Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec se nevzdává. O sestupujících se zase rozhodne až po sezoně

 
pátek, 17. ledna 2020, 11:25

Jindřichův Hradec - Situace jindřichohradeckých fotbalistů nevypadá v poločase sezony vůbec růžově. V divizi se krčí po podzimu na posledním šestnáctém místě a na třinácté Mariánské Lázně už ztrácí devět bodů. Zdá se, že na jaře budou soupeři v boji o záchranu už jen Cheb a Hořovicko.

Otázkou je, kolik týmů bude z divize sestupovat. Třeba vloni Jindřichohradeckým stačilo k záchraně předposlední místo, neboť sestupoval jen poslední tým. "Bylo by špatné, kdybychom nevěřili, že se v soutěži udržíme. Nějaký bodový odstup tam je, ale zbraně neskládáme a pokusíme se boj o záchranu ještě zdramatizovat. V tuto chvíli ani nevíme, kolik mužstev bude vlastně sestupovat, takže je to stále otevřené," věří v jarní zmrtvýchvstání trenér Marek Černoch, jehož tým má na předposlední Hořovicko a čtrnáctý Cheb jen dvou či čtyřbodovou ztrátu.

Kromě toho, že má Jindřichův Hradec nejméně bodů ze všech, nastřílel také nejméně gólů a nejvíce jich inkasoval. "Před sezonou nám odešlo osm hráčů základní sestavy a kvalita příchozích hráčů bohužel není adekvátní. Déle nám trvalo, než si tým sedl, ale ke konci podzimu už přišlo zlepšení," vysvětluje Černoch příčiny podzimní nelichotivé bilance.

V posledních třech zápasech dokázal Jindřichův Hradec bodovat, byť proti Mariánským Lázním a Mýtu neměli fotbalisté od Vajgaru štěstí při exekuci pokutových kopů. Po předchozí šňůře šesti porážek v řadě při hrozivém skóre 2:26 to však bylo vysvobození.

V závěru podzimu se zvedli

"I v zápasech, které se nám výsledkově nepovedly, jsme si šance vytvářeli, avšak neproměňovali je. Hodně nám scházel v části podzimu nejlepší střelec z předchozí sezony Martin Toman, což je kvalitní útočník a naše střelecká produktivita tím byla otupena. Hráči z toho byli psychicky dole, pak se to ale zlomilo, střelecky se chytl Martin Janák a posledních pět utkání už bylo z naší strany dobrých," říká dlouholetý trenér týmu od Vajgaru, který se vloni udržel jen administrativně (více zde).

V závěru podzimu hráči naznačili, že by to mohlo jít, přesto kouč ví, že kádr bude třeba přes zimu posílit. "Chtěli bychom kádr nejen doplnit, ale především posílit. Noví hráči by měli mít potřebnou kvalitu. Už jsme domluveni s Jakubem Laszákem z Táborska a o dalších fotbalistech jednáme," prozrazuje trenér Černoch. Laszák by měl tým posílit na postu defenzivního záložníka. Ve hře jsou příchody Matěje Otepky z Vodňan a exdačického Jaroslava Cecha (35) po letech v Rakousku. Z podzimního týmu chybí Caiz (Žirovnice) a Krejník (Lomnice), kteří se vrátili do mateřských klubů a za další štací si to nasměrovali cizinci Abderrabi a Scoarnec.

Do přípravy naskočili fotbalisté Jindřichova Hradce 9. ledna a trénují čtyřikrát týdně. "Připravovat se budeme na jaro v domácích podmínkách. Budeme trénovat v terénu i na umělém trávníku na Piketě. Kromě toho chceme odehrát pět přípravných duelů," přibližuje program zimní přípravy Marek Černoch. Prvním soupeřem FK 1910 bude na třeboňské umělce rakouský Gmünd 1. února od 10 hodin.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama