Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník se stal podzimním půlmistrem, Neužil sestřelil Lažiště šesti zásahy!

 
neděle, 10. listopadu 2019, 17:53

Obhájce Olešník si dopředu zajistil vítězství v první polovině krajského přeboru, když doma nedal šanci Čimelicím. Druhý Protivín totiž nečekaně prohrál u srdnatě bojujícího Oseku. Třetí Č. Krumlov udolal Blatnou, která dohrávala bez třech vyloučených a dokonce v sedmi v poli skórovala. Dražice zachraňovaly bod v derby s béčkem Táborska v přesilovce v závěrečné minutě. O střelecký rekord poslední doby se zasloužil lomský útočník David Neužil, který nastřílel Lažišti půltucet branek a rázem se vyhoupl do čela tabulky kanonýrů!

Olešník doma ani jednou nezaváhal

Rozjetý Olešník si do třetice vystřílel vysoké vítězství. Doma se kvůli magnetu I. A třídy v nedalekém Týně představil už v sobotu dopoledne. Do přestávky si úřadující mistr vytvořil dvougólový náskok zásluhou Dudka a Totha, jemuž poslední zápasy vyšly střelecky. „Od nás to byl dobře odehraný zápas. Kdybychom proměňovali všechny šance, mohlo být do poločasu rozhodnuto,“ uvedl olešnický kouč Roman Chlumecký, jehož potěšila další nula na kontě obrany. „Olešník podnikal nebezpečné brejky a byl na rozdíl od nás produktivní, povedlo se mu ještě dvakrát skórovat. Herně jsme zejména ve druhé půli nebyli horším týmem, ale v řešení útočné fáze byl mezi oběma týmy velký rozdíl,“ poznamenal čimelický trenér Rostislav Grossmann k druhé polovině, v níž se dvakrát prosadil Lafata. Podzimní půlmistr neztratil v sedmi domácích duelech ani bod. Podzim zakončí v Třeboni.

Neproměněná penalta stála Táborské vítězství

Dražicím připravil los další okresní derby, ale zatímco uplynulý duel v S. Ústí měl po přestávce jednoznačný průběh, zápas s táborskými mladíky byl náročný a napínavý až do konce, v němž se nakonec rozhodovalo o dělbě bodů. Kdo ze stovky diváků dorazil o něco později, přišel o dva úvodní góly na obou stranách. Už ve druhé minutě skóroval do prázdné branky Kromka, za stejný čas vyrovnal zblízka po Bouchalově přihrávce nejlepší táborský střelec Radosta. Po půl hodině a přesném centru Mischnika naklonil misky vah na hostující stranu Římanek. Přestřelka pokračovala po přestávce, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. Po osmi minutách dorovnal za domácí důrazný Novotný, avšak za deset minut hosté zase vedli po výstavní ráně Jansy. V 77. minutě musel předčasně do sprch vykartovaný Jáša. Drama gradovalo v závěru. Táborští mohli definitivně pojistit náskok tři minuty před koncem, kdy získali výhodu penalty za faul. Jenže Šteflovu střelu vytěsnil Baka na tyč. Trest přišel v nastavení, odražený míč poslal za Novákova záda střídající Mareš a stanovil remízu 3:3.

Osek skolil Protivín ze standardek

Druhý Protivín přijel do Oseka ověnčen jedenáctizápasovou sérií bez hořkosti porážky a samozřejmě vzbuzoval respekt. „Protivín je v současné době kompaktní a sebevědomé mužstvo a úspěch s ním může přijít jen po týmovém a zodpovědném výkonu. K tomu jsme dokázali eliminovat jejich útočnou sílu. Díky tomu se hrálo poměrně svižné a vyrovnané utkání,“ řekl k utkání s favorizovaným soupeřem domácí kormidelník Jaroslav Voříšek. V 15. minutě střela J. Říského po zatažení Hosnedla trefila pouze gólmana, ve 27. minutě Hosnedl v samostatném nájezdu netrefil bránu. „Naši výhru rozhodly standardní situace,“ zdůraznil Voříšek. Ve 33. minutě zatočil přímý volný kop z levé strany na přední tyč D. Říský. V 63. minutě po rohovém kopu trefil dobře postavený Blatský. „Šance Protivína jsme několikrát hasili na poslední chvíli. S tak kvalitním soupeřem si výhry ceníme, díky přístupu a předvedenému výkonu jsou získané body zasloužené,“ cenil si osecký lodivod.

Blatná dohrávala bez tří vyloučených

V minulé sezoně Blatná v Č. Krumlově zvítězila překvapivě 2:0 a slibný výsledek držela i po roce. Čtvrt hodiny před koncem byl stav 2:2. I když Krumlovští spalovali v první půli šanci za šancí a už po třinácti minutách vedli 2:0 góly Svobody a Nováka. „Po půlhodině jsme byli zralí na ručník, valil se na nás jeden útok za druhým, domácí nám přesto vstřelili jen dvě branky ze standardek, z trestňáku a z penalty. Když jsme se trochu probrali, dostali jsme se do třech slibných situací a jednu z nich Kůst proměnil,“ sdělil asistent Blatné Roman Remeš. Po přestávce několikrát podržel hosty brankář Chlanda. „Krumlov měl mírnou převahu, ale ze hry by nám asi branku nedal. Z jedné brejkové situace jsme ale vyrovnali Sedláčkem a hned z další akce jsme mohli jít dokonce do vedení, tam domácí podržel jejich brankář,“ viděl Remeš. Klíčový okamžik přišel v 76. minutě, kdy se po druhé nařízené penaltě nechali zbytečně vyloučit Kůst s Motykou. Po proměnění Tauberem se přidal s kritikou rozhodčího i Sýkora a Blatenských najednou zbylo v poli jen sedm! Trojnásobnou přesilovku domácí zužitkovali Růžičkou a v nastavení střídajícím Filipem, na 3:4 překvapil Trnku z dálky Nový. Po zaváhání Protivína poskočili slavojáci na druhé místo, Blatná už sedm kol nebodovala. 

Rudolfov otáčel s Třeboní během čtyř minut

O hodně se hrálo v neděli dopoledne mezi dvěma celky ze suterénu. Třeboňští minule ukončili sedmizápasovou sérii bez skalpu soupeře, Rudolfov si potřeboval vylepšit mizernou domácí bilanci jediné výhry. „Do zápasu o šest bodů se sousedem v tabulce jsme vstoupili dobře a přicházely i příležitosti, jenže postupně Navrátil, Holzepl ani Matoušek nedali, na druhé straně chybělo málo Šindelářovi,“ popsal průběh prvního poločasu trenér hostujícího Jiskry Karel Kladenský, jehož tým měl tenhle duel slušně rozehraný. „Po změně stran byli aktivnější zase domácí, ale do vedení jsme šli my, když se prosadil Průcha. Uběhla desetiminutovka a prohrávali jsme po penaltě Pouzara a kolmé akci dvojice Šindelář – Sládek. Ke konci mohl srovnat Matoušek, ale domácí gólman vytasil pěkný zákrok,“ uvedl důležité momenty druhé půle. „Je velká škoda, že jsme neudrželi dobrou hru z první půle, protože tento zápas se dal vyhrát, a to hodně zamrzí,“ litoval Kladenský bodové ztráty.

Milevsko s nováčkem potvrdilo formu

Vzduchotechnici jsou v laufu a pocítil to i poslední celek tabulky. Sezimovoústečtí sice rychle otevřeli skóre Petrem Sazmou, který se trefil hlavou po trestném kopu, ale to bylo také jediné, čím mohli potěšit trenéra Milana Bartesku, který mimořádně prohrál se svými týmy oba víkendové zápasy (vedoucí Želeč doma podlehla v I. B Plané n. Lužnicí 0:4). Za půl hodiny nejlepší klubový střelec Milevska Hadáček strhnul vedení na stranu domácích. Po přestávce už se odehrávala jednoznačná partie Milevska, které trestalo naivní chyby ústecké obrany. Další dvě branky přidal Barda a pátou přidal sedm minut před koncem stoper Vakoč, jemuž ideálně přihrával o patnáct let mladší Kálal. Svěřencům Miroslava Strnada se povedla nejen domácí rozlučka, ale celá druhá polovina podzimní části, v níž nenašli přemožitele (8x) a zásluhou toho se oproti předcházejícím nevydařeným podzimům drží na výborné páté příčce.

Čtvrtý Lom Neužilem přepisoval statistiky

Útočník Lomu David Neužil sestřelil Lažiště šesti brankami a zajistil týmu drtivé vítězství 7:1 a s celkovými 17 góly je nejlepším střelcem první poloviny KP. Na táborské Svépomoci, které je druhým rokem domácím stánkem Lomu, dnes přepisovali historii, a to nejen půltuctem Neužilových branek. Mužstvo dosáhlo rekordní výhry a první Neužilův gól byl zároveň stým během jednaapůlletého v přeboru! Lažiště krátce po pauze snížilo Sedláčkem na 2:1, ale pak spustil gólostroj Neužil, jemuž na druhý hattrick v zápase stačila necelá čtvrthodinka! Čtvrtou trefu připojil Do Trung. „Když vyhrajete 7:1, nemůžete zápas hodnotit jinak, než velmi vydařený. Všichni hráči odehráli výborný zápas. Co bych chtěl vyzdvihnout, tak byl výkon Davida Neužila, který tento zápas proměnil ve svoji exhibici, když šest gólů dal a na sedmý přihrál. Jeho výkon byl opravdu neskutečný,“ smekl před Neužilovým výkonem asistent trenéra Lomu Lukáš Zeman.

Strakonice si odvezly z Jankova bod

Junior posílen o vítězství z minulého kola začal aktivně a nebojácně také v Precis aréně. Domácím byl více než vyrovnaným protivníkem a po menších šancích na obou stranách přišla první tutovka zápasu v 31. minutě. Po krásné kombinaci jí měl M. Šrámek, ale skvěle zakročil Hučík. Gólman Jankova se musel činit i v závěru poločasu proti tvrdé střele Mášky. Další gólovka Strakonic přišla po rychlém protiútoku a zakončení Němečka, ovšem Hučík byl vynikající a znovu svůj mančaft podržel. Až v závěru si vypracovali své dvě velké možnosti Jankovští. V 80. minutě po Smékalově vysunutí neuspěl v samostatném sólu Lovička a v 86. minutě svojí šanci zakončil jen do tyče Popelka. V Jankově se zrodila spravedlivá remíza. „Chtěli jsme se s domácím prostředím a našimi fanoušky rozloučit vítězně, ale podali jsme spíše podprůměrný výkon, kdežto Junior hrál velmi dobře. Musíme poděkovat Hůčovi, že nás v několika momentech podržel. Sami jsme mohli v závěru vstřelit vítězný gól, ale nepovedlo se. Junior si prohrát nezasloužil. Od nás jsem čekal energičtější výkon,“ hodnotil vedoucí týmu Jankova Petr Maxa.

 

Výsledky 14. kola krajského přeboru


FK Olešník - SK SIKO Čimelice 4:0 (2:0)

Góly: 16. Dudek, 40. Toth, 63. a 80. Lafata.

FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Blatná 5:3 (2:1)

Góly: 3. Svoboda, 13. (pen.) Novák, 80. (pen.) Tauber, 85. Růžička, 90. (+1) Filip - 41. Kůst, 67. Sedláček, 88. Nový. ČK: 0:3 (76. Kůst a Motyka, 80. Sýkora).

TJ Dražice - FC MAS Táborsko B 3:3 (1:2)

Góly: 2. Kromka, 54. P. Novotný, 90. Mareš - 4. Radosta, 32. Římanek, 64. Jansa. ČK: 0:1 (77. Jáša).

TJ Osek - FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 33. D. Říský, 63. Blatský.

SK Rudolfov - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 70. (pen.) Pouzar, 74. Sládek - 64. Průcha.

TJ Sokol Lom - FK Lažiště 7:1 (2:0)

Góly: 10., 32., 54., 66., 68. a 79. (pen.) Neužil, 64. Do Trung - 50. M. Sedláček.

FC ZVVZ Milevsko - Sokol Sezimovo Ústí 5:1 (2:1)

Góly: 15. a 37. Hadáček, 48. a 63. (pen.) Barda, 83. Vakoč - 8. Petr Sazma.

SK Jankov - FK Junior Strakonice 0:0

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Daniel Pekař, Michaela Mikešová
 


 

Reklamní sdělení

Reklama