Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Protivín odvrátil porážku v závěru, táborská derby patřila Lomu a Dražicím. Třeboň se dočkala s Osekem

 
neděle, 3. listopadu 2019, 11:21

Sobotní program 13. kola KP okořenila dvě okresní derby na Táborsku. V obou zvítězili hosté, Lom a Dražice, shodně 4:0. Po dvou gólech nastříleli David Neužil a Marian Horka. Olešník oproti loňsku už na Rudolfově nezaváhal a pěti góly potvrdil roli lídra, který zvýšil náskok na čele po remíze druhého Protivína s Milevskem. Blatná po hektickém závěru první půle podlehla Jankovu a zůstává předposlední. V neděli dopoledne ukončila Třeboň téměř dvouměsíční čekání na vítězství, když proměněnou penaltou kapitána Holzepla porazila Osek. Čimelice propadly na strakonické Křemelce a Lažiště obralo Č. Krumlov o dva body.

Lom byl na Svépomoci poprvé jako host

K pikantnímu souboji došlo na táborském stadionu na Svépomoci. Utkaly se dva kluby, které jej momentálně mají za domácí stánek. Béčko Táborska „hostilo“ v derby Lom (opět bez nemocného Šimáka), ale od začátku v historicky prvním vzájemném měření sil hrál prim hostujícím tým. Za chabé divácké kulisy se už po třech minutách prosadil po rohu Trantýr, za dvacet minut zvýšil z trestného kopu nejlepší kanonýr Lomu Neužil, který se blýskl výstavním třetím gólem z otočky do šibenice. Táborští mladíci vyslali na Chylíkovu branku jen jednu střelu. Na konci se prosadil ještě střídající Bosnyak a uzavřel skóre na 4:0. Pro Lom to byl již 99. vstřelený gól v jeho druhé sezoně v krajském přeboru. „Jsem rád, že jsme získali tři body, ale ještě mnohem více jsem spokojen s výkonem, který jsme v utkání předvedli,“ poznamenal Císařův asistent trenéra Lukáš Zeman. Brankář Chylík už pošesté a potřetí za sebou udržel čisté konto.

Protivín a Milevsko prodloužily neporazitelnost

Na 150 diváků vidělo v Protivíně kvalitní duel. Obou týmů se drží forma a dlouhou dobu nenašly přemožitele. Okresní derby nemělo vítěze. „Remíza je podle mne spravedlivá, i když hosté byli zejména v prvním poločasu lepším mužstvem. Byli pohyblivější, lepší v kombinaci a ovládali střed hřiště, kde kraloval Komárek. Po poločasu zaslouženě vedli,“ řekl předseda Protivína Václav Křišťál. Vzduchotechnici se ve 32. minutě dostali po nedorozumění domácí obrany s Hanusem lacino k míči a zpětnou přihrávku zúročil Sedlák. Domácí měli těžké nohy, vázla kombinace, ale i tak, stejně jako hosté si vypracovali několik slibně vyhlížejících příležitostí, tentokrát se jim nedařilo v koncovce. Až v 80. minutě J. Vorel vybídl Hryneviche, ten unikl po křídle, zpětnou přihrávka našel Nedvěda, který nezadržitelně vyrovnal. „Ve druhé části jsme přidali, přežili velkou šanci hostí a zhruba od 60. minuty se převaha stupňovala. Po vstřelení vyrovnávacího gólu to byla hra na jednu branku, ale nebylo nám tentokrát souzeno skórovat, i když šance byly,“ shrnul Křišťál. 

Desátá výhra lídra s Rudolfovem

Vedoucí a neporažený Olešník zvýšil své vedení v tabulce, zatímco dva největší pronásledovatelé ztráceli po remízách. Vloni úřadující mistr ztratil na Rudolfově nerozhodným výsledkem 1:1, i když měl druhý poločas drtivou převahu. Tentokrát se chtěl bodovému zaváhání vyhnout, čemuž šel naproti po třiceti minutách dvěma góly ostrostřelců Dudka s Lafatou. „Na Rudolfově je to vždycky těžký. Menší hřiště a nepříjemní domácí v cele s Pouzarem, Šindelářem a Hrbáčem,“ uvědomoval si olešnický trenér Roman Chlumecký. Zpočátku se elitní šutéři jen zastřelovali. „Začali jsme aktivně a do 20. minuty jsme měli tři velké šance, které bohužel brankou neskončily. Až potom jsme dali do poločasu dva góly,“ popsal první dějství.  „Pět minut po pauze jsme navýšili na 3:0 a tím nejspíše rozhodli. Zápas jsme s chutí dohráli do konce a přidali další dvě branky. Zasloužené vítězství,“ dodal Chlumecký k dvěma zásahům Totha a jednoho střídající Grobára po chvilce na hřišti.

Naděje domácí Blatné zmařil Smékal

Blatné se v posledních vystoupeních výsledkově nedaří. S Jankovem prohrála pošesté v řadě a na vlastním stadionu dosud nezvítězila. Od začátku byl k vidění vyrovnaný boj s minimem šancí (až na břevno hostujícího Lovičky). Tři klíčové momenty přišly po půl hodině a u domácích hráčů, funkcionářů a fanoušků vzbudily velké emoce. Podle nich výrazně ovlivnily průběh a konečný výsledek. „Bohužel musím po zhlédnutí videa, s odstupem času a už i s klidnou hlavou, konstatovat, že o zisku bodů pro Jankov tentokrát nerozhodla jeho větší kvalita nebo naše chyby na hřišti, ale hrubé chyby rozhodčích,“ uvedl Roman Remeš, asistent blatenského trenéra. Podle něj měl být ve 38. minutě Smékal vyloučen, když se úmyslně ohnal loktem do obličeje po Motykovi. Podruhé Smékal před vstřelením úvodního gólu evidentně zahrál rukou. A na začátku druhé půle přidržel Smékal rukama bránícího Jíchu a po přihrávce hlavou skóroval Popelka. Na hřišti to jiskřilo, sudí Přibyl rozdal 12 žlutých. „Tentokrát soupeři k zisku bodů nemám důvod pogratulovat, jeho výkon nebyl lepší než ten náš,“ dodal Remeš.

Dražice školily Sezimovoústecké ze standardek

Nováček Sokol ještě na vlastním trávníku nebodoval a změnit to hodlal v okresním derby s Dražicemi, které mimořádně sbírají body častěji venku než doma. Výsledek vyzněl jednoznačně pro hosty. „Byl to další totální propadák. Hráli jsme doma, derby, hrajeme o žití v soutěži a ten zápas byl totálně odevzdaný. Nevím, kdy jindy už chtěli hráči jezdit po zadku a nechat tam na hřišti všechno, než s tímto soupeřem!“ nechápal předseda Sokola Ladislav Šebek, který poprvé v životě nedokoukal zápas do konce. Prvních 20 minut ještě šlo, domácí si připravili dvě, hosté jednu možnost. Potom otevřel skóre po rychlém brejku hostující Novotný a po přestávce už byli na hřišti jen hosté. „Další důležitý zápas se soupeřem ze spodku tabulky jsme po špatném začátku nakonec zvládli. Ve druhém poločasu už jsme dominovali a po bojovném výkonu třikrát skórovali ze standardních situací,“ řekl k derby vedoucí Dražic Vlastimil Stuchlík. Po trestném kopu přidal druhý gól na zadní tyči dorážející Horka, při třetím a nejhezčím rozehrál přímák Veselý na Horkovu hlavu, jenž našel před brankou zcela volného Kromku. Skóre uzavřel po rohu hlavou opět Horka (2+1).

Třeboňští konečně zlomili černou sérii porážek

Fotbalisté Třeboně porazili v domácím areálu Na Hliníku těsně Osek a ukončili tak děsivou sérii sedmi porážek v řadě. Naposledy vyhráli 8. září doma s Blatnou (4:0). „Věřím, že to příště zlomíme,“ říkal po minulém střetnutí v Milevsku trenér Karel Kladenský. Na hráčích bylo vidět odhodlání konečně uspět a v neděli dopoledne o tom rozhodli v prvním poločase. „Zápas jsme začali s chutí a vytvořili si tlak i příležitosti. Za aktivitu jsme byli odměněni proměněnou penaltou. Škoda, že jsme do přestávky nepřidali pojistku, především průniky Holzepla a Průchy volaly po gólu,“ mrzelo Kladenského.  Rozhodující akce se zrodila ve 23. minutě, kdy Osečtí faulovali v šestnáctce Fraňka a kapitán Holzepl nařízenou penaltu bezpečně proměnil. „Druhou půli hosté přidali, my trochu ubrali a tak jsme byli nakonec rádi za vydřenou výhru, která by nás měla nakopnout do zbylých dvou utkání,“ doufal Kladenský před těžkými závěrečnými zápasy podzimu na Rudolfově a v derniéře doma s Olešníkem.

Neporazitelnost Čimelic zastavily Strakonice

Zkušení hosté byli Na Křemelce mírným favoritem. Opravňovala je k tomu aktuální forma a také devítizápasové série bez porážky. Čimeličtí ale s nováčkem neuspěli, když se nedokázali prosadit proti dobře fungující obraně Strakonic. „Nepodařilo se nám navázat na dobré výkony a výsledky z posledních zápasů, tentokrát jsme herně i výsledkově propadli,“ hodnotil porážku čimelický trenér Rostislav Grossmann. Jako první zahrozil Hegenbart, pak se dvakrát vytáhl brankář Hřebejk proti šancím domácího Mášky a exčimelického Zelenky. V poslední minutě první půle udeřil Junior Bálkem. Druhý poločas začali hosté ve velkém stylu a na dlouhých 20 minut uzamkli Strakonice na vlastní polovinu, ale do gólovky se dostali pouze jednou, když v 59. minutě po rohovém kopu Hovorka hlavou překonal domácího Lízala, ale na brankové čáře zaskočil M. Kostka. V 72. minutě se domácí radovali podruhé po Bálkově trestňáku a hlavičce Němečka, jemuž další dvě šance Hřebejk chytil. Čimeličtí mohli snížit po brejku, ale Listopad nedokázal z malého vápna trefit branku. Nádherný moment přišel v 79. minutě, Boukalík ze 30 metrů chytře přeloboval Hřebejka a dal na konečných 3:0. „Zápas se nám vydařil jak herně, tak výsledkově,“ pochvaloval si vedoucí Junioru Jiří Cibulka.

V Lažišti se hrálo bez gólů, hosté nedali penaltu

Krumlovští přijeli bez Beránka a Klivandy, domácím zase chyběli Macek a  Makoš. Aktivněji začali slavojáci a v 5. minutě Ukrajinec Savytskyi  nastřelil D. Sedláčkovu ruku, sudí Albert nařídil penaltu. Tu ale Vávrovi skvěle zlikvidoval Tesař. Krumlov neproměnil na podzim už třetí pokutový kop. I nadále byli hosté fotbalovější a Lažišťští  hrozili z rychlých brejků, které většinou táhla obě křídla M. Sedláček a Jak. Rauscher. Po jednom z nich vstřelil M. Sedláček branku, ale ta nebyla pro ofsajd uznána. Ve 43. minutě ještě trefil Strapek z boku tyč. V první půli byli hosté lepší, ale žádnou šanci neproměnili. Do druhé půle nastoupil Tauber a hned v úvodu běžel ze strany sám, ale minul. Poté jeho nebezpečnou střelu z dálky vyrazil se štěstím Tesař na tyč. Od té doby se hra vyrovnala a šance se rodily na obou stranách. Druhá půle byla již vyrovnanější, ale když se žádná možnost neujala, tak zajímavé utkání skončilo asi zaslouženou remízou. „Byť branka nepadla, tak se hrál kvalitní zápas, v němž dominovali gólmani a obrany," řekl k průběhu činovník Lažiště Pavel Hodina.

 

Výsledky 13. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – TJ Sokol Lom 0:4 (0:2)

Góly: 23. a 52. Neužil, 3. Trantýr, 85. Bosnyak. Rozhodčí: Krčín - Kroutl, Izugrafov. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:0 (Laszák). Diváků: 96.

FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Góly: 81. Nedvěd - 31. Sedlák. Rozhodčí: Ondřej - Lepič, Panský. Delegát: Štuk. ŽK: 3:2 (Dan, J. Vorel, Hrynevich – Komárek, Dvořák). Diváků: 150.

Sokol Sezimovo Ústí – TJ Dražice 0:4 (0:1)

Góly: 57. a 80. Horka, 22. Novotný, 69. Kromka. Rozhodčí: Toucha - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Škarda, Hoffmann – Horka, Kromka). Diváků: 100.

SK Rudolfov – FK Olešník 0:5 (0:2)

Góly: 34. Dudek, 39. Lafata, 51. a 63. Toth, 66. Grobár. Rozhodčí: Lovětínský - Havlík, Vican. Delegát: Kučera. ŽK: 0:1 (Nýdl). Diváků: 160.

TJ Blatná – SK Jankov 0:2 (0:1)

Góly: 43. Smékal, 49. Popelka. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 7:5 (Motyka, Kůst, Chlanda, Sýkora, Jícha, Nový, Prokopec – Klíma, Kollár, Lošek, Bürger, Hučík). Diváků: 250.

TJ Jiskra Třeboň - TJ Osek 1:0 (1:0)

Góly: 23. (pen.) Holzepl. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Koranda. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:1 (Skála, Cimerhanzl – Krejčí). Diváků: 150.

FK Junior Strakonice – SK SIKO Čimelice 3:0 (1:0)

Góly: 45. Bálek, 72. Němeček, 80. Boukalík. Rozhodčí: Krauskopf - Peterka, Macko. Delegát: Eibl. ŽK: 3:5 (Máška, Boukalík, Zelenka – Sigmund, Rambous, Převrátil, Listopad, Hovorka). Diváků: 142.

FK Lažiště – FK Slavoj Č. Krumlov 0:0

Rozhodčí: Albert - Brom, Žurek. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Bízek, Vokatý – Kuna, Vávra, Savytskyi). Diváků: 100. V 5. min. neproměnil hostující Vávra penaltu.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, Michaela Mikešová, Miloslav Kusbach, Petr Vlasák