Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V karetní partii byl produktivnější Jankov

 
úterý, 5. listopadu 2019, 18:15

Dvanáct žlutých karet, diskutabilní gól Jankova, divoká atmosféra. Doslova fotbalovou válku předvedly ve 13. kole Krajského přeboru týmy Blatné a Jankova. Co je ale podstatné, fotbalovější hosté dokázali v soubojovém duelu předvést i něco z fotbalové kvality a zaslouženě po dvou gólech kolem poločasové přestávky dokázali zvítězit.

Že se v Blatné hraje těžko, poznali Jankovští už před rokem, kdy u tehdejšího nováčka padli 2:0. Rok starou zkušenost využili ve svůj prospěch, v mezích se dokázali srovnat s tvrdou, místy až surovou hrou domácích a trpělivým výkonem si došli pro tři body.

V sestavě hostujícího týmu nastoupil na hrotu střelec Smékal a byl to právě on, kdo měl jako první velkou možnost otevřít skóre zápasu. Po Lovičkově přihrávce obešel Motyku, dostal se do střelecké pozice, jenže ještě chtěl přihrát na lépe postaveného Klímu, avšak tuto myšlenku překazil v poslední chvíli Sýkora.

Bojovné utkání přineslo fotbal spíše mezi šestnáctkami, ovšem mnohem více nebezpečnějších akcí si vytvářeli hosté. Třeba jako v 21.minutě po akci Kroneisla s Kollárem a mírném přiťuknutí Klímy střílel Lovička, jehož pokus skončil na břevně. Ve 28.minutě poslal velmi povedený přímý volný kop z nějakých pětadvaceti metrů Zajíc, jemuž v cestě do branky za zírajícím Chlandou zamezily centimetry.

Za větší aktivitu a fotbalovost byl Jankov odměněn dvě minuty před přestávkou, byť vstřelený gól vzbudil díky své regulérnosti velké emoce i na samotné rozhodčí doslova nepřátelské prostředí. Motyka napálil při pokusu o odkop z metru ruku Smékala a míč se odrazil směrem k domácí brance. Nejrychleji se zorientoval právě Tomáš Smékal, utekl všem domácím zadákům, obešel Chlandu a rozradostnil hostující fanoušky - 0:1. Hráčům Blatné nebyly protesty pranic platné, branka platila.

Naděje domácích uhasil Popelka

V úvodu druhého poločasu se podrážděným domácím stalo to nejhorší, co mohlo. Špatně reagovali na nakrátko rozehraný rohový kop Jankova, následný Zajícův centr přiťukl Smékal hlavou k Martinu Popelkovi, na jehož bránění se stoper Motyka doslova vykašlal a bylo to 0:2.

V domácích hráčích, funkcionářích i fanoušcích bylo hodně zloby a křivdy, která byla na hřišti přenesena do několika zákroků, nad kterými zůstává rozum stát. Například zákrok střídajícího Nového na Kroneisla volal po kriminále. Hosté se v rámci možností drželi a chtěli raději hrát fotbal, což se jim i dařilo. Třeba Kroneislův pokus z půlky hřiště proti vyběhnutému Chlandovi musel oko fotbalového fanouška potěšit. V 58.minutě zase Kollár vysunul Lovičku, jenž pádil do obrovské příležitosti, v pokutovém území přihrával na Smékala, který byl tísněn Sedláčkem a balón do poloodkryté branky zasunout nedokázal.

Ze čtyř domácích střel na Hučíka byla nejnebezpečnější ta v 64.minutě z kopaček Jíchy z přímého kopu, ale na vstřelení gólu to bylo málo. Čím víc se blížil závěr, tím více byla hra rozkouskována a z fotbalového hlediska lze zmínit už pouze Lovičkovu střelu nad Chlandovu branku. Jankov pošesté v sezóně udržel čisté konto a z Blatné si odvezl zaslouženě všechny tři body.

TJ Blatná - SK Jankov 0:2 (0:1)

Branky: 43. Smékal, 48. Popelka. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 7:5 (Motyka, Kůst, Chlanda, Sýkora, Nový, Prokopec, Jícha - Lošek, Bürger, Klíma, Kollár, Hučík). Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:2. Diváci: 250.

TJ Blatná: Chlanda - Hrádek, Sedláček, Motyka, Sýkora (83. Bláha) - Mišiak, Brynda, Kůst, Jícha - Levý (65. Prokopec), Říha (54. Nový). Trenér Michal Brabec.

SK Jankov: Hučík - Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc - Klíma (77. Beránek), Fajtl (90. Honner), Kroneisl, Kollár, Lovička (88. Jirkovský) – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: nikdo - Kollár

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová