Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kádr FC MAS Táborsko se hemží reprezentanty

 
úterý, 12. listopadu 2019, 21:12

V současném kádru třetiligového týmu FC MAS Táborsko jsou minimálně tři reprezentanti.

Ahmed Al Sarori pravidelně jezdí na srazy s reprezentací Jemenu. Tu čeká od 14. listopadu série zápasů (kvalifikace MS a Pohár národů Perského zálivu) s Palestinou, Singapurem, Katarem, Kuvajtem, Ománem, Irákem, Saudskou Arábií, Uzbekistánem, proto ho diváci neuvidí v posledním domácím zápase FCT.

Své povinnosti si po skončení podzimní čísti soutěži odbydou také hráči Emmanuel Tolno a Cheick Oumar Conde, kteří vyrazí reprezentovat Guineu na Africký pohár v týmu U20. V týmu se navíc pohybuje řada hráčů, kteří mají za sebou řadu startů v mládežnických reprezentačních výběrech: Zbyněk Musiol , Martin Kučera, Adam Zadražil, Václav Penc, Mikuláš Jáša, Šimon Pecháček.

Táborskem prošli také hráči, kteří dnes hrají za národní tým ČR nebo nastupují v Lize mistrů. V české reprezentaci se uchytil Lukáš Kalvach, odchovanec olomouckého fotbalu a nyní hráč Viktorie Plzeň, který strávil v FC MAS Táborsko sezonu 2016/2017 na hostování, aby se připravil pro mužský fotbal. V dresu FCT nastoupil v 26 zápasech včetně poháru MOL Cup. „Když vidím výkony Lukáše, věřím, že časem si vykope zahraniční angažmá a budeme ho sledovat v jedné z pěti nejprestižnějších evropských soutěží,“ míní ředitel klubu Josef Holub.

Dres Traorého na plese

Neskutečný fotbalový progres zaznamenal Ibrahim Benjamin Traoré, hráč, který v ČR začínal v dresu FC MAS Táborsko. Odtud, přímo z „lesního“ stadionu Soukeník, to dotáhl do reprezentace Pobřeží Slonoviny, kde se potká s hráči z anglické Premier League. „Je to obrovský úspěch hráče, který se postupnými kroky dostal až na nejvyšší úroveň. Všem lidem okolo FCT, který se o něj starali, patří poděkování, a když viděli jeho výkon na hřišti slavné Barcelony, mohli být pyšní. Fanoušci FCT a Slavie se mohou těšit na klubový ples, protože právě příští rok v lednu budeme dražit jeho dres z Ligy mistrů," uvedl ředitel klubu Josef Holub.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle