Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Gólové hody Soběslavi a Lomu. Divizionáři měli navrch

 
sobota, 8. února 2020, 22:40

Jihočeský kraj - Příprava je v plném proudu. Účastníci divize a krajského přeboru měli druhý únorový víkend napilno. Tři zápasy se odehrály na sezimovoústeckém Soukeníku, kde se postupně představily Lom, Sokol S. Ústí a Táborsko B. Nejlepší střelec krajského přeboru David Neužil nastřílel v úvodním utkání Lomu pět gólů. Duel Katovic s Protivínem rozhodl v posledních vteřinách Pavlovič a korunoval obrat divizního nováčka z 2:3 na 4:3. Soběslav po první půli prohrávala s Týnem, ale po přestávce spustila gólovou smršť a obranu půlmistra A třídy pokořila osmi zásahy!

Soběslav prohrávala v poločase s Týnem 2:3, ale po přestávce výrazně přidala a zlepšený výkon korunovala osmi góly! „Týn v první půli ukázal, že není na čele I. A třídy náhodou. My jsme naopak nastoupili vlažně a špatně zahrála především dvojice stoperů. Po poločase přišli na hřiště Brabec s Milanem Mazouchem a náš výkon šel nahoru,“ chválil si trenér Spartaku Radek Hajič. Po třech gólech dali Olympii Filip Vaněk a Tomáš Mazouch.

Ambiciózní Sokol Lom si v první přípravě s chutí zastřílel proti dorostencům Táborska a představil dvě nové posily. Brankář Filip Matoušek, jenž na podzim hájil svatyni Olešníku, a v útoku se po boku Davida Neužila, který se blýskl pěti góly, představil Marek Novák z třetiligového Táborska. „Hráli jsme proti běhavému a houževnatému soupeři a díky našim zkušenostem jsme ten zápas zvládli,“ hodnotil po úvodním týdnu přípravy kouč Lomu Marek Císař.

Kvalitní a dramatickou podívanou nabídlo střetnutí na strakonické umělce mezi divizními Katovicemi a přeborovým Protivínem, který byl po celých devadesát minut vyrovnaným protivníkem. Katovičtí stačili vyrovnat a v úplném závěru rozhodnout Danielem Pavlovičem. „Jinak pro diváka super fotbal, ani prohra v posledních sekundách mi nevadila,“ těšil předvedený výkon Protivínských předsedu Václava Křišťála. Střelecky se prosadili bratři Vorlové.

V jakých sestavách nastoupili

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek (46. Vávra), Vacovský, Sajtl (35. Hajdo) – Holý (60. Mařík), Presl (30. J. Held) – Hrachovec (60. Řehoř), Ulbrich (46. Pecka), Froněk (60. Sigmund) – Valenta.

Soběslav: Kuník (Duchoň) – Hromada, Podráský, Suchan, Svoboda - Žalda (Brabec), Bouchal, Kutner, Vaněk – T. Mazouch (M. Mazouch), Varačka.

Dynamo B: Kerl - Krejčí, Kočí, Míka, Kortiš - Kalousek, Pařízek, Martinec, Bauguetouta - Lindák, Matoušek.

Lom: Matoušek – Voneš, Jelen, Trantýr, J. Rabiňák – Bosnyak, Šimák, Balogh, Do Trung – Novák, Neužil. Střídal: M. Rabiňák.

Č. Krumlov: Trnka - Švec, Kabele, Beránek, Klivanda - Persán, Novák, Vávra, Kuna - Tauber, Strapek. Střídali: Šesták, Malý, Filip, Šára, Savytskyj.

Osek: Chaluš – Kuneš, P. Rybák, Hoch, Benda - Brabec, J. Říský, D. Říský, Čapek - Sýkora, D. Rybák.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Kočer, Kroneisl, Rytíř, Lovička, Beránek – Klíma. Střídali: Honner, Prediger, Schwarz.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, Volf, P. Novotný – Komárek, Maršík – Sedlák, Marvan, Barda – Hadáček. Střídali: Bártík, Souček, Málek, Kálal.

Táborsko B: Novák (46. Vanýsek) - Zítek, Víteček, Mácha (50. Rytíř), Icha - Jansa, Brabec  - Říha (50. Zeman), Mischnik, Ahmed (50. Alesandro) - Římanek (50. Smutný).

Rudolfov: Keřka – Prokeš, Hajný, Novotný, Dvořák – Tušl, Kocina, Sládek, Bláha – Šindelář, Vejvar. Střídal: Teringl.

Béčko Táborska si narychlo sehnalo místo J. Hradce účastníka KP Vysočina Speřice, který zvítězil 4:3. „Za výsledkem stojí několik hrubých chyb ve středu pole, které soupeř nekompromisně trestal. My jsme naopak z několika povedených akcí, své vyložené šance neproměnili. Na naší hře byla znát nesehranost, která pramenila z toho, že tým se kompletně znova buduje,“ uvedl táborský asistent Antonín Musil. Dva góly vstřelili Táborští z penalt.

Na hráčích třetiligového Písku byla znát proti divizní Aritmě únava z náročného programu a krátkého soustředění v Maďarsku. „Dnes to byla pro kluky spíše morální zkouška, po náročném týdnu toho mají plné zuby, ale není omluvou, že byli nedůrazní a chyběla jim rychlost s míčem, která nás na podzim zdobila. Projevených nedostatků se musíme příště vyvarovat. Věřím, že tohle byla jen mimořádná výjimka,“ podotkl trenér Písku Milan Nousek.

Č. Krumlov si opět vyzkoušel umělku na Složišti. S dorosteneckou devatenáctou Dynama, která vyslala do hry dvě jedenáctky, vyhrál zásluhou Tauberova hattricku 4:3. Béčko Dynama přehrálo jasně Jankov, jemuž uštědřilo půltucet gólů. Třeboň těsně udolala Novou Ves 2:1. Oba góly zařídil Martin Průcha. Sezimovoústecký Sokol remizoval s Meteorem Tábor, když obě trefy vsítil obránce Patrik Vilímek.

Osek bez několika hráčů základní jedenáctky porazil domácí Prachatice 4:3. Milevsko bylo proti Vodňanům při chuti, hattrickem Jakuba Bardy skolilo soupeře z A třídy 5:2. V Hlubocké zimní lize se přeborový Rudolfov trefoval s Netolicemi až po přestávce (4:0). V závěrečných dvanácti minutách korunoval body třemi zásahy.

V nedělní přípravě porazil lídr krajského přeboru Olešník „átřídní“ Planou 2:1. Blatná s novým asistentem Václavem Palivcem na střídačce vyrukovala na Rožmitál s nováčky Jiřím Benediktem (Sousedovice) a Petrem Jandou (Čížová), který se uvedl dvěma brankami. Z hattricku se těšil útočník Filip Čadek.

Sokol Čížová zahájil zimní přípravu pod novým trenérem Milanem Satrapou až ve středu. V neděli poměřil síly na milevské umělce s Božeticemi (0:1). „První poločas byl vyrovnaný a bez velkých příležitostí. Po přestávce se Božetičtí pohybovali lehčeji a jednu šanci proměnili. My jsme si také vytvořili možnosti ke skórování, ale ke gólu to nevedlo,“ řekl Jihočeskému fotbalu k prvnímu střetnutí obměněné sestavy Sokola navrátilec Miroslav Jaroušek.


Výsledky přípravných zápasů

FK Spartak Soběslav – FK Olympie Týn n. Vlt. 10:3 (2:3)
Góly: Vaněk, T. Mazouch 3, Varačka 2, Brabec, vlastní - Dobal, Šťastný, Vařil. UMT St. Hlína.

Sokol Lom – FC MAS Táborsko U19 8:4 (3:1)
Góly za vítěze: Neužil 5, M. Rabiňák, Balogh, Do Trung. UMT Soukeník.

SK Dynamo ČB B – SK Jankov 6:1 (3:0)
Góly: 40. a 90. Matoušek, 15. Lindák, 38. Kalousek, 65. Pařízek - 72. Beránek. UMT Složiště.

FC Písek – SK Aritma Praha 2:2 (1:2)
Góly: 21. Hrachovec, 65. Valenta – 15. a 34. Glasnovič. UMT Písek.

Jiskra Třeboň – TJ Nová Ves 2:1 (1:0)
Góly: Průcha 2 – Holý. UMT Třeboň.

FK Slavoj Č. Krumlov – SK Dynamo ČB U19 4:3 (2:2)
Góly za vítěze: Tauber 3, Vávra. UMT Složiště.

FC MAS Táborsko B – TJ Dálnice Speřice 3:4 (2:2)
Góly domácích: Ahmed, Římanek (pen.), Říha (pen.). UMT Soukeník.

SK Otava Katovice – FK Protivín 4:3 (2:2)
Góly: Požárek 2, Uher (pen.), Pavlovič (90.) - Z. Vorel, Říha, J. Vorel. UMT Strakonice.

Sokol Sezimovo Ústí – FK Meteor Tábor 2:2 (1:1)
Góly za Sokol: Vilímek 2. UMT Soukeník.

1.FC Netolice – SK Rudolfov 0:4 (0:0)
Góly: 48. a 78. Šindelář, 81. (pen.) Novotný, 90. Vejvar. Hráno v rámci HZL.

Tatran Prachatice - TJ Osek 3:4 (1:2)
Góly za hosty: J. Říský 2, Hoch, D. Rybák. UMT Prachatice.

FC ZVVZ Milevsko – FK Vodňany 5:2 (2:1)
Góly domácích: Barda 3 (1 z pen.), Marvan, Sedlák. UMT Milevsko.

Slavoj Ledenice – SK Holubov 1:2 (0:1)
Za Ledenice Winkler. UMT Hluboká.

TJ Blatná – Rožmitál 5:3 (2:2)
Góly: Čadek 3, Janda 2. UMT Blatná.

TJ Božetice – Sokol Čížová 1:0 (0:0)
Střelec nehlášen. UMT Milevsko.

FK Olešník – SK Planá 2:1 (1:0)
Góly: Toth, Nýdl – T. Pintér (p.). UMT Třeboň.

Nemanice - Olešnice 2:1

Napsal(a) Redakce | Foto Michaela Vrábková, Daniel Pekař, Michaela Mikešová