Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo přehrálo Mladou Boleslav a bodově se dotáhlo na Spartu!

 
pátek, 14. února 2020, 22:58

Jihočeský nováček navázal v úvodním utkání závěrečné třetiny Fortuna ligy na podzimní výkony a v domácí premiéře jasně přehrál mladoboleslavského soka. Do přestávky zadělalo na třígólový náskok, který si ve druhém poločase bez problémů pohlídalo.

Lepší úvod zápasu si dynamovci nemohli ani přát. Už po dvou minutách se řítil sám na branku Javorek, ale Šeda jej vychytal. V 15. minutě byl však bezmocný proti Pudilem tečované střele Patrika Čavoše. Rozjetí Jihočeši se za čtyři minuty radovali podruhé. Filip Havelka měl dostatek času a prostoru přesně zamířit a parádní ranou pod břevno zvýšil na 2:0.

Černobílí hrozili ze standardek, Havel trefil po rohu hlavou břevno, zanedlouho po dalším rohu Sivokovu hlavičku stačil Šeda jen vyrazit a Ivan Schranz dorážel z úhlu do prázdné branky – 3:0. „První poločas byl nejhorší, co jsem za dva roky v Boleslavi zažil a odpovídá tomu i nepříznivý výsledek," posteskl si hostující trenér Jozef Weber.

Bezradní Středočeši, které neprobudilo ani dvojnásobné střídání o přestávce, si za celý zápas vytvořili jen dvě šance, ale Křapkova hlavička letěla nad a Wagnerovu střelu z otočky vyrazil Drobný na roh. Boleslavským chyběla jiskra, absence Matějovského, Komličenka a Mešanoviče byla příliš patrná.

Hosté po obrátce mírně vyrovnali hru, ale proti kompaktní obraně Budějovic se neprosadili. Naopak domácí mohli luxusní náskok z rychlých protiútoků ještě zvýraznit. Mršič ale mířil vedle a střelu Čoliče vykopával za překonaným Šedou obránce Pudil.

Dynamo přeskočilo v tabulce svého dnešního soupeře a posunulo se na páté místo. Trenér David Horejš mohl být s vystoupením hráčů naprosto spokojený. Zápas dokonce označil za nejlepší během svého působení na střídačce černobílých. „Jsme strašně rádi, že jsme do jarní části vstoupili vítězstvím a výkonem, který v prvním poločase snesl nejpřísnější měřítko. Dali jsme tři góly a to soupeře ještě několikrát podržel gólman Šeda. Druhý poločas jsme měli celou dobu pod kontrolou a vyhráli ho zaslouženě,“ uvedl k jasné výhře Horejš. Hráčem televizního zápasu byl vyhlášen stoper Lukáš Havel.

SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 3:0 (3:0)

Branky: 15. Čavoš, 19. Havelka, 38. Schranz. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: 0:3 (Budínský, Jiří Klíma, Křapka). Diváci: 3188.

Dynamo: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Brandner (68. Mészáros), Havelka, Javorek (76. Šulc), Čavoš, Mršič (85. Ledecký) - Schranz. Trenér Horejš.

Ml. Boleslav: Šeda - Douděra (46. Zelený), Pudil, Jakub Klíma, Křapka - Ladra (46. Jiří Klíma), Budínský, Hubínek, Janošek, Fulnek (83. Hönig) - Wágner. Trenér Weber.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza