Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov trápil úzký kádr, trenéra Nárovce mrzí domácí ztráty

 
čtvrtek, 5. prosince 2019, 15:48

SK Rudolfov vstoupil do letošního ročníku krajského přeboru, v němž účinkuje nepřetržitě od roku 2011, pod staronovým trenérem Jiřím Nárovcem. V podzimní části byl nejslušnějším týmem celé soutěže, v níž nastřádal 15 bodů, které stačily na přezimování na dvanácté příčce. Vyhráno ale Rudolfovští zdaleka nemají. „Jednoznačným cílem je udržení krajského přeboru,“ nemění plány kouč Nárovec, jenž musel často řešit výpadky klíčových opor.

Jak jste spokojený s umístěním po podzimní části?
Spokojený určitě nejsem, k tomu mi schází minimálně 5 bodů, které jsme ztratili v domácích zápasech s Lažištěm a Juniorem Strakonice.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Po fotbalové stránce se nám toho vzhledem k výsledkům a umístění moc nepodařilo. Snad jen to, že jsme dokázali do mužstva zapracovat další hráče B-mužstva. Za celý podzim se nám kvůli absencím a zraněním nepodařilo stabilizovat sestavu, což je důsledek úzkého kádru, protože v těchto situacích těžko hledáme kvalitní náhradu. Hráči tak rotovali na několika postech, a to má logicky dopad na herní projev, produktivitu atd. Velké rezervy dále vidím především v tréninkové morálce, která v průběhu podzimu určitě nebyla ideální, a v zimní přípravě na tom musíme důkladně zapracovat.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Jak už jsem řekl, byly to především dva domácí zápasy s Lažištěm a Juniorem Strakonice.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Zmíním tři zápasy – remíza doma s Milevskem, kdy jsme v poločase prohrávali 0:2, remíza v Oseku a vítězný obrat v domácím zápase s Třeboní.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
V průběhu celého podzimu to určitě byla stoperská dvojice Novotný – Hajný a Honza Kovačičín, který musel alternovat na několika postech. A pokud byli zdraví, tak samozřejmě zkušené trio Pouzar, Šindelář a Hrbáč.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Předchozí ročníky posuzovat nemůžu, protože kromě pár zápasů, které jsem viděl jako divák, jsem krajský přebor nesledoval. Z mého pohledu je krajský přebor kvalitní soutěží, ve které v řadě mužstev nastupují kvalitní a někdy i nadstandardní hráči. Tato mužstva hrají velmi dobrý fotbal a jsou zaslouženě na špici tabulky.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Především uzdravení Radima Pouzara a Honzy Šindeláře, dále pak zisk devět bodů a částečné zlepšení herního projevu v závěrečných šesti kolech včetně vydařeného posledního zápasu v Protivíně.  A samozřejmě z toho, že si kluci ve spolupráci s výborem SK dokázali vlastními silami kompletně zrekonstruovat kabinu.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Zimní přípravu zahájíme zhruba v polovině ledna. Trénovat budeme třikrát týdně, zúčastníme se turnaje na Hluboké a máme naplánovány také přátelské zápasy z několika rakouskými týmy.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
O žádných změnách zatím nevím, ale v každém případě musíme doplnit a rozšířit kádr mužstva minimálně o dva až tři hráče.

S jakými plány půjdete do jara?
Jednoznačným cílem je udržení krajského přeboru i pro příští ročník.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach