Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice potřetí v řadě prohrály. Brankáře vyslaly v závěru do útoku

 
úterý, 5. listopadu 2019, 13:09

K předposlednímu utkání podzimní části 1. A třídy zajížděly Bernartice k soupeři, se kterým na jeho hřišti v oslabené sestavě prohráli na jaře 1:3. Historie se bohužel tentokrát opakovala. K zápasu jeli opět citelně oslabeni o čtyři hráče základní sestavy a opět 0:1 prohráli. Rozdíl byl pouze v tom, že domácím se v podzimní části soutěže příliš herně nedaří a týmu Bernartic v posledních zápasech také ne.

Domácí byli odměněni za aktivitu v první půli gólem, v té druhé pak výsledek bránili, směrem dopředu již nic nevytvořili a nakonec se jim podařilo udržet jednogólové vedení. Hosté se sice vehementně snažili o vyrovnání a byli ve druhé půli jasně lepším mužstvem. Avšak šance, které si vytvořili, nebyly proměněny a jejich vynaložené úsilí i změny v sestavě k ničemu nevedly.   

Od počátku utkání byli aktivnější domácí. V 10. minutě vystřelil z levé strany Němeček, jeho pokus však bernartický gólman Tomáš Fučík zlikvidoval. Podobně jako další střelu Tučka o dvě minuty později. Do první gólovky se domácí dostali v 16. minutě hry, zakončení Mareše k pravé tyči padající Fučík nohama odkopl do bezpečí. Do první jakési nebezpečné akce se dostali hosté ve 21. minutě. Z Trantinova trestného kopu téměř z poloviny hrací plochy hlavičkoval míč v pokutovém území stoper Novák vedle brankové tyče.

O tři minuty později z trestného kopu v dobré vzdálenosti osmnácti metrů střílel kapitán domácího mužstva Pivko vysoko nad bránu. Vzápětí se již domácí mohli poprvé radovat. Němeček na levé straně našel přihrávkou Tomáše Mareše, ten si míč zpracoval a přesnou technickou střelou pravačkou na zadní tyč nedal bernartickému brankáři šanci na úspěšný zákrok - 1:0. Ve 30. minutě dobrý centr do ohně od Tučka z pravé strany Fučík bezpečně skryl ve svých rukavicích. Ve 42. minutě střílel Blažek pouze nad bránu. V předposlední minutě první půle unikl obránci Petr Kolář, avšak jeho přízemní přihrávku nezachytil Smrčina a míč skončil v autu. Do kabin šla obě mužstva s jednogólovým vedením toho domácího.

Druhý poločas měl úplně jiný charakter. Domácí usilovně bránili svůj jednogólový náskok a z obranné ulity příliš nevylézali. Hosté byli mnohem aktivnější než v první půli a jejich snaha o vyrovnání byla od počátku zcela evidentní. Avšak převahu nevyjádřili žádnou gólovou šancí. U domácích stojí za zmínku střela autora jediného gólu zápasu Mareše ve 49. minutě nad bránu. Pak se půlhodinka hry se odvíjela většinou před pokutovým územím domácích bez větších gólových příležitostí Bernartic.

Trenér a brankář Pavel Schorník na poslední patnáctiminutovku vystřídal v bráně Tomáše Fučíka, ten šel posílit útok. V 80. minutě měl kvalitní zákrok, když odrazil šanci Tučka na rohový kop. V 83. minutě měli asi největší šanci na vyrovnání hosté. Právě Tomáš Fučík vyslal kolmicí do útoku stopera Nováka, jehož střelu vyrazil domácí gólman do pole a velice nadějné šance nebylo nic. Pak už to byla ze strany hostů pouze křeč a přes obrovské úsilí se jim srovnat skóre zápasu nepodařilo. Po třetí porážce v řadě klesli v tabulce z třetího místa až na šesté.

Příští a poslední podzimní dohrávané 1. kolo odehrají Bernartice na svém trávníku netradičně v sobotu 9. listopadu od 13:30 hodin a soupeřem jim bude v posledních zápasech plně bodující mladý tým z Dačic.

TJ Nová Včelnice – TJ Sokol Bernartice  1:0 (1:0)

Branka: 25. Tomáš Mareš. Rozhodčí: Jiří Jarolím - Filip Leiš, Pavel Bartůněk. ŽK: 3:2 (Průša, Mareš, Tuček – Pěchota, Smrčina). Diváků: 80.

Nová Včelnice: Michal Vokuš – Průša, Malý, Lub. Šlapanský, Horák – Tuček (87. Ond. Šlapanský) – Petráš, Michal Pivko (K) (67. Vajda), Němeček, Mareš – Blažek. Trenér Jan Pudil.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož (88. Fedák), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Ťupa – Petr Kolář, Psohlavec (75. Kukrál), Pěchota – Peterka (73. Schorník). Hrající trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák