Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov přezimuje na druhé příčce. Pyšní se nejlepší defenzívou v přeboru

 
středa, 18. prosince 2019, 14:34

Pokud by i letos bylo v krajském přeboru druhé místo postupové, po podzimní části jej drží Slavoj Č. Krumlov. Přemožitele našel jen dvakrát, shodou okolností vždy v podzámčí. Venku ani jednou neprohrál a obdržel pouhé tři góly.

Kádr slavojáků prošel v létě velkou přestavbou. Ztrátou byl odchod stopera Dudáka, který po letech cenných služeb odešel do Rakouska. Ofenzivní sílu výrazně zkvalitnilo duo Vávra – Růžička z Třeboně. Dalším nováčkem se stal rudolfovský Kuna junior. Zelenobílí zahájili přípravu se čtyřmi odchovanci z dorostu.

„S umístěním jsme spokojeni, chtěli jsme skončit do třetího místa,“ hodnotí na úvod trenér Slavoje Václav Domin. „Zejména se nám podařilo doplnění kádru. Zkvalitnili jsme defenzívu a příchodem nových hráčů celkovou herní stránku. Hlavně je teď v mužstvu konkurence,“ těší kouče, jehož tým má nejlepší obranu v celé soutěži. Obdržel pouhých 11 gólů. Mrzela jen koncovka. „Ve druhé části podzimu nás pořád trápilo proměňování spousty šancí.“

Zahozené příležitosti se výrazně podepsaly pod obě domácí porážky s Olešníkem a Protivínem. Slavojáci dokonce zahodili na podzim tři penalty. „Ztráty z těchto dvou domácích zápasů nás mrzí. Na druhou stranu jsme sehráli nejpovedenější utkání proti Lomu,“ označil vysoké vítězství s třetím Lomem (5:1) za nejlepší v první polovině.

Osa týmu nezklamala

Krumlovské mužstvo má ve svém středu několik známých jmen, ale dlouhodobě se opírá o stálice. „Opor je u nás víc, ale hlavně se dařilo ose Trnka, Kabele, Novák a znát byla zkušenost Klivandy,“ jmenoval hlavní pilíře sestavy.

V krajském přeboru vystupují Krumlovští druhým rokem. Po sestupu z divize skončili pátí, letos se zařadili mezi špičku soutěže. Kvalita a celková úroveň podle Domina neklesla. „Oproti loňskému ročníku se toho moc nezměnilo, ale myslím si, že zlepšení mužstev Protivína a Milevska soutěži hodně pomohlo,“ sdělil na konto tandemu, který si v tabulce na rozdíl od minulého podzimu výrazně polepšil.

Do zimní přípravy vstoupí jediný zástupce českokrumlovského okresu v polovině ledna. „Zahajujeme 14. 1. 2020. Máme naplánované krátké soustředění a jinak příprava proběhne na domácí půdě,“ uvedl k programu Domin. „Jako každý rok dochází ke změnám, tak dojde i letos. Někdo odejde, někdo přijde, ale já myslím, že máme už dost široký kádr,“ říká Václav Domin k možným změnám v týmu, který chce i na jaře předvádět fotbal, který se líbí fanouškům.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama