Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama i s Kladrubským nezaváhalo v Plzni. Katovice přišly o výhru v nastavení

 
neděle, 17. listopadu 2019, 13:19

V podzimní derniéře divize bodovaly všechny jihočeské celky. Českobudějovická rezerva se posílila do Plzně o Jiřího Kladrubského, který už po dvou minutách otevřel skóre, a rázně ukončila pětizápasovou vítěznou sérii Petřína. Katovice a Soběslav braly po penaltách jen po bodu. Katovičtí před téměř pěti stovkami diváků inkasovali vyrovnávací gól v 91. minutě z hlavy brankáře Klatov Jaroslava Rojíka. Poslední J. Hradec hostil Rokycany a dvěma závěrečnými góly Martina Janáka strhl vedení na svou stranu. V Čížové se loučilo několik hráčů s dresem Sokola, dokopnou si zpříjemnili výhrou s Mariánkami.

Plzeňanům nedali šanci

Černobílí mladíci se rychle oklepali z domácí porážky s Katovicemi a třemi body s plzeňským Petřínem udrželi krok s vedoucími Přešticemi. Pendl Kladrubský už na začátku nachytal z dálky brankáře Hrabačku, po dvou gólech Šplíchala směřovalo Dynamo za bezpečnou výhrou, kterou ještě stvrdili Lindák a po devíti minutách na hřišti střídající Bouguetouta. V 80. minutě ještě odmítl hattrick zahozenou penaltou Šplíchal. Plzeňané, kteří se po nepovedeném začátku soutěže výrazně zvedli, pouze snížili Černým. Dynamovci si udrželi visačku nejlepšího divizního mužstva z jihu Čech a po přechodu z Juniorské ligy byli příjemným oživením soutěže. S nejproduktivnějším útokem nasbírali venku nejvíce bodů.

Hradec rozhodl Janákem

Zlepšení prokázal v závěru podzimu poslední J. Hradec. K povzbuzujícímu bodu z Mariánských Lázní přidali cenní vítězství s Rokycany. Západočeši postupně vyrovnali hru po počátečním nástupu domácích a ve 30. minutě se ujali vedení Sadílkem, ale už za dvě minuty odpověděl rychlonohý forvard Toman střelou k tyči. V posledních deseti minutách dokonal obrat Martin Janák, který v první poločase trefil břevno. Nejprve proměnil penaltu za faul brankáře na Tomana a pět minut do konce pečetil po brejku do otevřené obrany na 3:1. Hradečtí zakončili podzim vítěznou tečkou a předposlednímu Hořovicku, které šestkrát po sobě vyšlo naprázdno, se přiblížili na pouhé dva body.

V penaltách nedal jen Podráský

Penaltové prokletí nezlomili Soběslavští ani na třetí pokus. Ve tříleté účasti v celostátní divizi vyhráli z devíti penaltových rozstřelů jen dva. V Plzni – Doubravce otevřel skóre pět minut po pauze po Vaňkově rohu hlavou Hromada. Spartakovci byli nebezpečnější, ale pojistku už nepřidali. Po hodině mohl osamocený Hromada opět po rohu zvýšit, ale mířil jen na rukavic brankáře. Z protiútoku po pravé straně udělili Západočeši a na zadní tyči dobíhající Bartůněk po minutě na trávníku vyrovnal na konečných 1:1. „Zápas nahoru dolů, s nešťastným koncem pro nás, kdy výborně zahráli Kuník a Zeman, který bohužel neproměnil pět minut před koncem tutovku na 2:1,“ litoval vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka. Z deseti exekutorů neuspěl jen Podráský ve druhé sérii, po jehož ráně se míč odrazil od břevna na brankovou čáru a ven.

Šutér Jirouš se loučil 106 gólem

Jen dvě mužstva udržela na podzim v řádné hrací době domácí neporazitelnost. Doubravka a Čížová. Nad sestavou Sokola opět visel velký otazník. Nakonec se v domácí rozlučce sešla ve slušné sestavě, kterou doplnili z okresního B-týmu Šlouf s Horníkem a další dva, Báca s Douchoněm, naskočili v proběhu druhé půle. Už ve 12. minutě se prosadil zblízka po Zahrádkově přihrávce z křídla loučící se 32letý kanonýr Martin Jirouš. Trefa s pořadovým číslem 106 byla jeho poslední za čtyři a půl roku v zelenobílém dresu Čížové. Mariánky dorazil krátce po přestávce ukázkovým obloučkem Majer a v 77. minutě se první divizní branky dočkal střídající „béčkař“ Báca, který zúročil Jiroušovu přihrávku do běhu a obstřelil vybíhajícího brankáře. V samém závěru hosté v oslabení upravili stav na 1:3.

Katovičtí si nepohlídali brankáře

Divizní nováček z Katovic hodlal zakončit parádní sérii domácí výhrou s Klatovy. Prestižní souboj pro trio Pavlovič, Bálek a Požárek, který v Klatovech působili, skončil smírně. Tentokrát se paní Štěstěna odvrátila od Katovických zády. Výtečný brankář Klatov Jaroslav Rojík sehrál hlavní roli sobotní derniéry. Pochytal všechny šance domácích, nestačil jen na Kadulův obstřel šajtlí. V první minutě nastavení se vydal z branky na trestný kop do soupeřovy šestnáctky a ovázanou hlavou (po nepříjemném souboji byl ošetřován) prodloužil míč do Hajduškovy sítě. „Je to zklamání, přestože jsme nepodali úplně nejlepší výkon, měli jsme získat tři body a vedení udržet. Nedařilo se nám ani v penaltách, v nichž jsme nevyužili mečbol,“ hodnotil trenér Šroub, jehož tým přezimuje pátý. „Celkově hodnotím podzim jako veleúspěšný a na kluky jsem hrdý,“ dodal.

 

Výsledky 15. kola divize A

SK Petřín Plzeň - SK Dynamo Č. Budějovice B 1:5 (0:2)

Góly: 65. Černý - 3. Kladrubský, 26. a 47. Šplíchal, 56. Lindák, 77. Bouguetouta. Rozhodčí: Coufal - Šmat, Jati. Delegát: Bláha. ŽK: 1:0 (Hrabačka). Diváků: 100.

FK Jindřichův Hradec 1910 - FC Rokycany 3:1 (1:1)

Góly: 32. Toman, 80. (pen.) a 85. Janák - 30. Sadílek. Rozhodčí: Kvaček - Šimek, Eibl. Delegát: Židík. ŽK: 0:3. Diváků: 60.

TJ Sokol Čížová - FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (1:0)

Góly: 12. Jirouš, 52. Majer, 77. Báca - 88. Prokš. Rozhodčí: Zita - Depeš, Benedikt. Delegát: Chlaň. ŽK: 4:3 (Nečas, Mařík, Zahrádka, Báca – Nedbalý 2, Prokš). ČK: 0:1 (75. Nedbalý). Diváků: 77.

SK Senco Doubravka - FK Spartak Soběslav 1:1 (0:0), penalty 5:4

Góly: 65. Bartůněk - 50. Hromada. Rozhodčí: Starý - Gunitš, Cichra. Delegát: Košťál. Bez karet. Diváků: 100.

SK Otava Katovice - SK Klatovy 1898 1:1 (0:0), penalty 6:7

Góly: 75. Kadula - 90. (+1) Rojík (brankář). Rozhodčí: Nejedlý - Maiello, Vnuk. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:4 (Chylík, Kadula – Prančl, Mészáros, Janda, Tříska). Diváků: 485.


Konečná podzimní tabulka

Napsal(a) Redakce | Foto tvcom