Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pět domácích zápasů odchytal Jan Satrapa s nulou. Inkasoval teprve v šestém

 
čtvrtek, 21. listopadu 2019, 13:15

Písecký A-tým zakončil podzimní část ČFL domácí remízou 1:1 s Admirou Praha a přidal bod navíc za penaltový rozstřel, který vyhrál 4:2. Celkový počet devětadvaceti nashromážděných bodů umožnil žlutomodrým přezimovat na třetí příčce šestnáctičlenného pořadí za béčkem pražské Sparty a vedoucím Táborskem. Rozlučka s Admirou malinko pokazila dojem z úspěšného finiše, neboť přinesla ztrátu jednoho bodu a přerušení série domácí neprůstřelnosti trvající 551 minut. O podzimní šňůru s nulou na vlastním trávníku přišel také brankář Jan Satrapa.

Písečtí hráči vstupovali do posledního zápasu proti Admiře možná až příliš natěšení. Počítali, že získají desátý tříbodový úspěch z posledních dvanácti vystoupení a hned jak rozhodčí uschová píšťalku, půjdou se rozveselit při dokopné. Jenže pražský soupeř to viděl jinak. Negativní roli sehrálo i počasí, které nachystalo kluzký trávník. „Na těžkém terénu nám to odskakovalo. Nedařila se nám kombinace. Před koncem poločasu podklouzl kapitán Tonda Presl a dostali jsme blbý gól. Naštěstí jsme to dotáhli k vítězství po penaltách, což jsme rádi, ale musím říct, že jsme věřili v tři body,“ přiznal strážce domácí branky.

Nepříjemný byl také soupeř, který z patnácti podzimních duelů v roli nováčka vygeneroval devatenáct bodů. V tabulce nechal pod sebou pětici pronásledovatelů. „Hosté se dobře pohybovali v bloku, takže náš obehrávaný způsob nebyl tolik účinný. Chyběl moment překvapení. V první půli to, bohužel, nepřišlo. Ve druhém poločase už jsme se dostávali dopředu mnohem víc a byla jenom otázka, jestli to tam spadne. Dokopnul to tam Marťas Heldů. Zaplať Pán Bůh za remízu,“ povídal s ulehčením Jan Satrapa a vyjádřil se k nesnadnému pohybu na mokré trávě: „Když se zkombinuje vlhko s mrazem, trhá se terén pod nohama. Kopačky jsou zamazané, míč odskakuje jinak, než v létě.“

Četl střelce podle rozběhu

Čerstvě sedmadvacetiletý gólman odchytal pět předchozích utkání na domácí půdě a nepřekonali ho střelci Benešova, Karlových Varů, pražského Motorletu, Štěchovic, ani béčka Slavie. Teprve Štěpán Zahálka z Admiry ve 38. minutě podzimní derniéry našel dráhu pro míč do písecké sítě, která u břehu Otavy zůstávala netknutá plných 551 minut. „Tonda Presl se vracel s balonem do vápna a podklouzlo mu to. Střelec to poslal šajtlí na vzdálenější tyč. Holt jsem na to nedosáhl,“ litoval Jan Satrapa. „Pomýšlel jsem na podzimní čisté konto, ale hlavní je výkon týmu a skutečnost, že jsme brali víc bodů, než soupeř. Týden předtím jsme také otáčeli v Rakovníku, je to psychicky náročné.“

Penaltový rozstřel zahájil neomylnou trefou domácí Roman Vávra. Potom si stoupl mezi tyče Jan Satrapa a skvěle vyrazil ránu Martina Čáchy směřující nad zemí do levé části branky. „Neměl jsem ho nijak dopředu přečteného. Koukám třeba na TVcomu na penalty, ale nedá se říct, že bych si je nějak pamatoval. Snažím se číst střelce až momentálně podle rozběhu a těchto věcí. Proti Admiře jsem sahal ještě po jedné penaltě (při celkově osmém pokusu Jakuba Štefana – pozn.). Škoda, že mi vypadla. Naštěstí potom Venca Hrachovců dával poslední pentli,“ usmíval se pilíř písecké sestavy. „Celkově za naši práci na podzim jsme v týmu spokojení. To se ani nečekalo,“ dodal.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota