Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Netolice přezimují na čele o dvanáct bodů. Čkyně padla v derby se Strunkovicemi. Želeč utrpěla debakl

 
sobota, 9. listopadu 2019, 20:44

Netolice výhrou v Dolním Dvořišti zvýšily náskok na čele skupiny A již na dvanáct bodů. Větřní zvítězilo v Loučovicích a je druhé. Frymburk po domácí prohře s Chvalšinami klesl na poslední místo. Vedoucí Strunkovice (sk. B) mají na svého pronásledovatele ze Čkyně, s nímž vyhrály před 200 diváky na jeho trávníku, již čtyřbodový náskok. Želeč prohrála vysoko s Planou nad Lužnicí, přesto zůstává na prvním místě skupiny C. Sepekov osmá výhra v řadě vynesla již na druhé místo, tentokrát to odnesly Větrovy. Suchdol přezimuje na první příčce tabulky. Na záda mu dýchá skvělý nováček z Neplachova. Poslední Ledenice poprvé v novém domácím trávníku porazily Třebětice a přiblížily se svým sousedům u dna tabulky na dva body.

Netolice jasně kralují ve své skupině. Jakub Varyš nejlepším střelcem krajských soutěží

V 1. B třídě, skupině A, vedoucí Netolice vyhrály na hřišti v Dolním Dvořišti a na druhé Větřní mají dvanáctibodový náskok. Autorem čtyř gólů byl Jakub Varyš a s 24 góly se stal nejlepším střelcem podzimní části soutěží v kraji. Větřní vyhrálo v Loučovicích a z pátého místa poskočilo na druhé. Třetí je Sedlec, který přenechal na domácím trávníku všechny body Dřítni, po poločasovém vedení zásluhou trefy Milana Peška rozhodly ve druhém poločasu o vysoké výhře hostů čtyři zaznamenané góly. Frymburk prohrál s Chvalšinami gólem Jiřího Fice v 51. minutě a přezimuje na posledním místě tabulky. Hrdějovice vedly nad Boršovem nad Vltavou až do 88. minuty a vypadalo to na tříbodový zisk, avšak vyrovnávací gól Filipa Pokorného rozhodl o dělbě bodů. V utkání udělil rozhodčí 10 žlutých karet.

Zlatá Koruna přenechala za bezgólovou remizu bod Kamennému Újezdu. V jediném nedělním utkání vyhrála trhovosvinenské rezerva nad rezervou Roudné, když otáčela výsledek. Po poločasovém vedení hostů vyrovnal skóre utkání Petr Kvasník na počátku druhé půle. Hosté ale Ladislavem Nekvindou, v pořadí jeho druhým gólem v utkání, šli opět do vedení. Za domácí pak otáčel skóre svou druhou a třetí trefou Jakub Kostohryz (jinak autor hattricku) a zajistil tři minuty před závěrem jejich výhru.

Strunkovicím se povedl závěr podzimu a mají na Čkyni již čtyřbodový náskok

Ve skupině B v utkání kola dvou nejvýše postavených mužstev tabulky vyhrály Strunkovice nad Blanicí ve Čkyni dvoubrankovým rozdílem. V úvodních osmnácti minutách nastřílely svému soupeři tři góly a utkání bylo v podstatě rozhodnuté. Za domácí korigoval výsledek až deset minut před závěrem střetnutí vlastencem Ivan Šimčík. Strunkovice mají na svého soupeře již náskok čtyř bodů díky dvěma výhrám v posledních dvou kolech (na rozdíl od Čkyně, která v nich, do té doby bez ztráty bodu, prohrála) a zaslouženě přezimují na vrcholu tabulky. Střelské Hoštice navázaly na solidní výkony a jako nováček soutěže obsazují krásné třetí místo. Porazily Kestřany díky dvěma gólům Davida Šefčíka.

Sedlice o gól vyhrály s Dražejovem, dvěma góly v rozmezí čtyř minut otočily skóre zápasu. Ten vítězný vsítil v 84. minutě Prokop Vaněk, přitom ještě deset minut před závěrem utkání se svým soupeřem o gól prohrávaly. Dva góly domácích zaznamenal Jan Petráš a u Dražejova pak Václav Křivanec. Bělčice smetly sedmi trefami Husinec, dvakrát rozvlnili síť kapitán mužstva Karel Hanzlík a Jakub Houda. Stachy se výhrou nad oseckou rezervou bodově posunuly již do klidného středu tabulky. Dva góly zaznamenal Jan Pešl. Jejich soupeř je poslední a ztrácí na třináctý Husinec tři body. Vacov vyhrál o gól nad Volyní, když rozhodnutí padlo až tři minuty před závěrem a autorem gólové trefy byl Antonín Bujok. Cehnice se výhrou nad prachatickou rezervou odpoutaly v tabulce od poslední dvojice.

Sepekov je druhý díky osmé výhře v řadě

Ve skupině C vedoucí Želeč utrpěla nečekaně vysokou prohru na domácím trávníku s plánským Sokolem. O výhře v utkání rozhodli hosté v průběhu úvodní půlhodinky, kdy favoritu nasázeli tři góly. Čtyřgólovou prohru stanovil sedm minut před závěrem zápasu Jiří Pospíchal. Planá nad Lužnicí se posunula na třetí post tabulky. Největší radost svým příznivcům dělal v podzimní části soutěže Sepekov. Ten pokračoval v obdivuhodné sérii a na svém kontě má již osm výher v řadě!! Tato úžasná zápasová bilance je vynesla již na druhé místo v tabulce s pouhou dvoubodovou ztrátou na vedoucí Želeč. Velkou zásluhu na stabilizaci a pohodě v mužstvu má návrat zkušeného odchovance Martina Petra z Milevska a příchod zkušeného milevského gólmana Michala Horka, který po dvou letech opět nazul kopačky. Tentokrát to odnesly na svém trávníku Větrovy, na pěti gólech se podíleli dvěma trefami Lukáš Hadáček a Martin Tupý.

Hradiště zklamalo své příznivce, ti určitě očekávali na domácím trávníku další gólovou parádu svých hráčů a nebyli jistě nadšeni jednogólovou porážkou od Chotovin. Jediný a vítězný gól zaznamenal ve 23. minutě hry Jaroslav Vrhel. Hradišťští nevyužili ani pětadvacetiminutové přesilovky, kdy byl hostům vyloučen Radim Plecitý.  Mladá Vožice porazila Chyšky a je v tabulce pátá. Právě Chyšky, které byly na počátku soutěže velmi kvalitním týmem a vyhrávaly. V posledních zápasech se jim přestalo dařit a v tabulce přezimují až na sedmém místě. Jsou určitě rády, že jim již podzimní část soutěže skončila.

Rezerva Milevska přidělila pět kousků Božeticím na jejich hřišti, Ty se celý podzim neuvěřitelně výsledkově trápí a jsou v tabulce předposlední. Za milevské mladíky dvakrát skórovali Šimon Kutil a Josef Jakeš. Řepeč-Opařany podlehly v posledním zápasu podzimní části soutěže Mirovicím a jsou s tříbodovým ziskem v tabulce jasně poslední. Kluky remizovaly se svým tabulkovým sousedem Březnicí. Domácí vedly gólem svého kapitána Miroslav Štěpána, avšak hostující kanonýr Karel Kubíček ml. po hodině hry vyrovnal a určil výsledek utkání.

Suchdol vyhrál v Dolním Bukovsku a potvrdil své postavení na čele

Ve skupině D lídr ze Suchdola nad Lužnicí porazil Dolní Bukovsko na jeho trávníku a přezimuje na prvním místě výsledkové tabulky. Asi největší překvapením soutěže v této skupině je nováček z Neplachova, ten si výhrou v Buku zajistil skvělé druhé místo. Domácí sice v první poločasu vedli gólem Ondřeje Jasanského, hosté však zápas otočili v tom druhém góly Michaela Hrušky a Ondřeje Dvořáka a zajistili si výhru. Dobře hrající Studená vyprovodila ze svého hřiště pěti góly Lomnici nad Lužnicí. Autorem čistého hattrick v první půli byl hrotový útočník Libor Dvořák, který nastřílel v podzimní části soutěže 20 gólů a je druhým nejlepším kanonýrem v krajských soutěžích. Studená přezimuje na třetím místě.

Nová Bystřice porazila Slavonice a posunula se na čtvrté místo před Kardašovu Řečici. Dva góly zaznamenal jejich šutér Jiří Havel. Kardaška prohrála na hřišti třeboňské rezervy v Břilicích a pohoršila si v tabulce o jedno místo. Je pátá. Mladé přidělilo tenisového kanára českovelenické Lokotce. Dvěma trefami se o to nejvíce přičinil Tomáš Linhart. Ledenice při podzimní premiéře na svém novém trávníku zdolaly Třebětice. Jsou v tabulce sice poslední, ale v jarní části soutěže je čeká dvanáct zápasů před svým publikem a ztráta na konci tabulky není zas tak velká, aby měly v jarní části sezony velké problémy.


VÝSLEDKY 1. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Hrdějovice – FK Boršov nad Vltavou  1:1 (1:0)
Branky: 28. Ridvan – 88. Pokorný.
Rozhodčí: Kocina – Švec, Gažák. ŽK: 6:4 (Havel, Miklík, Nedorost, Bohoněk, Boček, Kukačka – Fessl, Křemen, Pokorný, Řežáb). Diváků: 45.

SK Sedlec – TJ Dříteň  1:4 (1:0)
Branky: 32. Milan Pešek – 55. Tom. Kovařík, 63. Klimeš, 68. (pen.) Pojer, 81. Lukáš Koudelka.
Rozhodčí: Ovčáček – Hora, Kotnauer. ŽK: 1:1 (Koch – Lukáš Koudelka). ČK: 1:0 (58. Milan Pešek). Diváků: 60.

SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Kamenný Újezd  0:0
Rozhodčí: Picka – Rous, Vávra (N). ŽK: 2:1 (Liška, Kališ – Průdek). Diváků: 50.

Vltavan Loučovice – SK Větřní  1:3 (1:0)
Branky: 20. Šíma – 58. Rud. Weinhard, 66. Patrik Podskalský, 71. Gutheis.
Rozhodčí: Bezpalec – Adamovič, Večerník. ŽK: 2:2 (Žák, Toman – Kotlár, Gutheis). Diváků: 100.

FK Dolní Dvořiště –1.FC Netolice  1:7 (0:5)
Branky: 79. Štifter – 11., 14., 28. a 59. Jakub Varyš, 7. Janda, 35. Fux, 83. Volf.
Rozhodčí: Vejčík – Holub, Kemény. ŽK: 1:0 (Kubík). Diváků: 100.

FC Šumava Frymburk – TJ Sokol Chvalšiny  0:1 (0:0)
Branky: 51. Fic.
Rozhodčí: Křížek – Šudoma, Lach. DFA: Němeček. ŽK: 0:3 (Oškrda, Cába, Fučík). Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny B – TJ Malše Roudné B  4:3 (1:2)
Branky: 33., 63. a 87. Kostohryz, 48. Kvasník – 38. a 56. Nekvinda, 24. Rud. Otepka.
Rozhodčí: Barva – Bartůněk, Zd. Krčín. ŽK: 1:1 (Švepeš – Zíka). Diváků: 50. Hráno ve Slavče.
 


SKUPINA B

TJ Sokol Střelské Hoštice – FK IPD service Kestřany  2:1 (1:1)
Branky: 34. a 79. David Šefčík – 24. Markvart.
Rozhodčí: Řehoř – Kovařík, Raba. ŽK: 2:3 (Kokrda, Dohonyi – Průcha, Holec, Veselý). Diváků: 30.

Sokol Cehnice – FK Tatran Prachatice B  2:0 (0:0)
Branky: 49. Mir. Nedvěd, 50. Vaněk.
Rozhodčí: Kovařík – Řehoř, Jáchim. ŽK: 4:2 (Mára, Krejsa, Libor Čech, Pletka – Jan Hrbek ml., Kunc). Diváků: 50.

SK Vacov – SK Slavoj Volyně  2:1 (1:1)
Branky: 24. Zitta, 87. Ant. Bujok – 44. Prihara.
Rozhodčí: Ryneš – Datsenko, Raba (N). ŽK: 1:5 (Ant. Bujok – Škopek 2, Nový, Dlouhý, Malina). ČK: 0:1 (33. Škopek). Diváků: 60.

TJ Sokol Sedlice – TJ Dražejov  4:3 (2:2)
Branky: 26. a 80. Petráš, 43. Dumský, 84. Vaněk – 44. a 53. Křivanec, 3. Hulač.
Rozhodčí: Landík – Trkovský, Poklop. ŽK: 1:4 (Čapek – Řezníček, Šulda, Holfeld, Bračok). Diváků: 90.

TJ Sokol Bělčice – TJ Slavoj Husinec  7:0 (5:0)
Branky: 5. a 66 (pen.) Hanzlík, 19. a 45. Houda, 27. Zeman, 32. Ráž, 55. Folberger.
Rozhodčí: Hnilička – Jeřábek, Krejčík. ŽK: 1:1 (Ježek – Wágner). ŽK: 1:0 (81. Dražan). Diváků: 65.

Sokol Stachy – TJ Osek B  3:0 (2:0)
Branky: 23. a 73. Pešl, 42. Eigner.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Zloch. ŽK: 1:3 (Vrhel – Suchý, Gondek, Mareš). Diváků: 55. Hráno v Záblatí.

SK Čkyně – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí  1:3 (0:3)
Branky: 79. Šimčík (vlastní) – 10. Gerold, 14. Šimčík, 18. (pen.) Roman Žůrek ml.
Rozhodčí: Toucha – R. Mráz, Petričák. DFA: Kučera. ŽK: 6:3 (Pešek 2, Pinke, Chalupa, Turek, Kuta – Dvořák, Klein, Ostádal). ČK: 1:0 (83. Pešek). Diváků: 200.


SKUPINA C

TJ Sokol Želeč – TJ Sokol Planá nad Lužnicí  0:4 (0:3)
Branky: 2. Přibyl, 12. Janovský, 27. Roztočil, 83. Pospíchal.
Rozhodčí: Zabilka – Mir. Pečenka, Kollmann. ŽK: 1:3 (Froněk – Handrejch, Polišenský, Pěknic). Diváků: 60.

TJ Sokol Mladá Vožice – FC Chyšky  2:1 (2:0)
Branky: 42. Štěpán Kukla, 45. Pešek – 58. Kukač.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Váňa. ŽK: 2:1 (Struska, Smetana – Lívanec). Diváků: 50.

FK Řepeč-Opařany – SK Mirovice  2:3 (1:1)
Branky: 42. (pen.) Petr Fencl, 89. Jan Štecher – 32. a 88. Vondrák, 64. Císař.
Rozhodčí: Šíma – Makovička st., Třešňák. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:3 (Pražma, Jan Štecher – Kvěch, Mrlina, Sláma). Diváků: 40.

SK KAVAS Větrovy – TJ Sokol Sepekov  1:5 (0:1)
Branky: 68. Filip Vobr – 2. a 49. Lukáš Hadáček, 59. a 76. Martin Tupý, 47. Luk. Koutník.
Rozhodčí: Klimeš – Bartůněk, Fiala. ŽK: 0:2 (Voj. Doubek, Mich. Kosobud). Diváků: 90.

1.FC Boston Kluky – TJ Březnice  1:1 (1:0)
Branky: 39. Mir. Štěpán – 58. Kubíček ml.
Rozhodčí: Hladík – Hrušková, Machovský (N). DFA: Mir. Tupý. Hráno bez karet. Diváků: 80.

TJ Hradiště – TJ Sokol Chotoviny  0:1 (0:1)
Branky: 23. Jar. Vrhel.
Rozhodčí: M. Mráz – Votava. Vlach. ŽK: 1:5 (Tichava – Plecitý 2, Pavlíček, Logojda, Čestmír Křižka - asistent trenéra). ČK: 0:2 (64. Petr Cetlovský - ved. mužstva, 64. Plecitý). Diváků: 80.

TJ Božetice – FC ZVVZ Milevsko B  1:5 (0:1)
Branky: 66. Josef Fara – 34. a 68. Kutil, 60. a 71. Jakeš, 79. Jar. Sedláček.
Rozhodčí: Černý – Junek, Lopata. ŽK: 3:3 (Dušek, Josef Fara, Došek – Hrubec, Kálal, Hejl). Diváků: 50.


SKUPINA D

AC Buk – TJ Sokol Neplachov  1:2 (1:0)
Branky: 10. Jasanský – 57. Michael Hruška, 68. Ond. Dvořák.
Rozhodčí: Kadlec – Crkva, Zd. Havlík. ŽK: 1:2 (Jasanský – Hindy, Štěcha). Diváků: 90.

FK Studená – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí  5:1 (4:1)
Branky: 5., 25. a 44. Libor Dvořák, 27. Jos. Šimánek, 50. Adamec – 3. Šnorek.
Rozhodčí: Syrovátka – Devera, Janák. ŽK: 1:4 (Libor Dvořák – Nohava, Čáp, Rakušan, Božovský). Diváků: 80.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Sokol Slavonice  3:2 (2:2)
Branky:  45. a 73. Havel, 22. Frühauf – 11. Voj. Balík, 28. Marhoun.
Rozhodčí: Crkva – Kadlec, Zd. Havlík. DFA: Pípal. ŽK: 0:3 (Milan Balík, Voj. Balík, Žampa). Diváků: 80.

TJ Slavoj Ledenice – FK Sokol Třebětice  4:3 (3:0)
Branky: 3. Jan Fencl, 16. Čermák, 37. Winkler, 48. Benhák – 65. a 85. Tomáš Chvátal, 78. Tříletý.
Rozhodčí: Jan Krčín – Škuthan, Bouchal. ŽK: 3:2 (Patrik Svoboda 2, Švarc – Šťastný, Martin Kelbler). ČK: 1:0 (90+1. Patrik Svoboda). Diváků: 200.

TJ Dolní Bukovsko – Sokol Suchdol nad Lužnicí  0:3 (0:2)
Branky: 11. Špale, 20. Černoch, 81. Karel Trmal.
Rozhodčí: Mich. Hučík – Marek Hučík, Trněný. ŽK: 3:3 (Fr. Cihla, Podhradský, Matoušek – Jak. Záruba, Karel Trmal, Tom. Záruba). Diváků: 100.

SK Mladé – TJ Lokomotiva České Velenice  6:0 (1:0)
Branky: 61. a 70. Linhart, 10. Miloš Schuster, 56. Moudrý, 68. Pešek, 77. Červený.
Rozhodčí: Pícha – Ovčáček, Hora. ŽK: 2:1 (Šťastný, Červený – Fr. Dvořák). Diváků: 50.

TJ Jiskra Třeboň B – FK Kardašova Řečice 1922  3:1 (1:1)
Branky: 40. Ond. Michal, 54. Matoušek, 89. Rešl – 24. Roubík.
Rozhodčí: Nedvěd – Bezpalec, Ernst. ŽK: 1:2 (Bartl – Vosecký, Madar). Diváků: 20. Hráno v Břilicích.
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle