Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Miroslav Říha: Vyšla nám sázka na mladší hráče

 
pátek, 6. prosince 2019, 12:22

Končící rok 2019 byl pro FK Protivín mimořádně vydařený. Nejprve se v jarní části krajského přeboru pod loučícím se Jurajem Kobetičem z poslední příčky jako první z ohrožených zachránil (25 jarních bodů), na podzim patřil s ofenzivním stylem a omlazeným týmem k největším překvapením soutěže (31 bodů). Pod debutujícím koučem Miroslavem Říhou dlouho okupoval druhé místo a jedenáct kol po sobě nepoznal hořkost porážky. Zimu přečká na čtvrté pozici.

Jak jste spokojený s umístěním po podzimní části?
Před sezónou jsem si přál jako hlavní cíl záchranu a mým osobním přáním bylo se stále pohybovat do desátého místa. Takže se čtvrtou příčkou a hlavně s bodovým ziskem jsem velmi spokojen.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Chtěli jsme doplnit a stabilizovat kádr a dát větší prostor mladším hráčům a to si myslím, se nám povedlo. Vytvořila se dobrá parta, správný mix zkušených a mladých hráčů a hlavně v první polovině podzimní části jsme byli překvapením soutěže. A právě ta druhá horší část nám ukázala rezervy v konstantnosti výkonů v jednotlivých zápasech.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Hlavně mě mrzí ztráty dvou hráčů Vaška Rothbauera a Martina Říhy, kteří utrpěli vážná zranění. Co se týče výsledků tak mě spíš mrzel herní projev v posledních dvou utkáních v Oseku a doma s Rudolfovem, nežli bodová ztráta.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Je zajímavé, že jsme ty nejlepší zápasy odehráli většinou na hřištích soupeřů. A byla to vítězná utkání na Táborsku, v Blatné, ale hlavně zápas v Českém Krumlově, který měl obrovskou dávku emocí se šťastným koncem pro nás.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Nerad jmenuji a vyzdvihuji jednotlivce, protože fotbal je kolektivní hra, ale přesto musím vyzdvihnout hráče, kteří jsou oporami týmu a příkladem pro ostatní. Všechno to jsou převážně zkušení hráči, kteří jdou příkladem mladším a jsou to Hanus, Vojta, Zach, Bečvář a bratři Vorlové. Ale rád bych poděkoval i ostatním hráčům, kteří jim zdatně sekundovali a samozřejmě i celému realizačnímu týmu.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Krajský přebor jsem dlouhou dobu nesledoval a tak mohu porovnávat pouze s loňským ročníkem, který byl určitě vyrovnanější a tím asi pro většinu týmů náročnější. Přesto si myslím, že mužstva z druhé poloviny v zimní přestávce udělají vše pro záchranu a rozdíly se budou smazávat.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Tak samozřejmě výsledky, předváděná hra, ale hlavně také to, že sázka na mladší hráče se ukázala jako správná volba.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Zimní přípravu zahájíme v polovině ledna a chceme nadále trénovat třikrát týdně. K tomu využijeme školním hřišti v Protivíně a UMT v Písku a rád bych to klukům zpestřil posilovnou. Na začátku března budeme mít herní soustředění v Sušici, kde jsou výborné podmínky. Změnou bude, že se nezúčastníme tradičního hlubockého turnaje, ale sehrajeme pět přípravných utkání.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Působení u nás z osobních důvodů ukončil Tomáš Blažek, který se vrací na Hradiště a rád bych mu touto cestou poděkoval za jeho práci. Věřím, že nikdo další neodejde, naopak bychom jednoho, dva hráče rádi přivedli.

S jakými plány půjdete do jara?
Do jarní části půjdeme s respektem, protože víme, že udržet postavení a hlavně obhájit body bude velmi složité a právě to bude náš hlavní cíl v jarní části. Osobně si přeji předvádět ofenzivní fotbal z úvodu sezóny a tím nejlépe poděkovat našim skvělým fanouškům, kteří nás vydatně podporují a zároveň tím přilákat další diváky.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama