Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovany vítězstvím v S. Ústí udržely podzimní prvenství

 
středa, 13. listopadu 2019, 22:33

K poslednímu mistrovskému zápasu zajížděly borovanské ženy na hřiště soupeřek do Sezimova Ústí. Domácí nastoupili do zápasu pouze v deseti, ke konci prvního poločasu odstoupila hráčka pro zranění a tak zbytek utkání dohrávali o devíti. Přesto bojovali a zápas dohráli. Hosté by v případě vítězství přezimovali v tabulce na prvním místě.

Hostující hráčky začaly proti oslabenému soupeři dobře a už ve 4. minutě Benedová našla mezi obranu nabíhající Vyslužilovou a ta byla důraznější než brankářka Majerová – 0:1. V 15. minutě našla Šlapanská ve středu hřiště volnou Vyslužilovou, Benedová však míč po její přihrávce poslala nad branku. Domácí se dostali před branku hostí až ve 26. minutě. Lehejčková faulovala na levé straně u postranní čáry, ale centrovaný míč Mackové sama odvrátila do bezpečí.

Borovanské hráčky se neustále snažily kombinovat a přicházely i brankové příležitosti. Ve 30. minutě Vyslužilová našla rozběhnutou Benedovou, její sólo zmařila Majerová. Za dvě minuty vychytala i sólový nájezd Michálkové. Hostům se nedařilo zvýšit ani po rohovém kopu Vyslužilové ve 38. minutě, Besedová mířila hlavou nad branku. Zvýšit vedení se povedlo až za dvě minuty. Vyslužilová opět našla na velkém vápně za obranu nabíhající Benedovou a na její přesnou střelu k tyči brankářka Majerová nedosáhla – 0:2. Hosté mohli zvýšit vedení ještě v poslední minutě prvního poločasu. Benedová postupovala sama na Majerovou, přihrála ještě zcela volné Kubíčkové, míč ale minul branku.

Na začátku druhého dějství se ke střele z 20 metrů odhodlala domácí Hliňáková, brankářka Konopová se překvapit nenechala. Hosté postupně domácí přehrávali a vytvořili si hodně brankových příležitostí. Ve 49. minutě mířila Kršíková nad branku, za tři minuty Vyslužilová vedle branky. Po dalších kombinačních akcích se proti brankářce Majerové v sólových únicích neprosadila Benedová, Michálková, Vyslužilová (na snímku s Pěchovou) ani Kubíčková.

Domácí se soustředili víceméně na bránění a hostům se nadále nedařilo překonat nejlepší hráčku domácích, brankářku Majerovou. V 70. minutě vychytala sólo Vyslužilové, za tři minuty Michálkovou, v 82. minutě ji nepřekonala střelou z vápna Sivá a v 85. minutě znovu vystihla střelu Michálkové. Diváci se další branky už nedočkali a potleskem ocenili statečně bojující domácí hráčky. Hosté si tak připsali do tabulky všechny body a přezimují na prvním místě.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Calofrig Borovany 0:2 (0:2)

Branky: Vyslužilová, Benedová.

S. Ústí: Majerová - Mrzenová, Macková, Šalátová, Flekalová, Pěchová, Hliňáková, Šimáková, Hospodářská, Tichá, Stejskalová.

Borovany: Konopová - Kršíková, Besedová, Hurdálková, Benedová, Lehejčková, Vyslužilová, Sivá, Šlapanská, Kováčová, Michálková, Káplová, Kubíčková, Zemanová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany