ uvedl trenér Nousek na konto královéhradeckého profesionálního celku.

Kabina Písku připomíná v těchto dnech polní lazaret. „Když jsem dělal nominaci na zápas v Hradci, chybělo nám z různých příčin jedenáct hráčů. Snad se do startu soutěže uzdraví,“ přál si písecký kouč, který mohl využít v Hradci jen jediného náhradníka. Do druhé půle naskočil krajní obránce Řehoř. „Na druhou stranu mě těší, že jsme v okleštěné sestavě odehráli velice kvalitní střetnutí a se soupeřem, který byl lepší na míči, vydrželi fyzicky až do konce,“ řekl prvnímu zápasu na přírodní trávě, v němž debutoval s kapitánskou páskou, jak je u nováčků zvykem, Roman Wermke.

Zbytečné dva dárky

Na menším tréninkovém hřišti v areálu Malšovického stadionu se domácí ujali vedení již ve 4. minutě. Na konci prvního poločasu Východočeši ještě náskok navýšili. „Oba góly jsme soupeři doslova darovali, padly po hrubých individuálních chybách,“ mrzelo Nouska. „Nehráli jsme špatně, ale podobné chyby nesmíme opakovat. V soutěži by nás stály body,“ věřil, že se protivníci už dalších laciných „dárků“ nedočkají. Naproti tomu třetí hradecký gól byl z kategorie výstavních. „Vlkanova to trefil parádně do šibenice,“ dodal Nousek k poslednímu zásahu devět minut po změně stran.

Největší příležitost si Písečtí vypracovali po dvaceti minutách trestným kopem Froňka. „Podstřelil zeď a pokus letěl těsně vedle. Další náznaky šancí měli Ulbrich a Valenta, ale nedotáhli je do konce, řešení nebylo ideální. Do stoprocentní příležitosti jsme se nedostali,“ zmínil se k situacím před hradeckou brankou, kterou hájili na střídačku Vízek s Ottmarem.

Generálku na druhou polovinu třetí ligy absolvuje Písek v sobotu 29. února od 11 hodin doma s Olešníkem.

FC Hradec Králové – FC Písek 3:0 (2:0)

Branky: 4. Martinec, 40. a 54. Vlkanova.

Hradec: Vízek (46. Ottmar) – Čech, Martinec, Král – Doležal (46. Soukeník), Jukl (46. Rada), Zbrožek (56. Mejdr), Leibl (46. Urma) – Vlkanova (56. Djurdjević), Prekop (56. Šípek), Frýdek.

FC Písek: Satrapa – Benetka, Holý, Vávra, Hrachovec – Wermke, Hajdo (46. Řehoř), J. Held, Ulbrich, Valenta – Froněk.

Napsal(a) FC Písek | Foto fchk.cz