Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek ve druhé přípravě rozstřílel budějovické mladíky 8:0

 
neděle, 19. ledna 2020, 21:04

Písek - V sobotním dopoledni odehrál FC Písek druhé zimní přípravné utkání. Po prvním střetnutí ve Vlašimi se dokonale rehabilitoval za vysokou porážku a před píseckými fanoušky přesvědčivě zdolal dorost Dynama Č. Budějovice.

Jako první ohrozili Satrapovu branku budějovičtí mladíci, ale v dalších minutách držel dirigentskou taktovku Písek a celý zápas soupeře přehrával. Vytvořil si tolik šancí, že klidně mohl vyhrát i vyšším rozdílem.

Už první poločas zvítězil 5:0. První gól roku 2020 vsítil v 17. minutě Tomáš Valenta. Hostující brankář Václav Cízler byl chvilkama v jednom ohni. Domácí na něj za 45 minut vyslali úctyhodných 16 střel, z nichž pět skončilo v síti. A to ještě nastřelili tyč Valenta, Presl a Voráček.

Narozeniny oslavil gólem

Do druhé půle udělaly oba celky několik změn. Písečtí vyslali do hry šestici čerstvých hráčů. Čtvrthodinu se hrálo bez gólů, až v 60. minutě skóroval kapitán Běloušek. Zkušený zadák si dal ten nejlepší dárek ke kulatým třicátinám, které slavil zrovna v sobotu. Několikrát zahrozili i hosté, ale další góly přidali na druhé straně střídající Petřík s Vávrou, který deset minut před závěrem uzavřel skóre zápasu na konečných 8:0.

V písecké sestavě stále chyběli marodi Kubiš, Řehoř a nově Froněk, kvůli pracovním povinnostem scházeli Vojtíšek s M. Heldem. „Utkání splnilo účel, s jakým jsme do něho šli. S předvedeným výkonem jsem spokojený. Vytvořili jsme si spoustu šancí a s přehledem vyhráli. Pro běhavého soupeře to byl krutý výsledek, sympaticky hrál až do konce a nenechal nás oddechnout. My jsme si vyzkoušeli některé hráče i na jiných postech. S velkou chutí hrál Valenta, který nám v prvním střetnutí chyběl a neustále zlobil soupeřovu obranu,“ hodnotil duel trenér Písku Milan Nousek ml.

V dalších dnech čeká písecké fotbalisty těžký zimní dril. „Absolvujeme náročný týden, i z toho důvodu o nadcházejícím víkendu s nikým nehrajeme,“ doplnil Nousek. Příští zápas sehrají Písečtí až 28. ledna (úterý) od 18 hodin na domácí umělce s dorostem Viktorie Plzeň.

FC Písek - SK Dynamo České Budějovice U19 8:0 (5:0)

Branky: 17. a 29. Valenta, 22. Presl (pen.), 25. Kulík, 43. Ulbrich, 60. Běloušek, 75. Petřík, 80. Vávra. Rozhodčí: Žemlička – Smola, Jevčák. ŽK: 0:1 (Pravda).

FC Písek: Satrapa – Benetka (60. Čarný), Běloušek, Vacovský (60. Kulík), Sajtl (46. Hajdo) – Voráček (46. Hrachovec), Holý (40. J. Held), Kulík (46. Vávra), Valenta (60. Sigmund) – Presl (46. Petřík), Ulbrich (46. Pecka).

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle