Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

David Neužil nastřílel Lažišti dva hattricky

 
pátek, 15. listopadu 2019, 09:58

Útočník Lomu David Neužil zaznamenal v neděli po obědě do sítě Lažiště rekordních šest gólů a domácí mužstvo vyhrálo s nováčkem 7:1. Lomský snajpr se rázem vyšvihl do čela listiny střelců. Těžko mohl být za Muže 14. kola vybrán někdo jiný než právě David Neužil.

Aby někdo vstřelil v jednom utkání šest gólů, to tady dlouho nebylo. Duel proti Lažišti vám vyšel náramně. Asi byste byl hodně překvapený, kdybyste nebyl zvolený Mužem kola?
Už jsem jeden rozhovor poskytoval, takže ne že bych nebyl překvapený, ale očekávat se to asi dalo.

Zřejmě jste se v noci ze soboty na neděli dobře vyspal. Cítil jste už v neděli ráno po probuzení, že máte před sebou úspěšný den?
To asi ne. To, že se mi tak dařilo, je shoda náhod a především výsledek výborného týmového výkonu. 

Byla podpora od spoluhráčů výraznější než v jiných zápasech?
Hráli jsme dobře odzadu, naopak defenziva Lažiště tak kvalitní nebyla. Rozhodující byl výborný nástup do zápasu i do druhého poločasu, kdy jsme na soupeře vlétli a přejeli ho. Měli jsme mnohem víc šancí a výsledek odpovídal průběhu utkání.

Trenér Císař naznačil, že Lažiště nebylo zcela odevzdaným soupeřem a z brejků vám jeho hráči docela zatápěli...
Nějaké náznaky akcí tam ze strany Lažiště tam sice byly, většinou však končily před vápnem a do žádných vyložených šancí se hosté až na ten jeden gól nedostali. Kluci to vzadu odpracovali dobře. Třetí gól v síti soupeře nás uklidnil, a pak už jsme hráli to, co jsme potřebovali.

Z které branky jste měl největší radost?
Největší radost jsem měl z gólu na 3:1, který znamenal hattrick. Moji první střelu brankář vyrazil a já jsem pak udělal kličku jemu i obránci, který stál na čáře, a uklidil míč do brány.

V krajském přeboru Lom působí druhou sezonu. Tohle byl váš první hattrick?
Vzpomínám si na poslední podzimní utkání v minulé sezoně, kdy jsem dal tři góly Jankovu a vyhráli jsme tenkrát 3:0. To byl můj první hattrick a nyní jsem zaznamenal v jednom utkání hned dva.

Jak se cítíte jako aktuální král střelců?
Cítím se dobře, ale myslím si, že jsem si měl nějaké góly schovat na jiné zápasy. Když se daří a soupeře válcujete, góly se dávají snadno. Škoda, že jsem se lépe neprosadil v jiných duelech, kdy jsme to potřebovali víc.

Na začátku podzimu jste nastupoval v útočném tandemu s Jaroslavem Bosnyakem. Ten v posledních zápasech začínal pouze na lavičce a v útoku vám pomáhal především Jiří Rabiňák. Je to pro vás citelná změna?
V posledních době jsme trochu pozměnili systém, protože máme vepředu jen jednoho hrotového útočníka. Hrajeme na tři obránce a šest lidí se pohybuje v záložní řadě. Docela se to osvědčilo a funguje nám to. Chtěli bychom v tom pokračovat a hrát dál pěkný fotbal.

S čím půjdete do utkání v Blatné, které bude podzimní derniérou?
Pokaždé jdeme do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. S podzimem bychom se rádi rozloučili hezkým výkonem a ziskem tří bodů.

A máte nějaký osobní plán? Třeba udržet se na čele tabulky střelců?
Osobní plán nemám. Chtěl bych pomoci týmu k vítězství. Důležité je, abychom hráli dobrý fotbal a vyhráli jsme. Jestli budu po podzimu králem střelců já, nebo někdo jiný, to není důležité. Hlavně abychom zvítězili.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama