Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek jde do zápasu podzimu proti Slavii s Janem Kollerem!

 
čtvrtek, 31. října 2019, 14:28

Páteční podvečerní domácí duel FC Písek s béčkem Slavie Praha je právem označován za zápas podzimu. A to z několika důvodů.

Písečtí fotbalisté proplouvají třetiligovým podzimem nad očekávání. Místo proklamovaných záchranářských bojů se drží v popředí soutěže a předvádí pohledný a kombinační fotbal, jímž si vysloužili poklonu a uznání i od soupeřových trenérů. Vyvrcholením úspěšné jízdy první polovinou v pořadí jedenáctého ročníku v ČFL bude předposlední podzimní domácí vystoupení s rezervou aktuálně nejúspěšnějšího českého klubu. Potřetí se letos odehraje za umělého osvětlení.

Prvním patronem je „Dino“

U významných zápasů FC Písek startuje projekt patronů, kteří budou akce doprovázet. Jako první začne utkáním FC Písek - SK Slavia Praha B historicky nejlepší střelec fotbalové reprezentace Jan Koller (46 let). Legendární útočník společně se starostkou města Písku Mgr. Evou Vanžurovou přestřihne před zahájením zápasu slavnostní pásku k novému umělému osvětlení na hlavním hřišti a následně předá pamětní diplomy nejmenším nadějím FC Písek. Slavnostní výkop bude proveden v 18 hodin.

Fotbalový svátek pod dohledem patrona Jana Kollera slibuje atraktivní podívanou. Písečtí hodlají prodloužit domácí sérii čtyř výher v řadě, slávisté pod taktovkou trenéra Martina Hyského plánují odčinit předchozí porážku v derby s béčkem Sparty (1:2), které sledovalo 1300 diváků. Oba páteční soupeři nasbírali shodně 21 bodů a v tabulce sousedí vedle sebe. Slavie je také jedním ze dvou týmů ve skupině A, který doposud ani jednou neremizoval.

Napsal(a) FC Písek
 


 
Reklama