Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Petr Holota: Chceme se udržet v horní polovině tabulky

 
středa, 29. ledna 2020, 13:37

Chýnov - Mužstvo FC Chýnov podávalo na podzim v I. A třídě, skupině B, ve většině zápasů velmi dobré výkony, což nakonec vyústilo v konečnou čtvrtou příčku v tabulce za 7 výher, 2 remízy a 4 porážky se ziskem 23 bodů a se ztrátou pouhých dvou bodů na třetí Slavií ČB. O chýnovském podzimu přípravě a plánech jsme hovořili s trenérem Petrem Holotou.

Podzimní umístění lze určitě hodnotit jako úspěch celého chýnovského fotbalu. Zhodnotil byste stručně celý podzim z pohledu trenéra?
Podzim hodnotím velice kladně. Udrželi jsme se ve špičce tabulky, což je pro nás dlouhodobě úspěch. Opět jsme navázali na předešlé sezóny a potvrdila se zkušenost mužstva.

Mužstvo ve třinácti zápasech nastřílelo svým soupeřům 26 branek, což jsou dvě branky na zápas, ale v defenzívě to již tak slavné na podzim nebylo, neboť obrana inkasovala celkem 20 gólů. Paradoxem je, že na tomto čísle se podepsaly převážně zápasy na domácím hřišti, kde jste inkasovali 3 góly od Hluboké, 3 góly od Kovářova a 4 góly od Slavie ČB. Čím to bylo, že se mužstvu na vlastním hřišti na podzim tolik nedařilo? Doma jste uhráli pouhých 9 bodů a naopak z cizích hřišť jste přivezli plných 14 bodů?
Co se týká defenzivy, složení týmu se v obraně neměnilo, ale tentokrát hrubé chyby, které jsme vytvořili, soupeř potrestal, což se třeba v předešlé sezóně nestalo. S Hlubokou jsme prohráli 0:3, ale tady prostě byla větší kvalita proti nám, mohli jsme se třeba dostat do vedení, ale neproměnili jsme šance a soupeř nás po chybách trestal. Zápas to byl ale na velice dobré úrovni, bohužel s brankami v naší síti. S nováčkem z Kovářova to bylo takové derby, kde přijeli i hráči, které jsem trénoval, a bylo vidět, že mají motivaci. V zápase padlo pět branek, opět jsme mohli jít do vedení, což se bohužel nepovedlo a soupeř nás za to trestal. Na konci jsme měli dvě stoprocentní šance, ale bohužel jsme nedokázali alespoň zápas zremizovat.

Musím se vás také zeptat na nedostavení se mužstva ve druhém kole k zápasu do Týna nad Vltavou. Můžete čtenářům portálu Jihočeský fotbal prozradit, z jakého důvodu jste k utkání neodcestovali, protože se na této krajské úrovni jednalo určitě o zcela výjimečný jev.
Vysvětlení je jednoduché. V mužstvu byla svatba, přírůstek do rodiny, do toho zranění a pracovní povinnosti a najednou jsme prostě neměli takový počet hráčů, abychom mohli utkání odehrát. O to více se budeme těšit na jaro, až přijede lídr soutěže k nám a konečně si to rozdáme na zeleném pažitu.

Pravidelně se snažíte postupně zapracovávat do mužstva i mladé nadějné chýnovské odchovance. Jak jste byl s jejich výkony na podzim spokojen a koho byste zvlášť rád za jeho výkony, ale i přístup vyzdvihl?
Filip Zadražil již hraje delší dobu a dnes už je základním kamenem naší sestavy, Dan Havlík postupně získává zkušenosti a doufám, že na jaře půjde výkonnostně nahoru. Rád bych, kdyby se do základní sestavy více zapojil Jan Hladík.

Koho byste rád z mužstva ještě vyzdvihnul za výkony a za přístup v podzimní části?
Určitě bych vyzdvihl kolektiv jako takový, jednotlivce vyzdvihovat nebudu.

Plánujete mužstvo přes zimní přestávku na některém postu posílit nebo naopak někdo vás chce opustit a změnit dres a jakou plánujete letošní zimní přípravu?
Chceme mužstvo doplnit, vše je v jednání. Hlavně chceme udržet stávající tým pohromadě. Zimní příprava bude mít stabilní režim v domácích podmínkách.

Co byste rád vzkázal náročným chýnovským fanouškům, kteří vaše domácí zápasy pravidelně navštěvovali ve velmi hojném počtu, i když jste v šesti domácích zápasech uhráli na podzim jen 9 bodů a přesto si diváci na vaše domácí zápasy cestu vždy našli?
Našim fanouškům bych chtěl poděkovat za přízeň a podporu a věřím, že na jaře jim v domácích zápasech dopřejeme více radosti.

A na závěr, jaký cíl si chcete dát jako trenér do jarní části tohoto soutěžního ročníku 2019/20, co očekáváte od jarních odvet a s jakým celkovým umístěním byste byl nakonec po posledním kole spokojen?
Cíl je, abychom byli pohromadě a vyhýbala se zranění. Do každého zápasu jdeme vždy s cílem vyhrát, na tom se nic nemění a uvidíme, jaký konečný součet z toho bude. Určitě se chceme udržet v horní polovině tabulky. Osobně se těším na každé utkání, hlavně doma, kde máme velmi kvalitní hřiště a k i potřebné emoce.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer