Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Netolice bezpečně vyhrály ve Zlaté Koruně čtyřmi góly Varyše. Strunkovice rozdrtily Stachy

 
sobota, 2. listopadu 2019, 19:05

Ve 13. kole I. B třídy vyhrály Netolice ve Zlaté Koruně a zvýšily svůj náskok na čele. Na opačném konci poslední Frymburk překvapil v Dřítni a získal hodně potřebné body. Střelské Hoštice si upevnily třetí místo v tabulce. David Šefčík se blýskl hattrickem. Poslední osecká rezerva schytala na domácím trávníku devět gólů od Sedlice. Strunkovice smetly sedmi góly Stachy dostaly do čela skupiny B. Čkyně totiž překvapivě utrpěla v Záblatí první ztrátu bodů v soutěži, když prohrála nejtěsnějším rozdáílem s prachatickou rezervou. V "céčku" lídr Želeč porazil Chotoviny. Hradiště vyhrálo v Březnici a na lídra ztrácí na druhém místě pět bodů. Sedmá výhra v řadě vynesla Sepekov již na třetí pozici v tabulce. Mirovice hattrickem Císaře zdolaly Božetice. Suchdol nad Lužnicí se díky výhře nad Bukem vrátil na první místo v tabulece. Druhý je již nováček z Neplachova. Kardašova Řečice ukončila sérii čtyř vítězných utkání po sobě Dolnímu Bukovsku a nasázela mu půltucet branek.

Netolice na čele zvýšily svůj bodový odstup

V 1. B třídě skupině A zvítězily vedoucí Netolice na hřišti ve Zlaté Koruně a zvýšily svůj náskok na čele již na devět bodů. Čtyři z pěti gólů vsítil kanonýr Jakub Varyš a je s 20 góly momentálně nejlepším střelcem krajských soutěží. Na druhé místo se dostali díky výhře v Kamenném Újezdu fotbalisté ze Sedlece. Roudenská rezerva vyhrála vysoko nad Dolním Dvořištěm a je v tabulce třetí. Z pěti nastřílených gólů zaznamenal dva Stanislav Kubeš. Druhé Loučovice přenechaly překvapivě všechny body na hřišti předposledních Chvalšin. Všechny góly domácích byly zaznamenány v přesilovce. V 59. minutě byl totiž Loučovickým vyloučen Lukáš Ardó. Tabulkou vzhůru se o čtyři místa posunul Boršov nad Vltavou zásluhou výhry nad svinenskou rezervou. Hrdějovice přenechaly bod fotbalistům z Větřní. Výhrou v Dřítni si pomohl Frymburk, když se díky lepšímu skóre ze všech zápasu dostal před Kamenný Újezd. Jeho ztráta na mužstva před ním minimální.

Strunkovice nad Blanicí jsou již první, Čkyně zbytečně prohrála v Záblatí

Ve skupině B smetly Strunkovice nad Blanicí sedmi gólovými trefami Stachy a dostaly se na čelo skupiny. Dvě branky vsítil Karel Pícha. Dosavadní lídr tabulky z Čkyně totiž prohrál v Záblatí s prachatickou rezervou. Jediný gól v tomto utkání zaznamenal po hodince hry Martin Janošťák. Střelské Hoštice vyhrály zásluhou tří gólů Davida Šefčíka nad volyňským Slavojem. Sedlice nasázely osecké rezervě na jejich trávníku potupných devět gólů. Čtyřmi se prezentoval David Dumský, dva přidal Jan Petráš.

O vítězství Vacova nad Dražejovem rozhodl po vyrovnaném průběhu zápasu až pět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Adam Jírovec. V utkání dvou mužstev ze spodku tabulky remizoval Husinec na svém trávníku s Cehnicemi a padlo osm gólů. K vidění byly dva hattricky a jejich autory byli Miroslavové, na domácí straně Wágner a u hostů Nedvěd. Nováček z Kestřan vyhrál s Bělčicemi, posunul se v tabulce o tři příčky výše a dostal se do její horní poloviny.

Hradiště si výhrou v Březnici udrželo odstup od lídra z Želče

Ve skupině C první Želeč porazila Chotoviny a její pětibodový náskok před druhým Hradištěm se nezměnil. To totiž vyhrálo v Březnici zásluhou dvou gólů svého kanonýra Marka Valacha. Sedmá výhra v řadě Sepekova s Mladou Vožicí posunula vítěze již na skvělé třetí místo. Vyhrál dvoubrankovým rozdílem první půli, v té druhé skóre korigoval kapitán hostujícího mužstva Tomáš Písařík. Mladovožičtí touto prohrou klesli až na páté místo výsledkové tabulky. Před ně se v její vyrovnané horní polovině dostala i vítězná Planá nad Lužnicí, která na domácím trávníku porazila Větrovy.

Očekávaná výhra v poslední době produktivitou poněkud trápících se Chyšek nebyla vůbec jednoduchá. Jasně poslední mužstvo tabulky z Řepče-Opařan kladlo značný odpor a dokonce v zápasu dvakrát vedlo. Ve druhé půli však srovnal skóre zápasu chyšecký Václav Kosík v pořadí svým druhým gólem a výhru stanovil až pět minut před závěrem jeho bratr a kapitán týmu Michal. Milevská rezerva si poradila s Bostonem Kluky. Po vyhraném prvním poločasu o dva góly zaznamenal v tom druhém kontaktní gólovou trefu 17 letý Václav Pileček, za domácí však pečetil výsledek dvě minuty před závěrem střetnutí střídající Ondřej Souček. Mirovice se odpoutaly ze spodních vod tabulky výhrou s Božeticemi zásluhou hattricku Jana Císaře.

Suchdol nad Lužnicí opět kraluje

Ve skupině D se vrátil na první pozici Suchdol nad Lužnicí díky výhře nad Bukem. Druhý post je v držení nováčka z Neplachova, který porazil Mladé a na lídra tabulky skupiny ztrácí pouhé dva body. Dva góly za vítěze zaznamenal Ondřej Dvořák. O značné vyrovnanosti této skupiny na jejím čele svědčí i to, že minulý lídr ze Studené klesl díky prohře v Třeběticích až na třetí místo a první mužstvo po jedenáctém kole z Nové Bystříce zásluhou dvou proher v řadě spadlo až na pátou pozici!! V tomto kole utrpělo debakl v Českých Velenicích.

Kardašova Řečice porazila vysoko Dolní Bukovsko i díky vyloučení Tomáše Venčovského na začátku druhé půle. Domácí jim totiž do konce utkání nasázeli v přesilovce čtyři góly. Po dvou v utkání zaznamenali Karel Valek a Jan Klokner. Slavonice vyhrály s Ledenicemi. Góly v tomto utkání padaly až ve druhém poločasu. Vedoucí vsítil David Bártů po deseti odehraných minutách z pokutového kopu a dílo dokončil sedm minut před závěrem úspěšnou trefou kapitán mužstva Vojtěch Balík. Třeboňská rezerva na svém domácím trávníku v Břilicích přenechala všechny body Lomnici nad Lužnicí.

VÝSLEDKY 13. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – TJ Spartak Trhové Sviny B  3:1 (1:0)
Branky: 35. Gruber, 55. Řežáb, 78. Pokorný – 64. Jan Gažák.
Rozhodčí: Humr – Čarek, Hora. DFA: Bicek. Hráno bez karet. Diváků: 42.

TJ Sokol Chvalšiny – Vltavan Loučovice  3:0 (0:0)
Branky: 60. Kravets, 79. Pavel Postl, 89. (pen.) Cába.
Rozhodčí: Hnilička – Ondra, Janda. ŽK: 1:3 (Zwifelhofer – Ardó 2, Koutský). ČK: 0:1 (59. Ardó). Diváků: 60.

SK Zlatá Koruna – 1.FC Netolice  2:5 (1:2)
Branky: 26. Fuciman, 58. Rychtář – 15., 36. (pen.), 78. a 81. Jakub Varyš, 47. Jan Lukáš.
Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Lach. DFA: Mir. Tupý. ŽK: 2:2 (Zayml, Kališ – Jan Lukáš, Pivoňka). ČK: 1:0 (45. Lacko). Diváků: 50.

TJ Slavoj Hrdějovice – SK Větřní  0:0
Rozhodčí: Landík – Petričák, Kotnauer. ŽK: 0:4 (Rud. Weinhard, Dušek, Zd. Chupík, Gutheis). Diváků: 75.

TJ Dříteň – FC Šumava Frymburk  0:2 (0:1)
Branky: 25. Rillich, 90+1. Kaňa.
Rozhodčí: Čarek – Humr, Pileček. ŽK: 2:1 (Tom. Kovařík, Pojer – Budík). Diváků: 50.

TJ Malše Roudné B – FK Dolní Dvořiště  5:1 (1:1)
Branky: 79. a 83. Stan. Kubeš, 36. Fatura, 58. Rud. Otepka, 66. Nekvinda – 39. Štifter.
Rozhodčí: Picka – Krejník, Hora. ŽK: 1:2 (Zíka – Kubík, Krenauer). Diváků: 80.

TJ Sokol Kamenný Újezd – SK Sedlec  1:2 (1:2)
Branky: 43. Černý – 9. Milan Pešek, 41. Samohejl.
Rozhodčí: Kadlec – Juráň, Knotek. ŽK: 0:1 (Borovka). Diváků: 60.


SKUPINA B


FK IPD service Kestřany – TJ Sokol Bělčice  2:1 (1:0)
Branky: 44. a 76. (pen.) Markvart – 69. Hanzlík.
Rozhodčí: Klimeš – Ryneš, Třeštík. ŽK: 1:4 (Hanisch – Vácha, Ježek, Václav Mach, Lukáš Mach). Diváků: 80.

TJ Sokol Střelské Hoštice – SK Slavoj Volyně  3:0 (1:0)
Branky: 38., 53. a 79. (pen.) David Šefčík.
Rozhodčí: Pánek – Muzika, Matěj Kostka. ŽK: 2:2 (Kokrda, Šíp – Malina, Temňák). Diváků: 60.

TJ Osek B – TJ Sokol Sedlice  2:9 (1:7)
Branky: 16. Krejčí, 75. Čermák – 28., 32., 43. a 69. David Dumský, 20. a 35. Petráš, 15. Hrubý, 27. Čabrádek, 83. Šťastný.
Rozhodčí: Ryneš – Klimeš, Jáchim. ŽK: 3:0 (Mrkvička, Kafka, Šůs). Diváků: 50.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – Sokol Stachy  7:0 (2:0)
Branky: 56. a 61. Pícha, 26. (pen.) Roman Žurek ml., 43. Jan Žurek, 47. Klein, 72. Gažík, 76. Váša.
Rozhodčí: Kabele – Ernst, Pánek. ŽK: 2:2 (Klein, Váša – Foltýn 2). ČK: 0:1 (85. Foltýn). Diváků: 80.

FK Tatran Prachatice B – SK Čkyně  1:0 (0:0)
Branky: 58. Janošťák.
Rozhodčí: Syrovátka – Hučík, Zloch. DFA: Chlaň. ŽK: 4:0 (Tesárek, Šabršula, Jan Hrbek ml., Kunc). Diváků: 100. Hráno v Záblatí.

TJ Slavoj Husinec – Sokol Cehnice  4:4 (2:2)
Branky: 19., 26. a 82. Mir. Wágner, 50. Kolář – 9., 88. a 89. Mir. Nedvěd, 27. Krejsa.
Rozhodčí: Ambrožová – Kocina, Trněný. DFA: Pípal. ŽK: 3:4 (Tichý, Vítkovský, Novotný – Libor Čech, Martínek, Krejsa, Mir. Nedvěd). Diváků: 40.

SK Vacov – TJ Dražejov  2:1 (1:1)
Branky: 26. Zitta, 85. Jírovec – 40. Hulač.
Rozhodčí: Hučík – Syrovátka, Háša. ŽK: 1:4 (Král – Hulač, Křivanec, Martínek, Bračok). Diváků: 70.


SKUPINA C

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – SK KAVAS Větrovy  2:0 (0:0)
Branky: 48. (pen.) Pěknic, 56. Šmídmajer.
Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Třešňák. Bez karet. Diváků: 60.

TJ Sokol Želeč – TJ Sokol Chotoviny  2:0 (1:0)
Branky: 37. (pen.) Holub, 50. Jiří Pavelka.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Mraček. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:3 (Martin Pavelka, Holub – Logojda, Pavlíček, Plecitý). Diváků: 52.

SK Mirovice – TJ Božetice  3:1 (1:0)
Branky: 14., 78. a 80. (pen.) Císař – 88. Čanda.
Rozhodčí: Prinz – Kocina, Studený. DFA: Albrecht. ŽK: 7:2 (Slavík, Hanzlík, Chadima, Peterka, Jak. Převrátil, Vondrák, Kvěch – Martin Zeman - trenér, Zb. Vácha). Diváků: 85.

TJ Sokol Sepekov – TJ Sokol Mladá Vožice  2:1 (2:0)
Branky: 3. Lukáš Hadáček, 14. Tupý – 75. Písařík.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Filip Šťastný (N). DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 4:3 (Martin Petr, Alexa, Lukáš Hadáček, Voj. Doubek, Ond. Jordán - trenér – Písařík, Pešek, Krch). Diváků: 75.

FC Chyšky – FK Opařany-Řepeč  3:2 (1:1)
Branky: 35. a 62. Václav Kosík, 85. Michal Kosík – 3. a 47. Miloslav Pražma.
Rozhodčí: Vejčík – Ovčáček, Ťupa. ŽK: 3:3 (Rost. Vačlena, Michal Kosík, Vaverka – Michal Koktan 2, Michal Dončuk). ČK: 0:1 (89. Michal Koktan). Diváků: 100.

TJ Březnice – TJ Hradiště  1:2 (1:1)
Branky: 12. Petr Dvořák – 1. a 72. Marek Valach.
Rozhodčí: Daňhel – Studený, Kluzák. DFA: Štuk. ŽK: 1:2 (Kamarád – Šafárik, Petr Valach). Diváků: 60.

FC ZVVZ Milevsko B – 1.FC Boston Kluky  3:1 (2:0)
Branky: 4. Filip Milaberský, 29. Štěp. Komárek, 88. Souček – 64. Pileček.
Rozhodčí: Křížovský – Tomaň, Jaroš. ŽK: 0:4 (Voj. Košatka, Vondrys, Němec, Michal Říha). Diváků: 57.


SKUPINA D
 

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Dolní Bukovsko  6:1 (2:1)
Branky: 13. a 86. Valek, 51. a 58. Klokner, 2. Roubík, 55. Slavík – 23. Zahradník.
Rozhodčí: M. Mráz – Frček, Loula. ŽK: 2:5 (Šergl, Valek – Venčovský 2, Fr. Cihla, Malecha, Jos. Cihla). ČK: 0:1 (48. Venčovský). Diváků: 70.

TJ Sokol Slavonice – TJ Slavoj Ledenice  2:0 (0:0)
Branky: 55. (pen.) Bártů, 83. Voj. Balík.
Rozhodčí: R. Novák – Vejčík, Zd. Havlík. ŽK: 3:3 (Trávníček, Žampa, Milan Balík – Fošum, Volf, Jan Fencl). Diváků: 60.

TJ Lokomotiva České Velenice – TJ Jiskra Nová Bystřice  6:1 (4:0)
Branky: 2. Fiala, 25. Samec, 29. Arvaj, 30. Kopecký, 53. Fr. Dvořák, 67. Filip – 86. Schramhauser.
Rozhodčí: Bezpalec – Bartůněk, Kollmann. DFA: Vrchota. ŽK: 2:2 (Khanh Tran, Fiala – Feytl, Frühauf). Diváků: 50.

TJ Sokol Neplachov – SK Mladé  3:1 (1:0)
Branky: 55. a 84. Ond. Dvořák, 7. Jan Švec – 77. Červený.
Rozhodčí: Černý – R. Šťastný, Škuthan. ŽK: 2:2 (Štěcha, Marek Dvořák – Drábek, Šťastný). Diváků: 70.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – AC Buk  2:0 (1:0)
Branky: 22. Černoch, 66. Radek Arenberger.
Rozhodčí: Řehoř – Ernst, J. Šťastný. ŽK: 3:2 (Heřman, Jakub Záruba, Špale – Kocourek, Opička). Diváků: 150.

FK Sokol Třebětice – FK Studená  2:1 (0:0)
Branky: 64. a 80. Martin Kelbler – 61. Lib. Dvořák.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Janák. ŽK: 5:4 (Dolák 2, Šťastný, Voj. Habr, Martin Kelbler – Maška 2, Brunner, Josef Šimánek). ČK: 1:1 (90. Jan Dolák – 89. Maška). Diváků: 120.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí  0:3 (0:2)
Branky: 29. Řehoř, 43. Pancíř, 72. Vačkář.
Rozhodčí: Šíma – Bumba, Nedvěd. ŽK: 1:2 (Týnavský – Rakušan, Jan Burda). Diváků: 70.
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle