Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorostenecký Sunar pneuservis Cup vyhrál napoprvé Vimperk

 
středa, 4. prosince 2019, 15:58

První adventní neděli se konal již sedmý ročník dorosteneckého turnaje. Turnaj se konal v hale ZŠ Školní v Kaplici. Hrálo se stejným systémem jako v ročnících předcházejících. Osm přihlášených týmů bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, přičemž napomáhaly podzimní tabulky mistrovských soutěží. Všechny zápasy se hrály na dvakrát deset minut. První dva týmy ze skupin se střetly v semifinále, celky ze třetích a čtvrtých míst hrály o konečné páté až osmé místo.

Představily se čtyři týmy hrající oblastní I. A třídu, kdy kaplický Spartak postavil dva týmy a Horní Planá s Frymburkem, kteří v soutěži mají společný tým, pro turnaj týmy rozdělily. Dalším účastníkem byl mladší dorost českobudějovické Lokomotivy hrající divizi. Nejvyšší krajskou soutěž reprezentovala budějovická Slavia, tradiční účastník turnaje ze Čtyř Dvorů a poprvé se do Kaplice vydal zápolit vimperský Šumavan.

skupina A

V áčkové skupině byla favoritem na postup divizní českobudějovická Lokomotiva a krajský přebor hrající Slavia České Budějovice. Do semifinále chtěli postoupit i domácí. Kapličtí v zápasech s těmito soupeři však vytěžili pouze jediný bod, když těsně prohráli v zahajovacím střetnutí turnaje se Slavií 1:2 a přes převahu a množství gólových příležitostí jen remizovali bez branek s „Lokotkou“. V posledním střetnutí skupiny proti Horní Plané, jakoby hráčům již chyběla motivace a soupeři podlehli v přestřelce 3:4. Mezi nejlepší čtyřku se tedy dostali týmy z jihočeské metropole a na celky z českokrumlovského okresu zbyly jen zápasy o konečné páté až osmé místo.

Slavia ČB          vs.             Kaplice I.    2:1       Dzietonický, Toman – Aibl,

Loko ČB            vs.             H. Planá      4:0       Novák 3, Muška,

Loko ČB            vs.            Kaplice I.    0:0      

Slavia ČB          vs.             H. Planá      3:1       Račák 2, Pollák – Růžička,

Kaplice I.          vs.              H. Planá      3:4       Aibl 2, Poláček – Růžička 2, Mražík, Matas,

Loko ČB           vs.              Slavia ČB   4:2       Šimek, Muška, Tomandl, Anderle – Toman 2,

 

1.                                     TJ Lokomotiva České Budějovice U17    2          1          0          8:2       7

2.                                     SK Slavia České Budějovice         2          0          1          7:6       6

3.                                     TJ Smrčina Horní Planá     1          0          2          5:10     3

4.                                     FK Spartak Kaplice I.        0          1          2          4:6       1

 

skupina B

I ve skupině B byly papírové předpoklady naplněny. Týmy hrající krajský přebor neponechaly nic náhodě a zápasy s celky z I. A třídy bez větších potíží zvládli a postoupily do semifinále. Jejich vzájemný duel plný emocí skončil remízou 3:3 a to stačilo k prvnímu místu ve skupině „Čtyráku“. Dělbou bodů skončil i vzájemný duel mezi druhým týmem kaplického Spartaku a Frymburkem.

Čt. Dvory               vs.        Kaplice II.  8:1       Komberec 3, Řepa 2, Šíma, Pavlík, Dubský – Koubek,

Vimperk                 vs.         Frymburk    7:2       Rod 3, Vintr, Koloušek, Kopolovič, Frček – Blumtritt, Točík,

Vimperk                 vs.         Kaplice II.  5:1       Uhlík 2, Koloušek, Vintr, Frček – Lhotský,

Čt. Dvory               vs.        Frymburk    6:1       Šíma 4, Komberec, Strnad – Kastenmajer,

Kaplice II.             vs.         Frymburk    2:2       Jak. Malák, Lhotský – Kastenmajer 2,

Vimperk                vs.          Čt. Dvory   3:3       Frček 2, Uhlík – Komberec, Dubský, Šíma,

 

1.                                     SK Čtyři Dvory     2          1          0          17:5     7

2.                                     TJ Šumavan Vimperk        2          1          0          15:6     7

3.                                     FC Šumava Frymburk       0          1          2          5:15     1

4.                                     FK Spartak Kaplice II.      0          1          2          4:15     1

 

zápasy o umístění

Nejprve se hrály duely o konečné páté až osmé místo a v obou došlo až k penaltovému rozstřelu. Kaplice se už ve druhé minutě ujala proti Frymburku vedení po gólu Aibla. Těsný náskok pak Kapličtí drželi až do samotného konce. V poslední minutě srovnal stav Kastenmajer. V penaltovém rozstřelu v kaplickém dresu zaváhal Aibl, o vítěznou trefu se pak postaral Vojtěch Kastenmajer.

Pak si to rozdala Horní Planá s druhým týmem kaplického Spartaku a během dvaceti minut se diváci gólu nedočkali. V rozstřelu pak byli šťastnější domácí, když se postupně trefili Kubák, Řídel i Lhotský. V dresu soupeře zaváhal Matas.

V prvním semifinále si to rozdala Lokomotiva se Šumavanem. Vimperk nasměroval k postupu v šesté minutě Vintr. Po změně stran pak brzy Vimperští přidali důležitý druhý gól zásluhou Kolouška a postup čtyři minuty před koncem ztvrdil Preněk. I hráči „Lokotky“ měli své šance, ale výborně chytajícího gólmana Jaroše překonat nedokázali.

Ve druhém semifinálovém střetnutí se hráči „Čtyráku“ ujali hned v první minutě vedení, když soupeřova brankáře překonal nejlepší střelec turnaje Jakub Šíma. Tento stav pak zůstával dlouhé minuty neměnný. Zdálo se, že Čtyři Dvory si hlídají svou postupovou pozici. Jenomže v polovině druhé půle vyrovnal Matěj Račák a zavelel k velkému obratu. V osmnácté a devatenácté minutě dokonal obrat dvěma slepenými góly Hronek. V poslední minutě ještě závěr zdramatizoval Jakub Šíma, ale jednobrankový náskok už si Slávisté vzít nenechali.

Dvakrát došlo na penalty

V zápase o konečné sedmé se utkal první tým Kaplice s Horní Planou a domácí chtěli svému soupeři oplatit prohru ze základní skupiny. Za výhrou je nasměroval už ve druhé minutě Poláček. Přelom poločasů byl oboustranně nervózní a padaly dvouminutové tresty. V oslabení navýšil vedení Spartakovců Vít Beránek. Výhru pak v závěru ztvrdili góly Samuel Kubát a Vít Beránek.

I duel o páté místo byl reprízou zápasu ze základní skupiny. V ní se týmy rozešly smírně a i toto měření sil bylo dlouho nerozhodné. Když už se zdálo, že na řadu přijdou opět penalty, rozhodl v předposlední minutě o výhře Frymburku svým šestým gólem na turnaji Vojtěch Kastenmajer.

Začátek duelu o bronz vyšel na výbornou mladým dorostencům českobudějovické Lokomotivy. Hned v úvodní minutě je poslal do vedení exkaplický Patrik Muška. Inkasovaný gól ovšem soupeře nepoložil. Naopak. Už ve čtvrté minutě bylo vše jinak. Po gólech Hajného a Strnada měly jednogólový náskok Čtyři Dvory. Krátce před poločasem se dokázal prosadit Jakub Šíma a už to bylo o dva. Po změně stran si Čtyři Dvory hlídali dvoubrankový náskok a měli namířeno k bronzu. Ten navíc ztvrdil svým druhým gólem v zápase dvě minuty před koncem Marek Strnad.

I ve finále se skóre měnilo hned v úvodní minutě. Miroslav Pollák mířil přesně a Slávie šla proti Vimperku do vedení. Netrvalo však dlouho a skóre bylo znovu vyrovnané. Do střelecké listiny se zapsal Lukáš Frček. Vimperští byli ve finále lepším týmem, působili sehranějším dojmem, měli míč častěji na svých sálovkách. Nebylo tedy divu, že v sedmé minutě už měli blíže k celkovému triumfu dorostenci Šumavanu. K výhře je nasměroval Ondřej Rod. Po změně stran se Slávisté snažili smazat jednogólové manko, ale Vimperští si své vedení pozorně hlídali a celkový triumf si vzít nenechali.

o 5. – 8. místo

Kaplice I.             vs.           Frymburk    1:2 p.   Aibl – Kastenmajer, rozh. pen. Kastenmajer,

H. Planá              vs.            Kaplice II.  0:1 p.   rozh. pen. Řídel,

semifinále

Loko ČB                vs.         Vimperk     0:3       Vintr, Koloušek, Preněk,

Slavia ČB              vs.         Čt. Dvory   3:2       Hronek 2, Račák – Šíma 2,

o 7. místo

Kaplice I.             vs.           H. Planá      4:0       Beránek 2, Poláček, Kubát,

o 5. místo

Frymburk                vs.        Kaplice II.  1:0       Kastenmajer,

o 3. místo

Loko ČB             vs.            Čt. Dvory   1:4       Muška – Strnad 2, Hajný, Šíma,

finále

Vimperk               vs.           Slavia ČB   2:1       Frček, Rod – Pollák,

 

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal čtyřdvorský Jakub Šíma, který zatížil konta soupeřů devíti přesnými zásahy. Nejlepším gólmanem turnaje pak pořadatelé vyhodnotili Michala Jaroše hájícího bravy vítězného Šumavanu Vimperk. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na Romana Tomana, který hájil barvy poraženého finalisty. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl již sedmý ročník turnaje uspořádat. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Porci 20 zápasů odřídila trojice rozhodčích Jan Říha, Marek Urazil a Jiří Divoký.

Nejlepší střelci: 9 – Šíma (Čt. Dvory), 6 – Kastenmajer (Frymburk),  5 – Komberec (Čt. Dvory), Frček (Vimperk),4 – Aibl (Kaplice I.), Rod (Vimperk)

 

Konečné pořadí a sestavy

1. TJ Šumavan Vimperk

Michal Jaroš, Petr Kopolovič, Lukáš Frček, Tomáš Koloušek, Michal Uhlík, Lukáš Vintr, Jiří Preněk, Jan Bašta, Ondřej Rod, Jakub Tóth,    

2. SK Slavia České Budějovice

Lukáš Rychlý, Hynek Švec, Roman Toman, Zdeněk Hronek, Matěj Račák, Pavel Mrzena, Miroslav Pollák, Tomáš Dzietonický,

3. SK Čtyři Dvory

Tomáš Kaloš, Michal Sháněl, Jan Řepa, Petr Komberec, Tomáš Dubský, Marek Pavlík, Filip Hajný, Jakub Šíma, Marek Strnad,

4. TJ Lokomotiva České Budějovice U17

Matěj Šmrha, Filip Novák, Patrik Muška, Samuel Šimek, Ondřej Šnedorfer, Tomáš Hanetšlégr, Vojtěch Anderle, Sebastian Románek, David Šmalcl, Jakub Tomandl,

5. FC Šumava Frymburk

Matěj Indra, Ondřej Malák, Aleš Točík, Štěpán Boubelík, Marek Micák, Vojtěch Kastenmajer, Matěj Blumtritt,

6. FK Spartak Kaplice II.

Martin Kubák, Jan Řídel, Vítek Tvaroh, Martin Koubek, Vasyl Pavlyuk, Matěj Lhotský, Lubomír Vochozka, Daniel Mokoš, Jakub Malák,

7. FK Spartak Kaplice I.

Vít Beránek, Ladislav Škulavík, Václav Aibl, Tomáš Szojka, Jan Blažek, Samuel Kubát, Filip Štěpánek, Ondřej Říha, Daniel Poláček,

8. TJ Smrčina Horní Planá

Otakar Olšák, Martin Mražík, Bohumil Suchan, Tomáš Urban, Martin Matas, Václav Růžička, Vít Pešek

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec