Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama jasně přehrálo Jankov

 
pondělí, 10. února 2020, 21:09

České Budějovice – I ve druhém letošním přípravném utkání čekal na Jankov přední divizní tým. Po Soběslavi jím byl mladý výběr rezervy českobudějovického Dynama. Na Složišti to byla jasná partie domácích, kteří dali šest branek, po celé utkání byli lepším týmem a Jankovu uštědřili porážku 6:1. A nebýt několika skvělých zákroků gólmana Komárka, mohlo být ještě hůř...

Hosté oslabení o několik členů základní sestavy zaostávali ve všech směrech. To mladíci z Dynama hráli s chutí a dokázali se dostávat do šancí, z nichž některé proměnili. Nejaktivnějšími borci byli Lindák s Kalouskem, kterým sekundoval na hrotu hrající Matoušek.

Martin Lindák byl hlavní hvězdou prvního poločasu. Jeho neustálá aktivita dělala hráčům Jankova problémy a když k tomu v 15.minutě přidal i chytrost v podobě nečekané střely z úhlu, bylo z toho domácí vedení - 1:0. Ve 23.minutě napřáhl tentýž hráč ke střele levou nohou, už už to vypadalo na krásný gól, když tu přispěchal s excelentním zákrokem Komárek a míč vytěsnil na rohový kop.

Gólman Jankova se musel činit o chvilku později znovu, tentokrát si připsal úspěšný zákrok proti hlavičce Matouška po Kortišově centru. Ve 29.minutě se po standardní situaci dostal ke gólovému zakončení stoper Míka, avšak jeho radost zhatil zvednutý praporek asistenta rozhodčího - ofsajd. Gólem neskončila ani sražená Matouškova střela, ani Kalouskův nepříjemný pokus, který Komárek vyrazil na rohový kop.

Další fantastický zákrok předvedl Komárek proti Lindákově šanci v 38.minutě. Jenže po následném rohu si převzal míč Marek Kalousek a technickým pokusem na vzdálenější tyč nedal marně letícímu Komárkovi šanci - 2:0. O dvě minuty později se dral do šance Jakub Matoušek, jeho střelu se pokoušel zblokovat Lošek, bohužel ke smůle hostujícího celku míč přesto obloučkem doplachtil do sítě - 3:0. V závěru poločasu došlo ještě na jeden souboj Lindáka s Komárkem, ze kterého úspěšně vyšel strážce jankovské svatyně.

Půltucet naplnil Matoušek

První minuty druhého poločasu přinesly klidnější pasáž bez šancí na obou stranách. Místo toho došlo k nepříjemnému střetu rozhodčího Janíčka s Kroneislem, po kterém byl sudí na několik minut otřesen. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a zápas mohl pokračovat. Postupem času se zpátky do vůdčí role vrátilo Dynamo a v 65.minutě po akci na levé straně zvýšilo Jakubem Pařízkem své vedení - 4:0.

Čestného úspěchu se dočkal i Jankov, když v 72.minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu centroval Kroneisl a Pavel Beránek střelou mezi nohy gólmana snížil - 4:1. Poté už se hrozilo opět pouze před hostující brankou. V 76.minutě se k odraženému míči dostal Daniel Kortiš a nekompromisní dělovkou zavěsil - 5:1.

Deset minut před koncem spálil velkou možnost Jakub Matoušek, když neproměnil samostatný únik, avšak v poslední minutě si na své konto přeci jen připsal druhou branku, když úspěšně zakončil akci svých spoluhráčů na pravé straně - 6:1. S chutí hrající Dynamo Jankov převálcovalo...

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Jsem rád, že jsme mohli s takto kvalitním soupeřem odehrát přípravné utkání. Soupeř nás jednoznačně předčil ve všech směrech a celý zápas měl jednoznačně pod kontrolou. Oproti poslednímu odehranému zápasu s mladíky Dynama bylo vidět, že je soupeř po půl roce v mužské soutěži mnohem vyzrálejší. Někteří naši hráči se tempu a kvalitě hry nedokázali přizpůsobit a v podstatě zápas jen odehráli - přečkali. Rozdíly v individuální kvalitě jednotlivců a automatismy převažovaly na straně domácích a nám se tento rozdíl nepodařilo dohnat alespoň nasazením a týmovým projevem."

SK Dynamo ČB B - SK Jankov 6:1 (3:0)

Branky: 40. a 90. Matoušek, 15. Lindák, 38. Kalousek, 65. Pařízek - 72. Beránek. Rozhodčí: Janíček. Bez ŽK. Diváci: 50.

Dynamo B: Kerl - Krejčí, Kočí, Míka, Kortiš - Kalousek, Pařízek, Martinec, Bauguetouta - Lindák, Matoušek.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Kočer, Kroneisl, Rytíř, Lovička, Beránek – Klíma. Střídali: Honner, Prediger, Schwarz.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová