Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Týnská Olympie má slibně nakročeno k postupu. Na podzim nenašla přemožitele

 
středa, 5. února 2020, 21:31

Týn nad Vltavou - Podzimem prošel vltavotýnský celek zcela suverénně. Ve skupině B I. A třídy ani jednou neprohrál a body ztratil jen s exkrajskou Hlubokou, která měla být hlavním favoritem skupiny. V podzimní derniéře Olympia na svém hřišti s Hlubokou remizovala 2:2 a byla to na podzim její jediná bodová ztráta! O podzimní nadvládě týnské Olympie svědčí rovněž impozantní skóre 50:4 ze třinácti odehraných zápasů.

Trenér Jiří Orlíček byl s průběhem podzimu spokojený, ale domácí ztráta s Hlubokou ho dodnes hodně mrzí. "Nepodali jsme optimální výkon a Hluboká, která na nás byla namotivovaná, nás k ničemu nepustila. Přesto jsme ten zápas měli vyhrát, protože jsme dvakrát vedli a měli i další šance. Hluboká nás ale v závěru zatlačila a Hájek svým druhým gólem v utkání vyrovnal. Remíza pro mě byla zklamáním," vrací se k podzimnímu vyvrcholení Orlíček.

Jinak úroveň soutěže kouče Týna zrovna nenadchla. "Když k nám ve druhém kole nepřijel Chýnov, nevěřil jsem, že je něco takového v krajské soutěži vůbec možné," diví se Jiří Orlíček, který v Olympii kroutí třetí sezonu a vítězství v I. A třídě slavil před léty v Ševětíně.

Mužstvo, které se již devátou sezonu pokouší o návrat do krajského přeboru, má tentokrát výborně našlápnuto. Na druhou Hlubokou má Týn náskok šesti bodů a na třetí Slavii České Budějovice dokonce už bodů dvanáct.

Týn šlape a hlavní příčinu vidí kouč v tom, že se do Olympie v létě vrátilo několik kvalitních fotbalistů a vytvořila se výborná parta. Orlíček namátkou jmenuje Štose, Broma, zkušeného Dobala, Plojhara nebo brankáře Vachutu. "Manšaft se zkonsolidoval a po delší době jsem měl v kádru patnáct hráčů s vyrovnanou výkonností," pochvaluje si šéf lavičky.

Jaro zahájí na Hluboké

O tom, jestli Týn po letech znovu nahlédne do nejvyšší krajské soutěže, hodně napoví už začátek jara. A konkrétně hned první mistrovské utkání, ve kterém vedoucí Týn nastoupí 22. března na stadionu druhé Hluboké. "Pokud ten zápas zvládneme, budeme mít náskok devíti bodů a už by nám nemělo nic stát v cestě za prvenstvím. Pak by nám mělo stačit vyhrávat aspoň domácí zápasy," uvědomuje si důležitost úvodního zápasu jara Orlíček.

Trenér proto v zimní přípravě klade důraz na to, aby se jeho tým střetával s těžšími soupeři. Proto se Týn během zimy utká s divizní Soběslaví, dále si zahraje s týmy z krajského přeboru Protivínem a Milevskem a generálkou by měl být duel s Roudným. "Lehké zápasy jsou o ničem. Potřebujeme hrát se soupeři, kteří nás prověří a přinutí víc běhat, abychom byli připraveni na vyšší tempo v krajském přeboru," vidí už se jednou nohou ve vyšší soutěži Jiří Orlíček.

Vzápětí však svůj optimismus mírní a připouští, že se postup podařit nemusí. Kromě hraní přípravných zápasů budou fotbalisté Týna trénovat čtyřikrát týdně. Budou běhat a kombinovat umělou trávu, spinning a také halu.

Na jaře se bude trenér nejspíš muset obejít bez střelce Radima Štose, který má namířeno do Rakouska. "Pokud skutečně odejde, bude to pro nás citelná ztráta, i když na podzim jsem od něho čekal trochu víc. V krajském přeboru nastřílel v sezoně za Olešník dvacet osm branek, u nás jich dal na podzim jen deset. Ale pomohl nám a byl dobrý i do party," prozrazuje nepříjemnou novinku Orlíček. Naopak by se měl do Týna vrátit Petr Dvořák, který působení v Olympii přerušil kvůli pracovnímu vytížení a odešel hrát do Březnice.  Kouč by rád v týmu přivítal ještě jednoho útočníka, jenž by nahradil Radima Štose. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 
Reklama