Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pechočova kanonáda odrovnala Ševětín

 
středa, 13. listopadu 2019, 17:40

Domácí nastoupili k poslednímu utkání s velkým odhodláním vylepšit si vítězstvím své postavení v tabulce. Přispěl k tomu i fakt, že správce promptně připravil ke hře místo podmočeného starého hřiště, hrací plochu v revitalizovaném městském areálu s úplně novým trávníkem. Všichni domácí doufali, že bude platit „do třetice vše dobré“ a po remíze při otevření, porážce od Bernartic, konečně zvítězí. Toto přání začalo domácí mužstvo nekompromisně naplňovat a hosty od počátku přehrávalo.

Již ve 4. minutě to bylo 1:0, když Koláček vybojoval míč, předal jej rychlonohému Matěji Šachlovi, který obešel obránce a namazal před branku Pechočovi, který začal „destrukci“ soupeře. V 5. minutě 2:0 – Bouchal vyvezl míč za půlku, prohodil jej Bambulemu, který se proháčkoval přes dva obránce a z hranice šestnáctky levou nohou zakončil. Až v 10. minutě se osmělili i hosté a prvně ohrozili domácí branku, když Hájek našel vlevo brány relativně volného Suchana, který ale bránu netrefil. V 15. minutě po postupné kombinaci Matěje Šachla, Kandla a nahrávce Pechoče vystřelil David Mlýnek, kterého vychytal Novotný.

V 18. minutě Ševětín z nevinné akce snížil na 2:1, když Sedláček využil nedorozumění stoperů při odkopu a prostřelil Kotáska. Domácí nenechali soupeře nadechnout k nějakému tlaku, byli pořád aktivnější a zahrávali dvakrát nebezpečné trestné kopy. Ve 26. minutě už opět udeřili, když odkopnutý míč pohotově vrátil za obranu Shýbal a nabíhající Pechoč už věděl co s ním 3:1.

Za další tři minuty bylo domácím ještě lépe, když stoper Kándl obětavě vypíchl míč na Davida Mlýnka, který v ponechané výhodě vyvezl míč, prohodil jej Pechočovi, který si trochu pohrál s obranou a završil hattrick 4:1! Zajímavá byla ještě 35. minuta, kdy Kotásek vyhodil míč do poloviny Matěji Šachlovi, ten opět zatáhl míč přes obránce narazil jej Kandlovi, jehož střelu bravurně vyrazil na roh Novotný. Nakonec byly tři a velmi nebezpečné, což se líbilo divákům. Domácí tým trochu podlehl sebeuspokojení a hosté začali „vystrkovat drápky“ a byl vidět zejména Melichar. V 37. minutě vyslal propagační střelu na Kotáska Sedláček, ve 43. minutě Melichar sám před brankou jen trefil Kotáska a konečně v poslední akci prvního poločasu našel Melichar před brankou úplně volného Kupce, který snížil na 4:2.

Diváci viděli deset gólů

Druhý poločas začali aktivněji domácí a i přes chladné počasí, vykouklo i sluníčko. V 48. minutě tvrdě vystřelil z trestného kopu Bambule, Novotný vyrazil míč před bránu, ale Shýbal dorážel hlavou míč nad. Padesátá minuta ovlivnila další průběh, když po hrubém faulu oceněném druhou žlutou kartou byl vyloučen Sedláček. Zraněný Brtna musel odstoupit a následovala oboustranně nervózní desetiminutovka se zbytečnými fauly i osočováním.

Uklidnění přišlo v 60. minutě, když Bambule vyvezl míč, přibral do kombinace Shýbala a Davida Mlýnka, který předložil míč před branku Pechočovi a ten zatloukl „čtvrtým hřebíčkem“ na 5:2. V 66. minutě chytal dlouhý nákop do vápna Kotásek, kterému míč při kolizi se Shýbalem vypadl. Melichar na štěstí pro domácí netrefil prázdnou branku. V 74. minutě se opět měnilo skóre, což způsobil opět Pechoč, který zakončil povedenou akci Davida Mlýnka a stopera Kándla, který mu dal míč z brankové čáry před branku na 6:2.

Zápas se blížil ke konci, ale domácí byli stále aktivní a drželi míč i za cenu rozehrávky do stran i s brankářem. V 81. minutě rozehrál na vlastní polovině míč Bambule na Koláčka, který dlouhým nákopem poslal míč vpravo na vystřídavšího Burdu, který po zpracování poslal od postranní čáry prudký centr po zemi a ten na zadní tyči ve skluzu dorazil na 7:2 agilní David Mlýnek. Z domácích spadla obava ze ztráty bodů a hráli až lehkomyslně a tak v 86. minutě přihlíželi perfektně zahranému trestnému kopu Hájka, na který naskočil jedině Šachl a upravil na konečných 7:3 pro SK Lišov.

Spokojení domácí příznivci kvitovali, že díky volnému vstupu v posledním utkání podzimu viděli 10 gólů zdarma, aplaudovali nejen nové střelecké hvězdě, ale i oběma mužstvům za předvedený výkon.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Podařil se nám vstup do zápasu, kdy jsme hráli aktivně a dali rychlé branky. Povedl se i vstup do druhého poločasu, kdy další branky nás uklidnily, zbytek zápasu jsme již kontrolovali. Střelecky zářil Libor Pechoč, jenž dal 5 branek.“

SK Lišov – SK Ševětín 7:3 (4:2)

Branky: 4., 26., 29., 60. a 74. Pechoč, 6. Bambule, 81. D. Mlýnek – 18. Sedláček, 45. Kupec, 87. Šachl. Rozhodčí: Vican – Jarolím, Saidl. ŽK: 3:4 (Brtna, Pechoč, Formánek – Šachl, Chmel, Sedláček 2). ČK: 0:1 (52. Sedláček). Diváci: 120.

Lišov: Kotásek – Koláček, Kándl J., Bambule, Brtna (57. Formánek) – Shýbal, Mlýnek D., Bouchal, Šachl Matěj (77. Burda) – Kandl, Pechoč. Trenér Beneda Jiří

Ševětín: Novotný – Sváta, Šachl, Dvořák, Chmel (86. Beznoska), Suchan (72. Syrovátka), Hájek, Kupec, Švejda (46. Chovanec), Melichar, Sedláček.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama