Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dosud nevyslovené se řeklo nahlas: Táborsko chce postoupit

 
neděle, 8. prosince 2019, 12:21

Přes 50 činovníků se sešlo na začátku adventu v prostorách sídla klubu FC MAS Táborsko v Kvapilově ulici. Jako každý rok se zde bilancovalo. Se svými proslovy vystoupili ředitel klubu Josef Holub, trenér A týmu Miloslav Brožek a šéftrenéři dorostu, žáků a přípravek.

Vlajkovou lodí klubu je A tým, který po podzimu vede Fortuna ČFL neboli třetí ligu. Z úst Josefa Holuba a Miloslava Brožka veřejně zaznělo, že tým udělá vše, aby bojoval o postup a vrátil do Tábora II. ligu. Cesta k takovému cíli však bude ještě dlouhá a přetěžká.

Zazněly také důležité finanční informace: klub je ekonomicky stabilní. „Vzhledem ke změně financování Sportovních center musí být jednoznačný úkol postoupit do druhé ligy, aby nám byl zachován status SCM,“ uvedl Josef Holub.

Klub, co se týká investic, nemá ruce v klíně. Během jara 2020 se dokončí zásadní výstavba (zhruba za 25 milionů korun) tréninkového centra v sezimovoústeckém areálu Soukeníku. V útrobách tamní tribuny už vzniklo menší tréninkové zázemí (místnost o rozměrech 17 x 5 metrů, kde se konají tréninky zaměřené na silovou a atletickou průpravu.)

Klub si váží výsledků své mládeže. V rámci SCM dosáhly starší dorosty výborných výsledků: v tabulce jsou na 4. a 1. místě. „Kluci naskakují do tréninkového procesu A-týmu. V zimní přípravě uvidíme některé hráče častěji,“ slíbil ředitel klubu.

Vedení žáků neboli SpSM se zaměřuje dokončení sjednocení procesu při ZŠ Zborovská v Táboře, kde klub má sportovní třídy. „Cílem je plná obsazenost tříd a úspěšná aklimatizace na zátěž a zvládání zápasů v žákovské lize,“ sdělil Josef Holub.

Úspěšné jsou také přípravky. Ty si zajistily postupy do finále Ondrášovka Cupu Potěšující je růst počtu hráčů přicházejících do klubu i stabilní trenérské obsazení.

Novinkou u A týmu je podpis smlouvy s novým asistentem hlavního trenéra, kterým se stal v Táboře dobře známý Martin Bárta. Rozhovor s ním přineseme brzy.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko
 


 

Reklamní sdělení

Reklama