Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec sahal v Mariánkách po vítězství

 
neděle, 10. listopadu 2019, 14:04

Na štreku čítající téměř 240 kilometrů se v sobotu vydali fotbalisté FK Jindřichův Hradec 1910. V lázeňském městě je čekalo osmé venkovní střetnutí, v němž konečně hodlali bodovat. Nechybělo málo a odváželi si domů tolik potřebné vítězství.

Začátek utkání byl jednoznačně v režii domácího týmu, hosty nepustili z jejich poloviny, výsledkem tlaku byla už v 8. minutě vedoucí branka Nedbalého. Hradec se pomalu dostával do hry a v 19. minutě přišla první šance, Toman z přímého kopu trefil tyč. To už hra byla naprosto vyrovnaná s jedním rozdílem, šance si vytvářeli pouze hosté.

V další velké šanci se opět objevil Toman, který po skvělé přihrávce postupoval sám na brankáře, ten ho však vychytal. Podobná možnost se opakovala ještě jednou se stejným výsledkem. Do konce poločasu nevyužili další možnosti Janák a Králíček.

Do druhé části vstoupili hosté nabuzeni s výsledkem pohnout na vlastní stranu, měli výraznou převahu, bylo jich celé hřiště. Kvalitní a aktivní hrou nepouštěli Západočechy do brejkových akcí.

Domácí šli do desíti

Nakonec z aktivity Jihočechů přišly dvě branky Martina Janáka. Nejprve se Škoda individuálně prosadil ve velkém čtverci, předložil Janákovi a ten se nemýlil. Druhý gól padl po střele Scoarnece z hranice vápna a Janák dorážel vyražený míč do branky. Po zaslouženém obratu a po krásné akci postupoval sám na brankáře Kubín, toho však fauloval stoper Ruda a viděl červenou kartu.

Přesilovka ještě umocňuje tlak Hradeckých, domácí zhuštěná obrana však odolávala, hosté měli problém se znovu prosadit. Bohužel nezvládli konec utkání, z ojedinělé příležitosti se domácí dostali v 84. minutě k odraženému míči a krásnou dalekonosnou střelou Kořistky vyrovnali.

Do penalt šli Hradečtí frustrovaní, domácí v euforii a v této loterii proměnili všechny pokutové kopy. Za hosty nedal Scoarnec a opět jako před týdnem místo třech bodů mají pouze jeden.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Dnes jsme odehráli velmi dobré utkání a za výkon musím kluky pochválit. Podali velmi kvalitní a sympatický výkon, podpořený bojovností a hlavně efektivní kombinací a držením míče. Škoda že jsme bohužel nezvládli konec utkání a o vítězství přišli naprosto zbytečně. Doufám, že se dostáváme z bahna, v kterém jsme byli, ale určitě nepůjde hned vše tak, jak bychom si představovali, i proto musím svůj tým pochválit.“

FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Jindřichův Hradec 1910 3:2 (1:0), penalty 5:4

Góly: 8. Nedbalý, 84. Kořistka - 62. a 77. Janák. Rozhodčí: Kastl - Kubec, Šálková. Delegát: Walter. ŽK: 2:2 (Pěček, Cinkanič – Scoarnec, Votava). ČK: 1:0 (72. Ruda). Diváků: 80.

J. Hradec: T. Cettl – Blažek, Völfel, Votava, Škoda – Králíček (78. Abderrabi), Scoarnec, D. Cettl (60. Kubín), Jindra, Janák – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Janák, Jindra, Škoda

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák