Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Kaplice zvítězily v závěru podzimu v Blatné

 
čtvrtek, 14. listopadu 2019, 10:09

V derniéře roku 2019 se Kapličandy představily na půdě posledního celku tabulky v Blatné. Hostující hráčky byly favoritkami a ze zápasu chtěly rozhodně vytěžit všechny tři body.

A také do zápasu vstoupily aktivně. Už ve druhé minutě po nahrávce od Veroniky Jedličkové zakončovala kapitánka Petříková, brankářka Chárová vyrazila její pokus na rohový kop. Domácí strážkyně tří tyčí přesto nedlouho poté kapitulovala.

V osmé minutě dokonale zafungovala sesterská spolupráce. Kateřina Jedličkové svou přihrávkou oslovila sestru Veroniku Jedličkovou, která dokázala překonat Chárovou, poslala Spartak do vedení a navíc se radovala z premiérové trefy v tomto soutěžním ročníku – 0:1.

Kapličandy byly aktivnějším týmem, ale jinak zápas příliš fotbalové krásy nepobral. I přes některé příležitosti se na skóre 0:1 v prvním poločase již nic nezměnilo a do kabin tak odcházely o gól spokojenější fotbalistky kaplického Spartaku.

V úvodu druhého dějství jako první zahrozila po nahrávce od Veroniky Jedličkové Petříková, ale svůj pokus mezi tři blatenské tyče nenasměrovala. Domácí hráčky se nevzdávaly a bojovaly o získání prvních bodů v sezóně. A o poznání blíže jim byly v pětašedesáté minutě, kdy dokázala brankářku Klomfarovou překonat zkušená Petra Klásková – 1:1.

Blatenské fotbalistky se nakonec nedočkaly. Jedenáct minut před koncem trefila tři body pro kaplický Spartak druhým gólem v zápase po přihrávce Petříkové Veronika Jedličková – 1:2. Kapličandy se díky tříbodovému zisku posunuly na průběžné třetí místo tabulky, fotbalistky Blatné se krčí bez bodů na posledním místě.

TJ Blatná – FK Spartak Kaplice 1:2 (0:1)

Branky: 65. Klásková – 8. a 79. V. Jedličková. Rozhodčí: Dunovský – Hornát, Fous. Bez karet. Diváků: 30.

Blatná: Chárová – Honnerová, Fialová, Klásková, Němejcová, Šebková, Mlíčková, Tomanová, Křivancová, Kubešová, Divišová. Střídaly: Vaněčková, Majerová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Tošilová, Chvalová, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Petříková, V. Jedličková. Střídaly: Straková, Kr. Litvanová, Michalicová.

 

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec