Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z nováčků si vedlo nejlépe Lažiště. Vrátilo se po pětileté odmlce

 
čtvrtek, 19. prosince 2019, 10:52

FK Lažiště vystupoval v jihočeském přeboru posledně na jaře 2014. V dalších letech se propadl až do I. B třídy, ale po dvou postupech po sobě si opět vybojoval elitní příslušnost. „Nemáme nějaké velké cíle. Kluci si chtěli KP zahrát, tak jsme jim to umožnili. Chceme se fotbalem bavit a samozřejmě bychom se v soutěži rádi udrželi,“ měli Lažišťští v létě skromné cíle. Nováček skončil jedenáctý a na podzim se prezentoval kvalitní ofenzívou, ale nevyvaroval se okének v zadní řadě. Podstatný rozdíl byl v zápasech doma a venku. Trenéru Josefu Raušerovi k úplné spokojenosti schází pár bodů.

Jak jste spokojený s umístěním po podzimní části?
S umístěním spokojení nejsme, ke spokojenosti mi chybí čtyři body, které jsme mohli získat snadno. Zejména výpadek v druhém poločase s Jankovem jsem nepochopil dodnes.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Určitě jsem spokojen s ofenzivním projevem mužstva, gólů jsme vstřelili hodně, ale i tak jsme spoustu šancí neproměnili. Velké rezervy máme v defenzivní činností a to ve všech řadách. Dostali jsme strašně branek a na tom budeme muset zapracovat. Stále však platí, že budeme chtít hrát aktivně s vysokým rizikem.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
V Jankově a doma s Dražicemi, tyto zápasy jsme měli zvládnout lépe.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Potěšil mě zápas s Třeboní, kdy jsme v početním oslabení zvládli zápas strhnout na svou stranu.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Celý tým procházel určitou výkonnostní křivkou a každý měl své dobré a slabší momenty. Paradoxem této sezóny bylo, že ač jsme před sezónou měli tři brankáře, dva zápasy musel chytat Jarda Rauscher a i když jsme prohráli, zvládl to na výbornou. Jinak vyčníval střelec Sedláček a nestárnoucí Bízek.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Kvalita týmů je na vysoké úrovni v porovnání s I. A třídou, kterou jsme hráli loni. Zejména Lom a Olešník prokázaly vysokou kvalitu.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Že se nikdo nezranil, že kluky fotbal baví a že jsme si vyzkoušeli, že přijmout postup do KP byl správný krok.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
V druhé polovině ledna a bude tradičně probíhat v Lažišti, kde máme výborné podmínky. Zde by mělo proběhnout tradiční soustředění. Přípravu pak doplní čtyři přípravné zápasy.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Kádr by měl zůstat pohromadě mimo odchodu Jana Makoše, který jde studovat do Ameriky. Přejeme mu, aby se mu dařilo. O posílení jednáme a rádi bychom přivedli dva hráče.

S jakými plány půjdete do jara?
Bavit se fotbalem a pokusit zachránit KP v Lažišti i na příští sezónu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák