Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 15. kole KP

 
čtvrtek, 21. listopadu 2019, 20:32

Poslední kolo krajského přeboru je minulostí, soutěž ulehla k zimnímu spánku. O šest bodů vedoucí Olešník udržel podzimní neporazitelnost v Třeboni, Lom přezimuje po exhibici v Blatné třetí. Protivín ztratil doma s Rudolfovem a vyklidil medailové pozice. Na chvostu tabulky vykřesal jiskřičku naděje do jara sezimovoústecký Sokol prvními body na domácím trávníku s Osekem.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:0)

Góly: 76. Radosta - 49. (pen.) Komárek, 55. Barda. Rozhodčí: Žemlička - Lepič, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Dumbrovský, Pecháček – Barda). Diváků: 75.

Táborsko B: Pecháček – Větrovský, Mácha, Jáša, Dybala (45. Icha) - Mikuláštík, Dumbrovský (59. Rytíř) – Pavlík (75. Laszák), Bouchal (59. Mischnik), Římanek (59. Říha) – Radosta. Trenér Karel Musil.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, Kosobud, Málek – Volf, Komárek, Maršík, Barda (90. M. Novotný) – Hadáček (83. Sedláček), Kálal (61. Sedlák). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Mikuláštík, Větrovský – celý tým

Karel Musil, trenér Táborska B: „Další zbytečná prohra. Chyběla nám finální fáze, měli jsme málo hráčů v koncovce. Zaspali jsme vstup do druhého poločasu a opět jsme dostali gól měsíce, už poněkolikáté. V závěru jsme měli vyrovnat, ale tutovky jsme zahodili.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Podzim nám vyšel, což vyvrcholilo cenným vítězstvím nad mladíky z Táborska. První poločas byl trochu neurovnaný. Ale myslím, že za druhý poločas, kdy už jsme byli o něco lepší, jsme si vyhrát zasloužili. Za stavu 2:0 jsme měli další náznaky šancí a mohli třetím gólem definitivně rozhodnout. Například Jarda Hadáček, Matěj Volf nebo Jarda Sedláček se ocitli v dobrých šancích, ale zradila je koncovka.. Pak jsme dostali zbytečný gól na 1:2, takže jsme se trošku obávali. Ale přečkali jsme to a vyhráli zaslouženě. Jsme naprosto spokojeni. Musím pochválit naší dobře organizovanou defenzívu a špílmachra Pepu Komárka. Krásný televizní gól vstřelil Kuba Barda. Za celý podzim musím klukům poděkovat a přeji jim zasloužený oddych.“


FK Junior Strakonice – FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:2)

Góly: 10. Růžička, 30. Tauber. Rozhodčí: Toucha - Brom, Klátil. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Kočí – Kuna, Svoboda). Diváků: 150.

Strakonice: Reiser – Peroutka, M. Kostka, Říha (79. T. Kostka), Kočí – Němeček (87. Moudrý), Zelenka, M. Šrámek, Bálek, Petráň (46. V. Šrámek) – Máška (73. Zušťák). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Kabele, Švec – Strapek (78. Beránek), Svoboda (62. Klivanda), Novák, Vávra, Kuna (46. Persán) – Tauber (90. Filip), Růžička (62. Savytskyi). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: M. Šrámek – Trnka, Kabele

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Poslední kolo jsme hostili druhý tým tabulky a doufali jsme v nějaký ten bod s taktikou, s níž jsme v posledních zápasech byli celkem úspěšní, ale hostující tým nám ji rozbil hned v úvodní půlhodině, když po rohu pohodlně skóroval Růžička a podruhé z rychlého brejku a centru do vápna, po němž zvýšil Tauber hlavou. Druhý poločas se vyznačoval tím, že domácí trenér postupně posílal na hřiště čerstvé hráče s přáním ještě něco s výsledkem udělat. Pár šancí jsme nedokázali dotáhnout do konce. Největší příležitost skórovat jsme měli v 62. minutě z trestného kopu před hranicí šestnáctky, ale dobře mířenou střelu Bálka do šibenice stačil Trnka vyrazit. Hosté se sice do brankových příležitostí ve druhém poločase nedostávali, ale prokázali, že jsou po fotbalové stránce lepším týmem a zaslouženě si odvážejí tři body.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „My jsme chtěli ve Strakonicích vyhrát a udržet podzimní druhé místo, a to se nám povedlo. Domácí nám to však nedali zadarmo, mají mladý, ale perspektivní tým.“


TJ Blatná – TJ Sokol Lom 2:9 (0:6)

Góly: 76. a 84. Mišiak - 19., 21., 43. a 61. Neužil, 16. a 25. Šimák, 45. a 72. Do Trung, 87. Vysušil. Rozhodčí: Kaštánek - Krčín, Koranda. Delegát: Kučera. ŽK: 1:0 (Prokopec). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – Hrádek (46. Nový), Šejvar, Uldrich, Sedláček (71. Bláha) – Míka (64. Říha), Stulík, Prokopec, Kůst, Mišiak – Levý (46. Jícha). Trenér Michal Brabec.

Lom: Chylík (80. Kolář) – Chotovinský, Jelen, Kosobud, Vysušil – Do Trung, Balogh, Šimák (64. Voneš), Trantýr (53. Bosnyak), J. Rabiňák – Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Mišiak - Neužil, Šimák, Do Trung, celý tým

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Hosté z Lomu nenechali nic náhodě a během pětadvaceti minut bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Náš výkon se trochu zvedl až ve druhé půli, ve kterém jsme vstřelili aspoň dvě branky, ale i tak pro nás zápas skončil velkým debaklem.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Hráčům musím poděkovat, že předvedli v posledním zápase podzimu zodpovědný a maximálně soustředěný výkon. Odměnou byl výsledek 9:2. Utkání jsme rozhodli mezi patnáctou a pětadvacátou minutou, kdy jsme dali čtyři góly a do konce poločasu jsme přidali ještě dva. Kluci odehráli zápas s obrovskou chutí, i když už bylo rozhodnuto. Pak je radost sledovat hráče z lavičky, jak se fotbalem baví. Všichni hráči předvedli nadstandardní výkon, ale spolupráce Davida Neužila a Honzy Šimáka u prvních čtyř gólů musela diváky hodně bavit.“


FK Protivín – SK Rudolfov 1:1 (0:1)

Góly: 69. (pen.) Kasík - 20. Sládek. Rozhodčí: Kotalík - Polák, Panský. Delegát: Pípal. ŽK: 3:2 (Uhlík, Buko, J. Vorel – Vejvar, Pouzar). Diváků: 120.

Protivín: Hanus – Zach, Vojta, Uhlík., Blažek (55. Ion, 86. Jiskra) – Hrachovec (55. Kasík), Bečvář, Zb. Vorel, Nedvěd – J. Vorel, Hrynevich (73. Buko Leroy). Trenér Miroslav Říha.

Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Hajný, Pouzar – Kovačičín, Sládek, Janák, Peiger (72. Keřka) – Šindelář, Vejvar (89. Bláha). Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: Hanus, J. Vorel – Pouzar, Novotný, Šindelář

Miroslav Říha, trenér Protivína: „První poločas byl z naší strany nepovedený a hlavně bez srdíčka, hosté přijeli hrát poctivý organizovaný fotbal s rychlým přechodem a spoléhat se na standartní situace, které jsou jejich devízou. A to se jim také vyplatilo, když se zaslouženě po jednom z rohových kopů hostům podařilo jít do vedení a protože nás v dalších šancích soupeře podržel náš brankář Marek Hanus, šlo se do kabin za stavu pouze 0:1. Ve druhém poločase po prostřídání jsme trochu ožili a byli více na balónu, ale překonat dobře fungující defenzívu hostí se nám moc nedařilo. A kdyby se Šindelářovi po rychlém protiútoku podařilo vsítit druhý gól hostů, bylo by asi rozhodnuto. Po té jsme si vytvořili určitý tlak, ze kterého byl pouze pokutový kop na Míru Vorla, který proměnil Adam Kasík. Poté se již ani jedno z mužstev do šance nedostalo.“

Jiří Hrbáč, hráč Rudolfova: „Přijeli jsme do Protivína pozorně bránit a pokusit se vyrážet do nebezpečných brejků, případně zahrozit ze standardních situací. To se nám první poločas celkem dařilo a po jednom z rohů se krásně uvolnil Radim Pouzar a našel osamoceného Sládka, který hlavou nezaváhal. Do konce poločasu jsme měli ještě dvě obrovské šance Šindeláře a Peigera, ale bohužel jsme je neproměnili. V druhém poločase domácí zlepšili výkon, ale i tak se nám dařilo je do vyložené šance nepustit. Bohužel pro nás se však přece jenom dočkali, když se z penalty prosadil Kasík.“


FK Lažiště – TJ Dražice 0:1 (0:0)

Góly: 87. Mareš. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 5:4 (Makoš 2, Macek, Hojdekr, M. Sedláček – Vanýsek, Vlašín, M. Stuchlík, Veselý). ČK: 1:0 (89. Makoš). Diváků: 100.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Bízek (37. Volmut), Albert, Makoš – M. Sedláček, Hušek (73. Hrbek), Hojdekr, Macek, Jak. Rauscher (54. Jar. Rauscher) – Vokatý (54. Linhart). Trenér Josef Raušer.

Dražice: Vanýsek – Kouřil (53. Bareš), Horka, Hořejší, Vlašín – Novotný, J. Štecher, Veselý, D. Štecher, M. Stuchlík (77. Mareš) – Kromka. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Tesař – Horka, Veselý, Vanýsek, Mareš, celý tým

Josef Raušer, trenér Lažiště: „V zápase jsme podali špatný výkon a navázali jsme na výkon s Lomem. Zápas byl celkově slabé úrovně, kdy my jsme prospali první půli, ve které hosté dominovali. Celkově měl zápas asi skončit remízou, bohužel jsme dostali těsně před koncem laciný gól a své příležitosti jsme nevyužili. Bohužel do velmi průměrného výkonu obou mužstev zapadl i výkon rozhodčího, některé jeho výroky a způsob řízení utkání jsem opravdu nepochopil.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „V závěrečném utkání podzimu jsme byli po většinu utkání lepším týmem. Opět jsme vybojovali body až gólem v závěru utkání, jen s tím rozdílem oproti minule, že tentokrát to byl tříbodový zásah. Klukům je třeba poděkovat za celý podzim a hlavně jak se vyrovnali s několika dlouhodobými zraněními v týmu.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Osek 2:1 (0:1)

Góly: 49. Hoffmann, 56. (pen.) Škarda - 13. J. Říský. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Vican. Delegát: Štuk. ŽK: 1:5 (Šmíd – Hoch, J. Říský, Rybák, D. Říský). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček (47. Petr Sazma), Škarda, Brůžek, Říha (75. Pavel Sazma) - Hoffmann, Šebek (46. Hladík), Šmíd, Mrúz – Nikl (78. Žilinčík). Trenér Milan Barteska.

Osek: Budoš – Rybák, Krejčí, Carda (78. Lavička), Kinkor – Blatský, Brabec (46. Benda), Hoch (62. Čapek), Hosnedl – D. Říský, J. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Mrúz, Škarda – nikdo

Ladislav Šebek, předseda S. Ústí: „Úvod zápasu jsme prospali, od 20. minuty snesla naše hra přísnější měřítko a posledních patnáct minut jsme šlapali vodu. Ztrácíme na záchranu šest bodů, a v zimě uděláme vše pro to, abychom se zachránili. Kdo se bude chtít porvat o záchranu, nastoupí zimní přípravu, kdo chce hrát I. A třídu, půjde do B týmu hrát  okresní přebor.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Úvod utkání patřil nám, a když ve 12. minutě přihrál Hosnedl Jakubu Řískému, který se nemýlil, vše vypadalo, že potvrdíme výsledek a výkon z minulého kola se silným Protivínem. Ve 28. minutě se ještě do slibné šance dostal po bratrské spolupráci David Říský, ale trefil pouze gólmana. Sice jsme do poločasu udrželi čisté skóre, ale domácí tým hrál uvolněně a díky naší laxnosti přebíral otěže zápasu. Náš výkon začal být nesoustředěný, kupily se chyby. Po dvou zbytečných ztrátách domácí srovnali, navíc zvýšili z penalty po nastřelené ruce. Ve snaze alespoň srovnat jsme vrhli vše do útoku, ale dorážku Cardy zastavil obránce na brankové čáře. A tak nezbývá než domácím k výhře pogratulovat.“


SK SIKO Čimelice – SK Jankov 2:4 (1:2)

Góly: 6. Hovorka, 90. Mezera - 32. Klíma, 41., 68. a 90. Smékal. Rozhodčí: Kroutl - Macko, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 3:3 (Hegenbart, Sigmund, Mezera – Bürger, Klíma, Komárek).  Diváků: 60.

Čimelice: Nosek - Jizba, Bednařík, Listopad, Řezáč (67. Mezera) - Varhan, Káš (46. Nekl), Hegenbart, Převrátil, Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár (88. Hüttner), Lovička (79. Fajtl), Klíma (85. Beránek) - Smékal (90. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Jizba, Bednařík, Káš - Smékal

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a brzy se ujali vedení. Byli jsme hodně aktivní a hosty zatlačili do defenzívy, bohužel se nám po řadě velkých šancí nepodařilo vstřelit další branky. Jankov ještě do poločasu vývoj zápasu otočil, nepohlídali jsme dvě standardky. Ve druhé půli jsme se snažili něco vymyslet, ale to už hráli hosté koncentrovaně v obraně a mnoho šancí nám nenabídli. Byli jsme nuceni riskovat a hru otevřít, přešli na tři útočníky a toho soupeř po brejkových situacích využil. Výsledek asi úplně neodpovídá průběhu hry, ale fotbal se hraje na branky a v tom byl Jankov prostě efektivnější.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Domácí se po dvou předchozích porážkách chtěli s podzimem rozloučit dobrým výsledkem a v prvním poločase jejich hra nasvědčovala tomu, že tomu tak bude. Přestože jsme si první branku utkání dali v podstatě sami, tak naše hra nebyla dobrá a domácí byli po celý první poločas lepší ve všech směrech. Tedy snad kromě efektivity, protože nám se do poločasu podařilo vývoj utkání otočit díky dvěma standardním situacím. To pro domácí bylo celkem kruté. Naopak druhý poločas pro nás vyzněl lépe. Domácí se již tolik nedostávali do hry a my jsme naopak ještě přidali další dvě branky. V samotném závěru přišla ještě kosmetická úprava výsledku, když jsme po centru ze strany inkasovali. Za celý tým bych chtěl poděkovat našim fans, kteří nás celý podzim vytrvale podporovali.“


TJ Jiskra Třeboň – FK Olešník 0:2 (0:2)

Góly: 15. (pen.) Dudek, 39. Pecka. Rozhodčí: Rozhodčí: Ondřej - Peterka, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Kopecký, Lonsmín, Průcha – Matoušek, Toth). Diváků: 350.

Třeboň: Kopecký – Schneider (43. Švejda), Koktavý, Cimerhanzl (74. Tůma) – Matoušek (85. Týnavský), Lonsmín, Doležal, Kubata, Bartl (46. Vranovský) – Holzepl, Navrátil (46. Průcha). Trenér Karel Kladenský.

Olešník: Matoušek – Nýdl, Kalášek, Heller, Šahajda – Grobár, Pecka (74. Šálený), Lafata, Šíma – Toth (90. Tressl), Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Kopecký – Toth

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Olešník potvrdil roli lídra soutěže, byl lepším týmem a dvěma brankami v první půli rozhodl utkání. My jsme ale neprodali kůži lacino a myslím, že jsme byli důstojným soupeřem. Škoda, že jsme zápas více nezdramatizovali, na 1:1 jsme měli samostatný únik a za stavu 0:2 jsme po pěkné akci trefili tyč. Podzim se nám vůbec nepovedl, o to svědomitěji se připravíme na jaro.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „V Třeboni jsme vyhráli zaslouženě. Kdybychom proměnili všechny šance, mohlo být skóre mnohem vyšší. Domácí v první půlce měli dvě, které nedali.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař