Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Góly jsou bonusem navíc, ohlíží se za vítězným derby střelec Dražic Marian Horka

 
pátek, 8. listopadu 2019, 14:11

Ocenění Muže kola tentokrát putuje do Dražic. Šestatřicetiletý stoper Marian Horka dvakrát skórovat v derby na sezimovoústeckém hřišti Za řekou a třešinkou na dortu byla jeho asistence při třetím gólu, který padl na tři doteky. Pamětník mistrovských časů v Dražicích a někdejší obávaný kanonýr byl nepřehlédnutelnou postavou souboje dvou táborských rivalů.

Derby v S. Ústí skončilo vysokým vítězstvím Dražic. Co byste řekl k průběhu utkání? Jak se vyvíjelo?
Zápas mohl vypadat trošku jinak, kdyby domácí využili velikou šanci hned na začátku utkání, pak následoval ještě jeden závar, ale to bylo od nich opravdu vše. Poté jsme se postupně dostávali do hry. Dali první branku Novotným a věděli jsme, že druhý gól zápas zlomí. Škoda nevyužité šance těsně před poločasem, asi by bylo hned rozhodnuto. Po druhé brance byl Sokol odevzdaný a tak jsme navýšili skóre na 4:0.

Důležitost utkání jste si v týmu nemuseli připomínat. Oběma týmům šlo o hodně.
Na Sokol jsme jeli vyhrát. Mají jen tři body, tak by byla škoda ztrácet s takovýmto soupeřem. Ale protože jde o derby, tak nikdy nevíte. Nakonec jsme zápas zvládli a připsali další důležité body.

Sezonu jste začali parádně, třikrát vyhráli a pak jako když utne. Co se stalo?
Když jsem viděl rozlosování, tak si člověk plánoval, že by ten začátek tak nějak mohl vypadat. Pak ovšem přišlo pět zápasů bez bodu a to se v tabulce projeví. Nutno dodat, že takovou krizi mělo letos více týmů. Další důvod vidím v tom, že jsme snad ani jednou nehráli ve stejné sestavě. Vždycky někdo chybí, marodí, má dovolenou, prostě se ne a ne sejít kompletní. Když připočítám tři dlouhodobá zranění hráčů ze základní sestavy, tak i to se musí někde projevit.

Zápasy s celky z dolní poloviny tabulky téměř pravidelně vyhráváte. Ještě kdyby člověk dopředu věděl, kolik mužstev bude sestupovat, aby měl na konci jara klid…
Je důležité bodovat s celky z dolní poloviny tabulky, což se nám letos poměrně daří. Nevyšlo nám to snad jen s Rudolfovem. Škoda. Ohledně sestupu je to každý rok taková motanice, že je to až smutné. Asi by to chtělo stanovit natvrdo. Poslední dva nebo tři týmy jdou automaticky dolů. To, že by náhodou byl jeden rok lichý počet, možná i méně týmů, bych jako problém neviděl.

Zpátky k derby. Všechny tři góly ve druhém poločase jste dali ze standardek. Trénovali jste je v týdnu nějak speciálně?
Standardky kope Miloš Veselý. Známe se dlouho, už víme, kam a jak to asi kope. Pak už záleží i na štěstí.

Třetí gól se povedl a musel potěšit každého fotbalového fanouška. Byl to domluvený signál?
Domluvili jsme si to až před kopem na hřišti. Milošovi se do toho moc nechtělo. Honza pochopil, co bude následovat. Vše se sešlo a byla z toho hezká akce.

Na stopera máte z derby bilanci 2+1. To už jsme tu dlouho neměli, aby poslední obránce byl u tří gólů.
Vše se odvíjelo z těch standardních situací. No a tolik prostoru ve vápně nám zatím žádný jiný tým nenabídl.

Důležitý je výběr místa. Máte už dopředu rozvrženo, kde a kdo má při standardkách být?
Nějaké uskupení máme dané, ale často tam je i intuice.

Byl to z vaší strany mimořádný výkon nebo jako každý jiný?
Nechci hodnotit, jaký to byl výkon. Mám radost z každého dalšího zápasu, a když dáte branku, tak je to bonus navíc. Čím je člověk starší, tak si těch branek váží více.

Co v kabině říkali na vaše góly? Bude to něco stát?
Ale jo, měli velkou radost. Kolonka v pokutovníku na to pamatuje. Takže to vlastně půjde na dobrou věc.

V sobotu vás čeká další derby. Počítám, že doma budete chtít potvrdit předchozí výhru zvenku.
Zatím děláme více bodů venku, takže to budeme chtít proti mladíkům z FCT zlomit a zase vyhrát doma pro naše fanoušky. Bude také záležet, v jakém složení FCT přijede. Do konce jsou dvě kola, máme týmy okolo nás, takže nějaké ty bodíky by to chtělo ještě přidat.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař, Jan Škrle