Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov prohrál v první přípravě se Soběslaví

 
pondělí, 3. února 2020, 11:35

Stará Hlína - První únorová sobota, první zápas SK Jankov v roce 2020. Na umělé trávě ve Staré Hlíně vyzval účastník krajského přeboru divizní Soběslav. Za slunečného jarního počasí to pro oba celky byla jedna z prvních možností seznámení se s míčem. Díky větší kvalitě ve finální fázi se nakonec z vítězství radoval Spartak v poměru 3:1.

Kvůli zraněním a především nemocem oběma trenérům chybělo několik hráčů. V dresu hostujícího Jankova to byl Hučík, Popelka, Kollár, Jirkovský, Honner, Rytíř a Maršán. Na druhou stranu do druhého poločasu naskočila potencionální posila do útoku Silvestr Schwarz a byl to právě on, kdo zaznamenal jedinou branku Janovských.

Lze říci, že v mezi vápny se hrálo vyrovnané střetnutí, jenže největší rozdíl byl v kvalitě finální fáze. Zatímco Jankovští za celý první poločas nezakončili jedinou svou útočnou akci, Soběslav byla v tomto ohledu zřetelně produktivnější. A tak se šance počítaly pouze na straně domácích. V 6.minutě to střelou ze střední vzdálenosti zkoušel Kutner, leč mířil nad branku. Po deseti minutách hry propadli hosté na levé straně, z čehož resultovala šance Varačky, ale ani ten se patičkou netrefil. Spartak poměrně často zkoušel dlouhé nákopy na rozběhnuté krajní hráče a právě po jedné takové akci se do šance cpal Svoboda, avšak ani tentokrát se skóre neměnilo.

Na první gól se tak čekalo do 22.minuty, kdy Komárek nepovedeným odkopem našel Milana Mazoucha, jenž bez rozpaků z první vrátil míč za Komárkova záda – 1:0. Neuběhla ani minuta a Soběslav vedení navýšila. Nejprve Komárek skvěle zneškodnil hlavičku trestuhodně volného Varačky, aby vzápětí kapituloval po technické střele Petra Bouchala z hranice šestnáctky přesně k tyči – 2:0. Jak už bylo řečeno, Jankov nebyl schopen dotáhnout žádnou ze svých akcí k zakončení, Spartak do půle už také nic jiného výraznějšího neměl, a tak bylo poločasové skóre o dvě branky příznivější pro pátý tým divize A.

Ztrátu z první půle nedohnali

Druhá půle už přinesla také šance hostujícího celku. Ale než se dostavily, zahrozila opět Soběslav. Nejprve po špatné komunikaci hostující obrany nepřekonal Komárka Varačka, o chvíli později zase po centru Kutnera hlavičkoval z dobré pozice nad branku střídající Bouška. Snížení výsledku přišlo v 59.minutě, kdy se na útočný výlet vydal Lošek, před pokutovým územím svedl důležitý souboj s jedním z obránců a vyběhnuvším gólmanem Duchoněm, z čehož vytěžil výhodnou pozici Silvestr Schwarz a míč poslal bez větších problémů do opuštěné branky – 2:1.

A zanedlouho mohlo být vyrovnáno. Na pravé straně utekl Kočer, následně Schwarz připravil balón do tutovky Šebelkovi, jenž obrovskou příležitostí pohrdl a branku přestřelil. Na druhé straně to po pěkném uvolnění zkoušel znovu Kutner, ale tomu přáno nebylo. Naopak přáno bylo Tomáši Mazouchovi, který obdržel krásnou přihrávku na vápno, neméně efektně se zbavil Loška a střelou kolem Komárka v 73.minutě skóroval – 3:1.

O snížení se pokusil hlavičkující Beránek, ale Duchoň se zaskočit nenechal. Pěknou technickou střelou se ještě v 83.minutě prezentoval M. Mazouch, jenže míč skončil jen na břevně Komárkovy branky. V souboji týmů, které se potkaly znovu po roce, se raduje ze zaslouženého vítězství Soběslav.

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: "První přípravné utkání s kvalitním soupeřem určitě splnilo svůj účel. Mezi vápny se hrála do jisté míry vyrovnaná partie. Naopak dvacet metrů před brankou byla kvalita soupeře znát. Celkově jsme toho zatím v přípravě s míčem mnoho neodpracovali a bylo to v tomto utkání určitě vidět. Několik hráčů ze zápasu odcházelo s drobnými šrámy a tak doufám, že se nebude jednat o nic dlouhodobého. Další přípravné utkání nás opět čeká těžký soupeř ze špičky divize."

Příští utkání:

SK Dynamo ČB "B" - SK Jankov (8.2.2020 - 10:30) – UMT Složiště

Soběslav – Týn nad Vltavou (8.2.2020 – 09.00) – UMT Stará Hlína

FK Spartak Soběslav – SK Jankov 3:1 (2:0)

Branky: 22. M. Mazouch, 23. Bouchal, 73. T. Mazouch – 59. Schwarz. Rozhodčí: Radek Herzog. Bez karet. Diváci: 20.

Soběslav: Kuník – Maršík, Boháč, Suchan, Zeman – Mazouch T., Bouchal, Mazouch M., Svoboda – Kutner, Varačka. Střídali: Duchoň, Žalda, Podráský, Bouška

Jankov: Komárek – Bürger, Lošek, Kroneisl, Zajíc – Beránek, Fajtl, Hüttner, Šebelka, Lovička – Klíma. Střídali: Kočer, Prediger, Schwarz.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov