Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vydařená série vytáhla Čimelice do klidných vod

 
úterý, 17. prosince 2019, 12:29

S vyrovnanou bilancí šesti výher, tří remíz a šesti porážek přezimují na sedmé příčce krajského přeboru fotbalisté SK SIKO Čimelice. Sezonu zahájili a zakončili třemi porážkami, ale mezi tím se blýskli devítizápasovou šňůrou bez porážky, v níž nastřádali 21 bodů. Podle slov zkušeného kouče Rostislava Grossmanna panuje s umístěním spokojenost.

Jak jste spokojený s umístěním po podzimní části?
S podzimní částí jsme vcelku spokojeni, samozřejmě jsme se nevyhnuli některým zbytečným výpadkům, ale konečná sedmá příčka asi odpovídá naší sportovní výkonnosti.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Nepovedl se nám vstup do soutěže a po třech kolech jsme byli bez bodu. Naše situace nebyla dobrá. Ale domácí remíza s Milevskem a hlavně otočený zápas v Oseku nás nastartoval do velmi úspěšné série devíti zápasů bez porážky.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Absolutně jsme propadli ve dvou utkáních, a to v Dražicích a ve Strakonicích, tedy se soupeři, které musíme porážet. Dražice potrestaly všechny naše chyby v obraně a utkání ve Strakonicích jsme prostě podcenili a nepřistoupili k němu s pokorou. Ten zápas nás trošku rozhodil a závěr soutěže jsme bodově nezvládli podle našich představ.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Vydařil se nám zápas v Třeboni, výhra 4:0 venku vždy potěší a herně i výsledkově se nám povedl zápas s rezervou Táborska 3:0, který měl velmi dobrou kvalitu. Sehráli jsme i několik dalších dobrých utkání, myslím, že jsme se často prezentovali slušným herním projevem.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Vždycky sázíme na kolektivní pojetí a někdy se prostě daří některému hráči, příště za to vezme někdo jiný. Máme v kádru dostatek kvalitních zkušených borců, kteří si na hřišti dokáží poradit. Samozřejmě jsme přivítali příchod Tomáše Hřebejka, což je na brankářském postu velké plus.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Podle mého názoru se soutěž příliš nezměnila. Favorité jsou nahoře, pak silný a opět hodně vyrovnaný střed a pak týmy, které budou bojovat o setrvání v soutěži. Čekal jsem co předvedou nováčci, Lažiště bude bez problémů, Strakonice sbírají s mladým kádrem zkušenosti a neustále se zlepšují a uvidíme, co na jaře předvede S. Ústí, podzim se mu nevydařil.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Hodně mě potěšil zápas v Oseku, který jsem za stavu 2:0 pro domácí neviděl úplně dobře, navíc nám odstoupil zraněný Tomáš Rambous. Ale kluci to nezabalili, dřeli a odměna v podobě prvního vítězství v soutěži se dostavila, otočili jsme na 2:3. Tým získal sebevědomí, začal šlapat a udělal krásnou bodovou šňůru.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu na jarní odvety zahájíme 27. ledna s tím, že absolvujeme náš vyzkoušený model 7 týdnů. Úvodní týden dostanou hráči individuální plán a první společný trénink absolvujeme 5. února. Plánujeme 6 přípravných utkání, přihlásili jsme se na turnaj do Strakonic. K jednotlivým tréninkům pak využijeme stejně jako vloni umělku v Písku.

Dojde v kádru k nějakým změnám?
Máme poměrně stabilizovaný kádr, takže k žádným převratným změnám nedojde. Po posledním utkání jsme spolu s manažerem Honzou Růžičkou hovořili s každým hráčem, prakticky všichni přislíbili zůstat v týmu do konce sezóny. Pouze Honza Mezera odchází do Austrálie a Honza Sigmund jde do přípravy s Pískem, takže uvidíme. Také žádné velké příchody neplánujeme, budeme rádi, když se dají dohromady všichni zranění hráči.

S jakými plány půjdete do jara?
My jsme už po skončení loňského ročníku avizovali, že bychom nechtěli hrát o záchranu, ale posunout se v tabulce nahoru, což se nám podařilo. Tento trend chceme určitě udržet i v jarní části a předvádět solidní fotbal, kvalitní kádr na to máme.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař, Petr Vlasák