Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lom domácí Blatnou nešetřil, za půlmistrem z Olešníka přezimuje druhý Č. Krumlov

 
neděle, 17. listopadu 2019, 14:18

Nedělní dohrávka Třeboně s Olešníkem uzavřela první polovinu krajského přeboru. Olešník dokráčel k prvnímu místu bez jediné porážky. Za dvanáctou výhrou nakročil u rybníka Svět už v první půli. Podesáté zvítězily Č. Krumlov a Lom. Protivínu došel v závěrečných dvou zápasech dech a opustil medailové pozice. S Rudolfovem se musel spokojit jen s bodem. Jankov vyhrál Smékalovým hattrickem v Čimelicích, Lažiště podlehlo gólem tři minuty před koncem Dražicím. Jiskřičku naděje na udržení vykřesal poslední Sokol S. Ústí výhrou s Osekem.

Milevsko si pohlídalo slibný náskok

Vzduchotechnici cestovali na závěr do Tábora. První polovina se jim vydařila nad očekávání, prohráli pouze jedinkrát v Č. Krumlově (0:1). Následná výhra s Lomem je nakopla k dlouhé sérii bez hořkosti porážky, kterou dotáhli do konce na Svépomoci. Před dlouhou zimní přestávkou porazili táborské béčko 2:1 a v tabulce jsou pátí. Po bezgólové první půli udeřili hned v nástupu do druhého dějství, kdy proměnil penaltu zkušený Komárek. V 55. minutě nezastavila rozhozená domácí obrana další výpad Milevska, míč putoval po ose Kálal – Volf a Barda výstavní střelou do šibenice z více než 20 metrů pokořil Pecháčka podruhé.  Táborský trenér Musil sáhl za pár minut k trojnásobnému střídání. Volf mohl v 70. minutě přidat třetí trefu, ale v jasné šanci mu zblokoval střelu na roh vracející se obránce. Šest minut nato snížil Radosta a dal závěrečným minutám nový náboj. Znovu Radosta střílel z úhlu těsně vedle, Milevsko však těsný náskok udrželo.

Druhé místo pojistili za půl hodiny

Veškeré bodové naděje Junioru rozbili Krumlovští dvěma góly v úvodní půlhodině. V 11. minutě po prvním rohovém kopu propadl míč u první tyče a Růžička pohodlně skóroval. V 31. minutě udeřili hosté podruhé, když podnikli rychlý brejk s centrem do vápna a Tauber hlavou zvýšil na 0:2. Druhý poločas domácí trenér Cimrhanzl postupně posílal na hřiště čerstvé hráče s cílem ještě něco s výsledkem udělat, ale výsledkem bylo jen pár nedotažených šancí. „Hosté se sice do brankových příležitostí ve druhém poločase nedostávali, ale prokázali, že jsou po fotbalové stránce lepším týmem a zaslouženě si odvážejí tři body,“ uvedl vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka. „Ve Strakonicích jsme chtěli vyhrát a udržet podzimní druhé místo, a to se nám povedlo. Domácí nám to však nedali zadarmo, mají mladý, ale perspektivní tým,“ poznamenal krumlovský kouč Václav Domin.

Další body zařídil Dražicím opět Mareš

Lažišťským se zápas opět nepovedl. „Byl to náš nejhorší výkon na domácím hřišti,“ podotkl činovník Pavel Hodina. První poločas byli hosté z Dražic lepší a domácí se dostávali do šance pouze po protiútocích. Tu největší zahodil M. Sedláček. Hosté hrozili zejména při standardních situacích. Druhá půle byla už vyrovnaná, ale nebyla to extra podívaná. Na obou stranách vykopávali obránci balón za překonaným brankářem, ale rozhodnutí přišlo až v závěru, kdy Lažiště paradoxně začalo trochu hrát. Skákající balón trefil ideálně střídající žolík Mareš (minule skóroval v 93. minutě) a rozhodl. Závěr byl hodně emotivní, když v 88. minutě kapitán Veselý likvidačním zákrokem zranil D. Sedláčka, ale od jinak úzkostlivě pískajícího rozhodčího dostal pouze žlutou kartu. Poté byl za oplácení vyloučen Makoš a za protesty i trenér Raušer. Následně po rozehrání rozhodčí zápas raději ukončil.

Jankov trestal okénka v čimelické obraně

Šest kol v řadě neporažený Jankov rozšířil už tak početnou podzimní sklizeň o tři body z čimelické půdy. SIKO po úctyhodné sérii 9 utkání bez hořkosti porážky v závěrečných třech zápasech nebodovalo a obdrželo 11 gólů. Jindy výborná obrana byla příliš propustná. Mezi tyčemi musela zaskočit osvědčená dvojka – hráč Václav Nosek, ale tentokrát mu zadáci moc nepomohli. Začátek patřil Grossmannovým svěřencům a už v 5. minutě je nevnadil vedoucím gólem Hovorka, který potrestal fatální chybu Popelky a po třízápasové odmlce vsítil svou jedenáctou branku. Jankov však dokázal do přestávky otočit skóre zblízka dorážejícími Klímou a Smékalem a domácí už se z dvougólového direktu nezvedli. Hosté v 68. minutě pojistili náskok po Lovičkově akci další dorážkou Smékala, který v poslední minutě za vydatné pomoci domácího Hovorky završil hattrick. V nastavení snížil Mezera a následná strkanice oceněná čtyřmi žlutými ukončila vzájemný duel obou týmů.   

Lom sahal v Blatné po dvouciferné výhře!

Pro fotbalisty Lomu je možná škoda, že podzimní část končí. Dostali se do pořádných otáček a kosí jednoho soupeře za druhým. Z posledních osmi střetnutí až na plichtu v Protivíně jenom vyhrávali. Poslední tři kola nastříleli rovných 20 gólů! Ostrostřelec David Neužil jich dal sám třináct. Předposlední Blatná dva měsíce nebodovala. Lomu vzdorovala jen úvodní čtvrthodinu, pak ukázali svou extratřídu Šimák a Neužil a v rozmezí devíti (!) minut to bylo rázem 0:4. „Hosté z Lomu nenechali nic náhodě a během pětadvaceti minut bylo o vítězi rozhodnuto,“ sdělil Roman Remeš, asistent Blatné. Lomští přidali v závěru první půle další dva zásahy Neužilem a Do Trungem a ta samá dvojice se prosadila i po přestávce a vytáhla skóre na 0:8! „I když už bylo rozhodnuto, kluci hráli s velkou chutí. Pak je radost sledovat hráče z lavičky, jak se fotbalem baví,“ těšilo asistenta Lomu Lukáše Zemana. Domácí snížili dvakrát Mišiakem, ale poslední slovo měl hostující Vysušil.

Protivín udržel domácí neporazitelnost

Něco přes 100 diváků vidělo v Protivíně průměrný fotbal. Domácím nehráli dobře, míč jim odskakoval, vázla souhra, a pokud se dostali do šancí, byly jejich střely zblokovány nebo nepřesné. Soupeř z Rudolfova k nim včas přistupoval, nenechal rozehrát a v prvním poločase byl lepším týmem. Domácí mohou děkovat Hanusovi, který vychytal tři tutovky. Nezabránil jen nešťastnému odrazu od tyče po hlavičce Sládka, jímž šli hosté do vedení. Po obrátce se Protivínští nadechli k náporu, vystřídali, dřeli, bojovali, ale nebyl to jejich den. Přečkali Šindelářovu možnost a zakrátko vyrovnali z penalty střídajícím Kasíkem za faul na J. Vorla. „Po prostřídání jsme trochu ožili a byli více na balónu, ale překonat dobře fungující defenzívu hostí se nám moc nedařilo,“ řekl domácí lodivod Miroslav Říha, jehož hráči, i když ztratili v posledních třech zápasech (dále s Lomem a Milevskem) body remízami, za celý podzim doma neprohráli.

Poslední se dočkal prvních domácích bodů

Výsledky oseckých fotbalistů připomínají aprílové počasí. Dokázali porazit druhý tým tabulky, aby o týden později přenechali všechny body poslednímu. Začátek zápasu ale na první bodový zisk Sezimovoústeckých na domácím trávníku rozhodně nevypadal. Ve třinácté minutě se nechal obrat o míč obránce Bartáček, Hosnedl přiťukl volnému Jakubu Řískému a ten tváří v tvář Sedloňovi nezaváhal. „Úvod zápasu jsme prospali, od 20. minuty naše hra snesla přísnější měřítko a posledních patnáct minut jsme šlapali vodu,“ popsal předseda Sokola Ladislav Šebek, který odehrál první poločas. Na začátku toho druhého se Barteskovým svěřencům podařilo během deseti minut zvrátit nepříznivý stav. Hoffmann potrestal nedůslednost osecké obrany a kapitán Škarda proměnil penaltu. „Ztrácíme na záchranu šest bodů a v zimě uděláme vše pro to, abychom se zachránili,“ prohlásil odhodlaně Šebek.

Olešník zakončil podzim třemi body z Třeboně

Poslední kolo se dohrávalo na státní svátek v neděli dopoledne, neboť Třeboň nesouhlasila s přeložením na sobotu. Před domácí Jiskrou stál nejtěžší možný protivník, neporažený obhájce titulu Olešník. Favorit žádnou senzaci nepřipustil a už do poločasové přestávky před 350 diváky položil základ k poklidnému vítězství. V 15. minutě domácí nezareagovali na rychle vhozený aut, olešnický kapitán Nýdl vnikl až do velkého vápna, kde jej Schneider fauloval. Z nařízené penalty pálil Dudek dělovkou přesně pod břevno. Šest minut před odchodem do šaten se stal druhým olešnickým střelcem Pecka – výpad do otevřené obrany a přihrávku Dudka zakončil povedenou ranou na zadní tyč. „Vyhráli jsme zaslouženě. Kdybychom proměnili všechny šance, mohlo být skóre mnohem větší. Domácí měli v první půlce dvě, ale neproměnili je,“ uvedl kouč vítězů Roman Chlumecký.

 

Výsledky 15. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:0)

Góly: 76. Radosta - 49. (pen.) Komárek, 55. Barda. Rozhodčí: Žemlička - Lepič, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Dumbrovský, Pecháček – Barda). Diváků: 75.

FK Junior Strakonice – FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:2)

Góly: 10. Růžička, 30. Tauber. Rozhodčí: Toucha - Brom, Klátil. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Kočí – Kuna, Svoboda). Diváků: 150.

TJ Blatná – TJ Sokol Lom 2:9 (0:6)

Góly: 76. a 84. Mišiak - 19., 21., 43. a 61. Neužil, 16. a 25. Šimák, 45. a 72. Do Trung, 87. Vysušil. Rozhodčí: Kaštánek - Krčín, Koranda. Delegát: Kučera. ŽK: 1:0 (Prokopec). Diváků: 200.

FK Protivín – SK Rudolfov 1:1 (0:1)

Góly: 69. (pen.) Kasík - 20. Sládek. Rozhodčí: Kotalík - Polák, Panský. Delegát: Pípal. ŽK: 3:2 (Uhlík, Buko, J. Vorel – Vejvar, Pouzar). Diváků: 120.

FK Lažiště – TJ Dražice 0:1 (0:0)

Góly: 87. Mareš. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 5:4 (Makoš 2, Macek, Hojdekr, M. Sedláček – Vanýsek, Vlašín, M. Stuchlík, Vanýsek). ČK: 1:0 (89. Makoš). Diváků: 100.

Sokol Sezimovo Ústí – TJ Osek 2:1 (0:1)

Góly: 49. Hoffmann, 56. (pen.) Škarda - 13. J. Říský. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Vican. Delegát: Štuk. ŽK: 1:5 (Šmíd – Hoch, J. Říský, Rybák, D. Říský). Diváků: 80.

SK SIKO Čimelice – SK Jankov 2:4 (1:2)

Góly: 6. Hovorka, 90. Mezera - 32. Klíma, 41., 68. a 90. Smékal. Rozhodčí: Kroutl - Macko, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 3:3 (Hegenbart, Sigmund, Mezera – Bürger, Klíma, Komárek).  Diváků: 60.

TJ Jiskra Třeboň – FK Olešník 0:2 (0:2)

Góly: 15. (pen.) Dudek, 39. Pecka. Rozhodčí: Rozhodčí: Ondřej - Peterka, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Kopecký, Lonsmín, Průcha – Matoušek, Toth). Diváků: 350.


Konečná tabulka po podzimu:

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Daniel Pekař, Michaela Mikešová