Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neporažené fotbalistky Borovan si poradily s Plzní

 
středa, 6. listopadu 2019, 12:35

V posledním domácím zápase divize žen přijely do Borovan hráčky ze západočeské metropole – VS Plzeň. Domácí tým chtěl před svými diváky potvrdit dobrou hru a výsledky z posledních zápasů. Plzeňské fotbalistky je potrápily až ve druhém poločase, ale i přesto všechny body zůstaly na domácím trávníku.

Borovany se rychle ujaly vedení. Už v 1. minutě našla Kršíková na vápně zcela volnou Jandovou a před ní byla už jen prázdná branka – 1:0. Domácí se dále tlačili do zakončení. V 9. minutě Sivá autovým vhazováním na pravé straně našla nabíhající stoperku Lehejčkovou, ta se uvolnila přes obránkyni a levou nohou vyzkoušela pozornost Krákorové v brance hostí.

Diváci se další branky dočkali v 18. minutě. Michálková přesnou přihrávkou našla na pravé straně rozběhnutou Kršíkovou a její lob přes vybíhající Krákorovou znamenal vedení domácích 2:0.

Za dvě minuty našla Jandová opět nabíhající Kršíkovou, Krákorová však její pokus kryla. Hostující hráčky se pomalu dostávaly do hry a přišly i šance. Ve 24. minutě zahrávala rohový kop Dagmar Hrabáková a Jiskrová mířila hlavou vedle branky. Další rohový kop za tři minuty zahrávala Voráčková a střelu Valečkové vykopávala dobře postavená Hurdálková z brankové čáry.

Domácím ale vyšel rychlý protiútok. Jandová našla přihrávkou na levé straně za obranu nabíhající Vyslužilovou, ta si počkala na pohyb Krákorové a poslala míč přesně k tyči – 3:0.

Poločasový stav se nezměnil

Ve 39. minutě se opět dostali ke slovu hosté. Lukešová mohla snížit, ale přestřelila branku z malého vápna. Z následného protiútoku zakončovala křížnou střelou vedle Jandová. Vzápětí po přihrávce Michálkové mířila mimo Vyslužilová. Hosté snížili po nenápadné akci ve 44. minutě, Jiskrová byla rychlejší než Zemanová – 3:1.

Na začátku druhého poločasu byli aktivnější hostující hráčky, přesto Jandová v 50. minutě vyzkoušela z 25 metrů pozornost připravené Krákorové. Hodně aktivní byl plzeňský tandem Jiskrová a Valečková, ale ztroskotával na dobré obraně domácích. V 61. minutě byla před vápnem hostí faulována Vyslužilová, přímý kop Jandové skončil v náručí Krákorové.

Do utkání se mohli hosté vrátit dvěma šancemi v 68. a 71. minutě. Nejprve našla Jůnová nabíhající Šidvicovou, Zemanová včas vyběhla a střelu vyrazila nohama na rohový kop. Po jeho rozehrání Šidvicová mířila nad. A vzápětí po levé straně prošla Dagmar Hrabáková, Zemanová opět nohama vyrazila.

V 78. minutě vybojovala Jandová míč ve středu hřiště, přihrála na pravé straně nabíhající Kršíkovou, která minula plzeňskou branku. Domácí si závěrečné minuty zápasu pohlídali a připsali si do tabulky proti kvalitnímu soupeři všechny body.

TJ Calofrig Borovany – VS Plzeň 3:1 (3:1)

Branky: Jandová, Kršíková, Vyslužilová – Jiskrová.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Besedová, Hurdálková, Jandová, Benedová, Lehejčková, Vyslužilová, Sivá, Kubíčková, Michálková, Kotrčová, Šlapanská, Káplová.

VS Plzeň: Krákorová - Lukešová, Jůnová, Jiskrová, Voráčková, Valečková, Šidvicová, Hrabáková Jaroslava, Troupová, Smejkalová, Vavříčková, Hrabáková Dagmar, Malechová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany