Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Písku začala příprava na třetiligové jaro. Mužstvo si odskočí do Maďarska

 
úterý, 7. ledna 2020, 12:39

Písek - Třetiligový tým FC Písek odstartoval zimní přípravu. Od prvního lednového pondělí čeká na obhájce bronzového stupínku v ČFL skoro dvouměsíční cyklus vyplněný tréninky v domácím prostředí, deseti zápasy a soustředěním v Maďarsku. Změny v hráčském kádru jsou zatím minimální.

Večer tříkrálový v pondělí 6. ledna se v píseckém fotbalovém areálu řídil nikoliv scénářem světoznámého dramatika Williama Shakespeara, ale pokyny trenérského štábu třetiligového A-týmu v čele s Milanem Nouskem mladším. Hráči absolvovali výběh podél břehu potemnělé Otavy a následně si osvěžili dovednosti s míčem pod reflektory na umělé trávě. Do konce měsíce se bude mužstvo scházet každý všední den a k víkendovému zápasu (s výjmkou duelu s devatenáctkou Viktorie Plzeň v úterý 28. ledna). „V lednu počítáme s hrubší přípravou zaměřenou na fyzickou kondici,“ upřesňuje hlavní trenér.

Od 1. února začne herní blok, který zpestří pětidenní pobyt v Maďarsku včetně zápasového poměření s lídrem tamní divizní soutěže. „Po návratu ze soustředění přejdeme na model čtyř tréninků v týdnu a jednoho utkání, který odpovídá rytmu mistrovské soutěže,“ říká Milan Nousek ml. Hráčský kádr z úspěšné podzimní části sezony zůstal skoro celý pohromadě. Kabinu opustil pouze mladý brankář Martin Klement, jenž si nevybojoval post jedničky. „Martin zůstává hráčem Písku. Aktuálně řešíme jeho další působení s ohledem na studijní povinnosti v Liberci,“ přibližuje spolumajitel klubu Milan Nousek st.

Naskočí Tomáš Froněk?

Otazník visí nad zapojením ofenzivního záložníka Martina Helda (24), jemuž na jaře dobíhá hráčská smlouva, zároveň však na plný úvazek začal pracovat v realizačním týmu Dynama České Budějovice. Nebude již zřejmě pilířem základní sestavy, ale může se stát píseckým žolíkem ve vypjatých střetnutích. Za pochodu se bude řešit angažmá osmadvacetiletého záložníka Tomáše Froňka, který se vrátil z druholigové Chrudimi, zapojil se do přípravy, ale zároveň si nechal otevřená zadní vrátka pro nabídky z vyšších soutěží (jeho loňskou zkoušku v Dynamu zmařilo zranění). Na test přišel ambiciózní obránce Damián Čarný z východoslovenských Košic, jenž může nastupovat i za dorost.

Konkrétní cíle pro odvetnou část sezony nejsou pevně stanovené, ale všechny nositele žlutomodrých barev zavazuje třetí příčka v tabulce za béčkem Sparty a vedoucím Táborskem. „Umístění áčka po podzimu předčilo naše očekávání. Pohled na tabulku je velmi příjemný, ale ještě víc nás těší herní projev mužstva a způsob, jakým jsme se prezentovali víceméně po celou podzimní část. Hráčský kádr, kterému se moc nevěřilo, ukázal svoji skutečnou kvalitu. Rádi bychom navázali na úspěšný podzim,“ ujišťuje předseda klubu Leoš Gornický.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle